„Black Myth: Wukong“ belaukiant: kas yra žinoma apie Kinijos studijos kuriamą įspūdingąjį produktą?

„Black Myth: Wukong“ belaukiant: kas yra žinoma apie Kinijos studijos kuriamą įspūdingąjį produktą?

Vaizdo žaidimai paremti senovės mitologija nėra pati didžiausia naujiena, nes pastaroji gali tapti tikrai neblogu pagrindu epiškam projektui. „Immortals: Fenyx Rising“, „Raji: An Ancient Epic“ ar krūvą apdovanojimų susižėręs 2018-ųjų „God of War“ yra puikūs pavyzdžiai kaip galima senovės legendas išnaudoti vaizdo žaidimuose. Senoji Kinija yra gausi mitologiniais veikėjais, įvairiausiomis legendomis ir dabar vietinės studijos bandys tai perteikti per naujausią jų projektą „Black Myth: Wukong“.

Tiksli žaidimo data dar nėra žinoma, tačiau kūrėjai „Game Science“ teigia, kad „Black Myth: Wukong“ pasirodys iki 2023-iųjų. Įdomiausia yra tai, kad jį kuria studija, kuri iki šiol užsiminėjo mažo kalibro „indie“ žanro projektais, o naujausią iš jų tikrai galima priskirti prie „AAA“ lygio (bent jau iš grafinės pusės). Galbūt tai bus pirmasis komandos, kuri iki šiol dirbo su nemokamais išmaniųjų ir keliais „MMORPG“ žanro žaidimais, proveržis. Dabar jau yra žinoma, kad jis šiuo metu yra kuriamas asmeniniams kompiuteriams, tačiau „Game Science“ užsiminė ir apie pagrindines konsoles. Pagal numanomą išleidimo datą galima spręsti, kad tai bus jau „PlayStation 5“ ir „Xbox Series X“ skirtas žaidimas, tačiau tai dar nebuvo oficialiai patvirtinta.

Pats žaismas tikrai primena kažką iš „From Software“ repertuaro, tai yra „Bloodborne“ ar „Sekiro: Shadows Die Twice“, tačiau visi akrobatikos elementai daro jį panašesniu į kokį „Star Wars Jedi: Fallen Order“, o patys kūrėjai jį apibūdina kaip panašų į „Dark Souls“. Pirmą kartą pasauliui jis buvo parodytas dar pernai rugpjūtį 10-ies minučių trukmės klipe, kuriame buvo pademonstruoti pagrindiniai žaidimo elementai, o praėjusią savaitę pasirodė 13-kos minučių trukmės vaizdo įrašas, kuriame „Black Myth: Wukong“ žiūrisi tikrai neblogai. Kūrėjai teigia, kad naujausią žaidimo klipą įrašė realiu laiku „Unreal Engine 5“ variklyje bei patvirtino, kad žaidimas palaikys „NVIDIA DLSS“ technologiją. Nuo pat pirmo pristatymo buvo akivaizdu, kad vizualams, aplinkai ir patiems veikėjams atvaizduoti čia bus skirtas didžiulis dėmesys

Pasak kūrėjų, kurdami „Black Myth: Wukong“ jie įkvėpimo sėmėsi iš 16 amžiaus fantastinės kinų novelės „Kelionė į vakarus“. Pagrindinis jos protagonistas Sun Wukong yra vaizduojamas ne viename vaizdo žaidime, tačiau būtent pastarajame apie jį ir suksis veiksmas. Knygoje istorija yra pasakojama nuo pat beždžionių karaliaus gimimo iki jo tapimo nemirtingu, o šioje kelionėje jis išmoksta transformuotis į kitus gyvūnus ar paprasčiausius daiktus. Nemanau, kad pastaroji dalis bus panaudota vaizdo žaidime, tačiau visko dar gali būti.

Nors iki planuojamos išleidimo datos dar likę bent pora metų yra smagu matyti, kad žaidimas iš grafinės pusės atrodo atšlifuotas. Kita vertus, iš anksto parodyta medžiaga ne visada atitinka realybę ir toli pavyzdžių ieškoti tikrai nereikia („Cyberpunk 2077“). „From Software“ projektai visada susilaukia didžiulės sėkmės, nepaisant to, kad jie nėra iš lengvųjų ir panašu, kad jeigu „Game Science“ pavyks padaryti kažkokį „God of War“ ir „Dark Souls“ mišinį, tai „Black Myth: Wukong“ gali tapti vienu iš rimčiausių 2023-iųjų žaidimų.

„Black Myth: Wukong“ šiuo metu yra kuriamas asmeniniams kompiuteriams ir pagrindinėms konsolėms.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas