„Dead Space“ sugrįžta, tačiau senesnių konsolių savininkams teks nusivilti

Rokas Gaidys

2021-07-24, 10:05

0 komentarų
„Dead Space“ sugrįžta, tačiau senesnių konsolių savininkams teks nusivilti

Pirmojo „Dead Space“ sėkmė paskatino „Electronic Arts“ bandyti sėkmę su įvairiausiais jo tęsiniais, tačiau po trečiosios dalies fiasko viskas baigėsi. „Dead Space 3“ net iš toli nepasiekė „Electronic Arts“ lūkesčių ir nuo tada jis buvo užšaldytas, tačiau vakar buvo paskelbta, kad ilgai daugelio prognozuotas sugrįžimas tikrai įvyks.

Jau pristatomasis klipas nuteikia neblogai: kosmose pasiklydęs erdvėlaivis, kuriame pilna „Dead Space“ būdingų monstrų ir sugrįžtantis žaidimo herojus Isaac Clarke su jau ikonišku tapusiu gyvybes rodančiu langu. Pats įrašas užsibaigia su žaidimo logotipu, tačiau daugiau kaip ir nieko papildomo kūrėjai neparodo. Tai reiškia, kad iki galutinės versijos yra dar labai toli.

Pirmiausia, reikia suprasti, kad tai nebus tęsinys, o pirmosios žaidimo dalies remake‘as, kuris atrodys ženkliai įspūdingiau nei jo pirmtakas. Ir čia viskas tikrai neapsiribos tik geresne grafika, nes neretai tokie pokyčiai kardinaliai pakeičia pamėgtą žaidimą. Pavyzdžių toli ieškoti tikrai nereikia: „Demon‘s Souls“, „Resident Evil“, „Final Fantasy VII“ ir čia tik keletas žinomesnių iš jų. Senesnės versijos neretai neatlaiko technikos ir laiko išbandymų, todėl jos ne tik žiūrisi blogai, bet ir neretai jų valdymas tampa tikru košmaru. Būtent šias problemas jie ir išsprendžia, tačiau beveik visada susiduria su kitu uždaviniu, tai yra, kad po perdirbimo žaidimo dvasia nepasikeistų.

Reikia tikėtis, kad tai „Electronic Arts“ ir pavyks padaryti, o dabar šiek tiek iš techninės pusės. Jau dabar yra patvirtinta, kad šis „Dead Space“ veiks tik naujos kartos kompiuteriuose. Tai reiškia, kad nei „PlayStation 4“, nei „Xbox One“ savininkai neturės prabangos mėgautis šia siaubo šaudykle. Originalas ir taip buvo užkėlęs grafikos kartelę aukštai, tai nenuostabu, kad dabar bus bandoma ją užkelti aukščiau. Pačiu projektu užsiima „EA Motive“ – studija, kuri yra mažiau žinoma daugeliui. Paskutinis jų projektas buvo „Star Wars: Squadrons“, kuris buvo priimtas palyginti teigiamai, o tai reiškia, kad „Dead Space“ buvo perduotas į geras rankas.

„Dead Space“ šiuo metu yra kuriamas asmeniniams kompiuteriams ir naujos kartos konsolėms

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas