Fanų išgirtas „Chernobylite“ atkeliauja į konsoles: kūrėjai žada, kad pagrindinės problemos jau yra ištaisytos

Rokas Gaidys

2021-09-28, 07:30 (atnaujinta 2021-09-28, 10:50)

0 komentarų
Fanų išgirtas „Chernobylite“ atkeliauja į konsoles: kūrėjai žada, kad pagrindinės problemos jau yra ištaisytos

Žaidimas, kurio veiksmas vyksta branduolinės katastrofos suniokotame Černobylyje nėra visiškai negirdėtas konceptas, nes daugeliui „RPG“ ir šaudyklių fanų franšizė „S.T.A.L.K.E.R.“ turėtų tikrai būti jau įaugusi į kraują. Galbūt jos sėkmė paskatino ir kitas studijas išbandyti laimę, nes visai neblogai asmeniniuose kompiuteriuose pasirodęs studijos „The Farm 51“ projektas jau šiandien atvyksta ir į konsoles.

Įdomus siaubo ir „RPG“ žanrų mišinys nuolatos stebina įspūdingais vizualais, tačiau savaime suprantama, kad studijos su mažesniu biudžetu projektas visada neišvengs sisteminių klaidų ir „Chernobylite“ čia tikrai nėra išimtis. Nereikia net ginčytis, kad šis žaidimas įkvėpimo sėmėsi iš „S.T.A.L.K.E.R.“ franšizės, kurios naujausia dalis pasirodys jau kitais metais, tačiau čia matosi, kad „The Farm 51“ ženkliai daugiau dėmesio skyrė net ir pačioms smulkiausioms detalėms, o tai būtent ir išskiria „Chernobylite“ iš panašių projektų. Paskutiniu metu vaizdo žaidimų pasaulis tarsi išgyvena siaubo žaidimų aukso amžių, nes vien šiemet pasirodė „Abandoned“, „Resident Evil: Village“, „The Medium“ ir dabar įdomu pamatyti kaip pastarasis atrodys greta didžiųjų studijų.

Iki pat vasaros pabaigos „Chernobylite“ konsolių versija turėjo kitą išleidimo datą, tačiau paskutinę minutę buvo nukelta į rugsėjo pabaigą. Pasak kūrėjų, taip buvo pasielgta dėl to, kad konsolių versijų finišo tiesiojoje iškilo nenumatytų problemų ir dėl to išleidimo data buvo nustumta iš rugsėjo 7-os į rugsėjo 28-ą. Be to buvo prasitarta ir apie „PlayStation 5“ ir „Xbox Series X“ atskirą pritaikymą, kuris turėtų pasirodyti ateinančiais metais.

Asmeninių kompiuterių versija, kuri pasirodė vasaros viduryje susilaukė nemažo palaikymo iš žaidėjų pusės, tačiau ten taip pat atsirado problemų, kurios daugiausiai buvo susijusios su AI (dirbtiniu intelektu) bei misijomis. Kad ir kaip ten bebūtų, bet konsolėse šis žaidimas pasirodo jau šiandien ir kūrėjai žada, kad didžioji dalis techninių klaidų jau yra pašalinta.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas