„Sony“ atsisakė milijonų: „Epic Games“ pasiūlymas japonų nesudomino

Rokas Gaidys

2021-08-27, 08:45 (atnaujinta 2022-11-29, 10:02)

0 komentarų
„Sony“ atsisakė milijonų: „Epic Games“ pasiūlymas japonų nesudomino

Viena iš didžiausių praėjusių metų vaizdo žaidimų naujienų buvo „Epic Games“ ir „Apple“ kova, kuri galų gale persikėlė į teismo salę. Svarstymas vyko šių metų kovo 3-21 dienomis, tačiau oficialus verdiktas vis dar nebuvo paskelbtas. Proceso metu buvo pristatytas net 222 puslapių dydžio dokumentas, kuriame galima rasti įvairiausių sutarčių tarp „Epic Games“ ir kitų kūrėjų, o tarp jų pasirodė informacija apie bandymą įsigyti teises į „Sony“ konsolių ekskliuzyvų kompiuterines versijas.

„The Verge“ teigia, kad pernai „Epic Games“ pasiūlė net 200 milijonų dolerių už galimybę pardavinėti 4-6 ekskliuzyvų kompiuterines versijas. Oficialiai ši informacija niekada nebuvo patvirtinta, o buvo tik spėliojama apie galimų žaidimų pardavinėjamą „Epic“ priklausančioje „Epic Games Store“. Gali būti, kad ji taip ir niekada nebūtų išvydusi dienos šviesos, tačiau tam puikiai padėjo jų kova su „Apple“. Greičiausiai susitarimas nebuvo pasiektas, nes du „PlayStation“ projektai, tai yra „Days Gone“ ir „Horizon: Zero Dawn“ jau pasirodė „Epic“ pagrindinių konkurentų „Steam“ internetinėje parduotuvėje.

„The Verge“ taip pat teigia, kad „Epic Games“ planavo ir kitų didžiųjų konsolių, tai yra „Microsoft“ ir „Nintendo“ žaidimų kompiuterinių versijų pardavinėjimą, tačiau tai tik ir liko kalbomis, nes bent jau dabar nepanašu, kad jie iš viso net planavo juos kurti. „Sony“ šiuo atveju yra tikrai realesnis variantas, nes dar visai nesenai pasirodė pirmosios kalbos apie dar vieno ekskliuzyvo pritaikymą asmeniniams kompiuteriams. Kompanija dar visai nesenai pranešė apie „Uncharted 4: A Thief‘s End“ adaptaciją, tačiau kalbų apie „Epic Games“ išskirtines teises iš viso nebuvo.

Gali būti, kad „Epic Games“ niekada neturės tokios išskirtinės garbės, nes „Sony“ visai nesenai įsigijo „Nixxes Software“. Ši studija jau kurį laiką dirba su žaidimų pritaikymu asmeniniams kompiuteriams („Marvel‘s Avengers“ ir „Tomb Raider“) ir tikrai galima tikėtis, kad patys „Sony“ kuruos naujas „PlayStation“ žaidimų, skirtų kompiuteriams, versijas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas