Renkamės naują 55 colių įstrižainės televizorių: penkios geriausios opcijos, kurios leis mėgautis nuostabiu vaizdu bei išskirtinėmis galimybėmis

Simona Snarskytė

2023-11-22, 16:40 (atnaujinta 2023-11-22, 16:41)

0 komentarų

Nėra vieno televizoriaus, kuris tiktų kiekvienam žiūrovui, teigia ekspertai. Šiandien reiklesnis vartotojas renkasi geriausią ir labiausiai individualų gyvenimo būdą atitinkantį televizorių įdėmiai įvertindamas technologijų ekspertų rekomendacijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Renkamės naują 55 colių įstrižainės televizorių: penkios geriausios opcijos, kurios leis mėgautis nuostabiu vaizdu bei išskirtinėmis galimybėmis

Nukeliavus į bet kurią elektronikos parduotuvę – rasime gausybę įvairių televizorių. Tačiau kaip išsirinkti geriausią televizorių, kuomet jų pasirinkimas yra toks didelis? Daugelis turbūt neprašautų pasirinkę bet kurį modelį, kuris atitinka dydžio bei kainos reikalavimus, tačiau ką daryti, ieškantiems geriausio?

Bene populiariausia opcija – 55 colių įstrižainės ekranais aprūpinti modeliai. Šiandien pateikiame jums penkias opcijas, į kurias būtina atkreipti dėmesį, o galbūt tai padės išsirinkti tą, kurio ieškote ir jūs.

Geriausias pasirinkimas - „Samsung S90C“

2022 metais pristatytas „S90C“ televizorius yra pirmasis „Samsung“ bandymas pasiūlyti geresnę, įdomesnę QD-OLED technologiją neprarandant kokybės bei išlaikant prieinamą kainą. Pastarasis modelis Lietuvoje kainuoja maždaug 995 eurus, o norėdami jį įsigyti – spauskite čia. Šios priežastys ir nulėmė, jog tai yra vienas populiariausių pasirinkimų tarp pirkėjų.

Nors ir ne toks ryškus kaip „S95C“, „Samsung S90C“ vis tiek siūlo fantastišką, ryškų vaizdą, kurį papildo sodrios detalės ir gilios juodos spalvos. Nors „LG G3“ taip pat pateikia ryškesnį vaizdą, tačiau ir jis, ir „S95C“ modeliai yra daug brangesni nei „S90C“.

„S90C“ taip pat pasižymi puikiomis žaidimų funkcijomis: 4K raiška 120 Hz keturiuose HDMI prievaduose, kintamas atnaujinimo dažnio palaikymas ir speciali žaidimų juosta. Tad šis įrenginys yra puikus pasirinkimas žaidėjams, kurie nori pagerinti savo žaidimų patirtį. Kaip ir visi kiti sąraše esantys „Samsung“, jis nepalaiko „Dolby Vision“, tačiau puiki vaizdo kokybė ir ryškumas šį trūkumą kompensuoja.

Galbūt negausite visos QD-OLED patirties, kurią suteikia „S95C“, tačiau dėl tokio didelio kainų skirtumo „S90C“ tikrai išlieka geru variantu. Suderinti QLED ryškumą su detaliomis juodomis OLED spalvomis už pigiau yra sveikintinas dalykas, todėl „Samsung S90C“ yra pasirinkimas, kuris tiktų daugumai žmonių, ieškančių naujo 55 colių televizoriaus.

Fantastiškas vaizdas ekrane - „Sony XR-A95K“

„Sony XR-A95K“ suteikia nuostabų vaizdą: 55 ir 65 colių dydžio ekranas sujungiamas su fantastišku „Cognitive XR“ procesoriumi ir su nauju „Quantum Dot“ OLED ekranu. Tai viena maloniausių akiai patirčių, kurią suteikia „Sony“.

Nors vaizdo kokybė yra pagrindinė stiprybė šios serijos televizoriuose, tačiau yra ir kitų dedamųjų už ką šį įrenginį verta įsigyti. Garsas yra puikus dėl aukščiausios klasės „Sony“ televizorių „Acoustic Surface“ technologijos, kuri televizoriaus ekraną paverčia garsiakalbiais.

Pati televizoriaus konstrukcija pagaminta iš aukščiausios kokybės medžiagų. Dizainas „Sony A95K“ taip pat išskirtinis: per visą įrenginio plotį yra stovas, kurį galima pritvirtinti už arba prieš ekraną.

Kaip trūkumą būtų galima įvardinti ryškumo trūkumą, tačiau visais kitais kriterijais, tai vienas geriausių 55 colių televizorių rinkoje. Šį fantastišką „Sony“ televizorių galima įsigyti iš „Topo centras“ internetinės parduotuvės. Čia jo kaina siekia 1 995 eurus, o norėdami peržiūrėti pasiūlymą – spauskite čia.

Neįtikėtinas ryškumas ekrane - „Samsung S95C“

2022 m. „S95B“ televizorius buvo vienas geriausių, nes tai buvo pirmasis „Samsung“ „OLED“ televizoriaus modelis per dešimtmetį. Dabar naujesnis „Samsung S95C“ jį pranoksta beveik visais kriterijais, nes suteikia ryškių ir spalvingų vaizdų. Oficialioje gamintoje internetinėje parduotuvėje šis modelis parduodamas už 1 449 eurus. Norėdami peržiūrėti „Samsung“ pasiūlymą – spauskite čia.

„Samsung“ pavyko rasti beveik 40 proc. didesnį ryškumą, kuris pasireiškia per kiekvieno pikselio išryškinimą. Taip pat ypatingą ryškumą pabrėžia ir HDR funkcija, kuri suteikia tikrovišką, daug spalvų atskleidžiantį vaizdą „OLED“ televizoriuje.

Svarbu paminėti, kad „Samsung 55S95C“ nepraranda ryškumo net ir žiūrint iš įvairių kampų. Pats televizorius yra plonas su nedidele ekrano apdaila, tad puikiai atrodo pakabintas ant sienos. Jei ryškūs ir spalvingi vaizdai yra prioritetas žiūrint filmus ar žaidžiant žaidimus – „Samsung S95C“ patenka į vieną iš geriausių pasirinkimų 55 colių televizorių rinkoje.

Geriausia opcija nenorintiems išlaidauti - „LG A2“

„LG“ „A2“ serija yra pirmieji įmonės „OLED“ tipo televizoriai. Kaip visada, „LG“ pateikia daug funkcionalumų bei „A2“ turi puikų „OLED“ ekraną su puikia vaizdo kokybe už prieinamą kainą. Didžiausias skirtumas tarp „A2“ ir „C2“ bei kitų „LG“ serijų yra ekrano dizainas. „Topo centras“ internetinėje parduotuvėje šis LG produktas parduodamas už 899 eurus, o „TOPO KLUBO“ nariams taikoma papildoma 100 eurų. Norėdami peržiūrėti šį pasiūlymą – spauskite čia.

Nors „LG OLED Evo“ turi žymiai didesnį ryškumą, o „A2“ serija turi senesnį „OLED“ skydelį, nepaisant to, tai vis tiek suteikia išskirtinę juodą spalvą ir kontrastą. Spalvos yra prisotintos ir švarios, todėl gaunama daug vizualinio efekto. Taip pat yra puikus 2021 m. „LG A7“ „Gen 5“ dirbtinio intelekto procesorius, kurio dėka galima padidinti mastelį ir dinamišką tonų atvaizdavimą.

„A2“ dizainas yra aptakus, turi nuotolinio valdymo funkciją „Magic Remote“, kurį galima valdyti su „LG WebOS“ programine įranga. Taip pat palaikomas ir valdymas per „Alexa“, „Google Assistant“ bei „A2“ turi „AirPlay2“, jei yra poreikis rodyti vaizdą iš „Apple“ įrenginių.

Didelis trūkumas yra tai, jei planuojate prijungti „PlayStation 5“ arba „Xbox Series X“, kadangi „A2“ neturi HDMI 2.1 funkcijos, todėl nėra galimybės žaisti 120 kadrų per sekundę greičiu arba maksimaliai išnaudoti kintamo atnaujinimo dažnio ir automatinio mažos delsos technologijų galimybių. Bet jei yra poreikis tik mėgautis „Blu-ray“ ir 4K transliacija, „LG A2“ yra išskirtinis OLED televizorius už puikią kainą. Taip pat reikia įsivertinti, kad papildomai gali reikėti investuoti į garso aparatūrą, kad būtų pilnai išnaudojamos visos „Dolby Atmos“ galimybės.

Dar vienas nebrangus pasirinkimas, papuošiantis kiekvieno svetainę - „Samsung Q80B“

„Samsung Q80B“ turi didelės vertės, tačiau vidutinės klasės 4K OLED ekraną, kuris puikiai tinka kasdieniam televizoriaus žiūrėjimui ir žaidimų konsolėms. Šis įrenginys yra po prekės ženklo „mini LED Neo“ QLED modeliais ir siūlo foninį apšvietimą su vietiniu pritemdymu. Tai reiškia, kad, palyginti su brangesniais modeliais, foninis apšvietimas bus ryškesnis, bet pats ekranas bus šiek tiek storesnis, o tai gali būti kliūtis, jei ieškote gražaus įrenginio, kurį būtų galima tvirtinti ant sienos.

Tai ypač geras pasirinkimas žaidėjams dėl įtraukto „Samsung Game Hub“, kuris sujungia pagrindines srautinio perdavimo paslaugas. Yra keturi HDMI 2.1 prievadai, palaikantys 4K 120Hz, kintamo atnaujinimo dažnio ir automatinio mažos delsos technologijos. Norintys įsigyti šį „Samsung“ išmanųjį televizorių – spauskite čia. „Avitela“ internetinėje parduotuvėje jis dabar kainuoja 710 eurų.

Kaip ir anksčiau, „Samsung“, nėra „Dolby Vision HDR“, tačiau, priešingai nei daugumoje panašaus dydžio televizorių, nebūtina pirkti garso juostos: garsiakalbiai čia stebėtinai geri, su šešiais kryptiniais garsiakalbiais, išgaunančiais įspūdingą „Dolby Atmos“ garsą. Svarbu pažymėti, kad mažesniame 50 colių modelyje nėra viso garsiakalbių komplekto, kurį turi kiti tokio tipo televizoriai, todėl naudojama virtualizacija, o ne tam skirti garsiakalbiai, tačiau 55 colių įstrižainės turi visus šešis garsiakalbius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas