„Battlefield 2042“ žaidimo belaukiant: atsirado pirmieji pasiūlymai sukčiams

„Battlefield 2042“ žaidimo belaukiant: atsirado pirmieji pasiūlymai sukčiams

Pagal pirmuosius vaizdus, pristatytus dar birželį, galima teigti, kad „Battlefield 2042“ pasiūlys daugybę naujovių į pirmojo asmens šaudyklių žanrą, o tai, kad „DICE“ ir „EA“ žada ir po išleidimo nuolatos kurti naują turinį, tik dar labiau pasaldina situaciją. Viskas kaip ir skamba gerai, tačiau jau dabar panašu, kad programišiai yra paruošę padėti sukčiams ir žaidėjams, kurie nori sau pasilengvinti situaciją. Žaidimas pasirodys dar tik spalį, o jau dabar galima rasti trečiųjų šalių programėlių, kurios tai palengvins kai kuriems gyvenimą.

Problema, kuri yra neišsprendžiama jau dešimtmečius, nes visur, kur vaizdo žaidimai yra žaidžiami profesionaliai, nuolatos atsiranda žaidėjų, kurie bandys įgauti nesąžiningą pranašumą. Didžiausi internetiniai projektai susiduria su šia problema, o puikiausias to pavyzdys yra „Call of Duty: Warzone“, kuris blokuoja vartotojus tūkstančiais kiekvieną mėnesį. Daugelis tikriausiai tikėjosi, kad bent porą pirmų savaičių po išleidimo, „Battlefield 2042“ su šia problema nesusidurs, tačiau jau dabar pasirodė pirmosios tokio pobūdžio programėlės.

„Charlie Intel“ duomenimis, pirmosios programėlės, skirtos „Battlefield 2042“, pasirodė „IWantCheats“ puslapyje. Pačioje svetainėje yra teigiama, kad jos nebus aptinkamos ir atnaujinamos kartu su žaidimu ir tai apsaugos nuo „DICE“ naudojamų apsaugos priemonių. Dar „geriau“ yra tai, kad svetainė teigia, jog šiuo metu ji turi daugiau 1,2 milijono aktyvių vartotojų. Pasak „Kotaku“, ši svetainė jau yra puikiai žinoma, nes kuria tokias programėles „Battlefield“ žaidimams nuo 2006-ųjų, o tai reiškia, kad jie yra puikiai susipažinę su šaudyklės varikliu bei kitomis sisteminėmis subtilybėmis.

Susidomėjimo „Battlefield 2042“ tikrai netrūksta, o viena iš pagrindinių priežasčių tam nėra tik susikoncentravimas į internetinį rėžimą ar visiškas istorijos pasakojimo atsisakymas, bet ir žaidėjams suteikiama galimybė sukurti savo žemėlapius per „Portal“ režimą. Savaime suprantama, kad ši naujovė tikrai turėtų patikti daugeliui, tačiau panašu, kad sukčiavimo problema gali ir atbaidyti nemažą dalį susidomėjusiųjų. Jeigu „Electronic Arts“ ir „DICE“ laiku sureaguos į šią situaciją, tai galbūt tam bus užkirstas kelias ir išleidimo dieną neišvysime kažko panašaus į „Warzone“, tačiau tik laiko klausimas, kol žaidimą pradės gadinti įvairiausi sukčiai arba „cheater‘iai“.

„Battlefield 2042“ pasirodo jau spalio 22-ą dieną.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas