„Epic Games“ kova prieš „Steam“ platformą: kam iš tikrųjų spirga padai?

Rokas Gaidys

2021-04-13, 16:00 (atnaujinta 2023-02-24, 14:16)

0 komentarų
„Epic Games“ kova prieš „Steam“ platformą: kam iš tikrųjų spirga padai?

Norėdami konkuruoti su didžiausia vaizdo žaidimų platforma pasaulyje „Epic Games“ per paskutinius metus tiesiogine to žodžio prasme į savo parduotuvę pumpavo iš „Fortnite“ uždirbtus pinigus. Daugiau nei šimtas žaidimų su išskirtinėmis prekybos teisėmis bei kas savaitę dalinami nemokami projektai tikrai neatneš milžiniškų pajamų, bet iki šiol nebuvo aišku, kiek tai kainavo pačiai platformai. Dėka „Epic“ ir „Apple“ teisinio kivirčo paaiškėjo, kad vien per penai metus vien tik išskirtinėms teisėms į žaidimų pardavimus „Epic Games Store“ sumokėjo daugiau nei 440 milijonų JAV dolerių.

Jeigu tiksliau, tai sumokėti pinigai net nereiškia, kad šie projektai nepasirodys „Steam“ parduotuvėje iš viso, o greičiausiai tik metais vėliau. Pavyzdžiui, norėdami išskirtinai pardavinėti „Control“ jie sumokėjo beveik 10,5 mln. dolerių kūrėjams. „GameIndustry.biz“ duomenimis, pernai žaidėjai pačioje „Epic“ parduotuvėje išleido daugiau nei 700 milijonų, tačiau tik 265 iš jų atiteko ne jų pačių kurtiems žaidimams.

„Epic Games“ parduotuvės vadovas S. Allison teigia, kad jie planuoja pradėti eiti į pliusą iš žaidimų pardavimų jau 2023-iaisiais, tačiau „Apple“ atstovai, atsižvelgdami į paskutinių metų nuostolius teigia, kad geriausiu atveju tai bus pasiekta tik 2027-ais metais. Nuostolius pripažįsta ir „Epic“ CEO T. Sweeney, kuris teigia, kad taip yra daroma dėl to, kad didžiulis dėmesys yra skiriamas reklamai bei rinkos dalies užėmimui. Tiesa, kad iki pernai rudens tai iš viso nebuvo problema, nes kaip yra teigiama, kad vien iš „iOS“ pardavimų buvo gaunama daugiau nei pusė milijardo dolerių pajamų ir čia tik iš „Fortnite“.

Pralošti 330 milijonų dolerių atrodo tikrai įspūdingai, bet šiuo atveju yra kas juos atperka su kaupu. Trumpai tariant, kol „Fortnite“ išliks toks populiarus, tol „Epic Games“ galės ir toliau mėtytis pinigais, tačiau ar parduotuvė taps lygiaverti „Steam“ parodys tik laikas. Dabar jau yra žinoma, kad išskirtines arba pusiau išskirtines pardavimo teises turi šiems ateityje pasirodantiems projektams: „Chivalry 2“, „Darkest Dungeon 2“, „Far Cry 6“, „Axiom Verge 2“ bei „Sifu“. Grįžtant prie „Epic“ ir „Apple“ kovos, tai gegužės 3-ią dieną vyks teismo procesas, kuris nebus prieinamas visiems norintiems dėl „Covid-19“ apribojimų, bet visi norintys galės klausyti garso įrašą gyvai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas