„Gran Turismo 7“ išnaudos „RayTracing“ technologiją tik nelenktyniaujant

Rokas Gaidys

2021-09-21, 15:30

0 komentarų
„Gran Turismo 7“ išnaudos „RayTracing“ technologiją tik nelenktyniaujant

Tikriausiai sunku ginčytis, kad kitais metais „PlayStation 4“ ir „PlayStation 5“ konsolėms planuojamas „Gran Turismo 7“ bus vienas iš geriausiai atrodančių lenktynių simuliatorių. Kūrėjai „Polyphony Digital“ savo išpuoselėtoje franšizėje visados pasistengdavo, kad žaidimas, kad ir senose „PlayStation“ konsolėse atrodytų tikrai nepriekaištingai. Tai tarsi ir tapo jų vizitine kortele, tačiau dabar paaiškėjo, kad „PlayStation 5“ savininkai įsijungę „Gran Turismo 7“, vieną iš grafinių elementų matys tik nuotraukų režime ar lenktynių pakartojime.

Jau dabar kūrėjai žada, kad „PlayStation 5“ konsolės savininkai galės džiaugtis įvairiausiomis funkcijomis, kurios įmanomos tik dėl išskirtinių techninių konsolės galimybių. „DualSense“ pultas leis jausti į asfaltą besitrinančias padangas, „R2“ ir „L2“ pasipriešinimas irgi pridės realumo, pastovūs 60 kadrų per sekundę bei ženkliai greitesni užsikrovimo greičiai irgi leis ilgiau mėgautis vaizdo žaidimu ir nelaukti kol bus paspaustas pradžios mygtukas ir prasidės lenktynės. Teoriškai žaidime konsolė palaikys „raytracing“ funkciją, tačiau čia ir iškyla pagrindinė problema – ji neveiks lenktyniaujant.

„Push Square“ teigia, kad „raytracing“ „Grand Turismo 7“ žaidime veiks tik žiūrint lenktynių pakartojimą, o ne tiesiogiai lenktyniaujant. Pasak jų, tai pranešė projekto prodiuseris Kazunori Yamauchi, kuris teigia, kad bent jau šiuo metu žaidime ši funkcija veikia tik pakartojimuose. Tiesa pati studija dar nėra pateikusi oficialaus pranešimo, bet K. Yamauchi yra ilgalaikis žaidimo kūrėjas bei studijos vadovas, todėl savaime suprantama, kad jis apie naujausią „Gran Turismo“ tikrai žino ne vieną dalyką.

Tai tikrai nėra pati blogiausia žinia visiems „PlayStation“ savininkams, nes „Gran Turismo“ ir be šios funkcijos skamba kaip privalomas turėti lenktynių žaidimas. Tiesa, dar iki išleidimo likę nemažai ir galbūt kūrėjai per šį laiko tarpą išspręs visas problemas ir galutinė versija turės „raytracing“ funkciją. Kad ir kaip ten bebūtų, bet tai tikrai neturėtų pakenkti „Gran Turismo“ pardavimams. Taip pat ir pagrindinis projekto konkurentas „Xbox“ „Forza Horizon 5“ šį pranašumą turės tik „Forzavista“ režime, tai didelę problemą čia įžvelgti kažkaip yra sunku.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas