Apdovanoti 2021-ųjų vaizdo žaidimai: sužinokite, kas šiais metais tapo geriausiais

Rokas Gaidys

2021-12-10, 16:45

0 komentarų
Apdovanoti 2021-ųjų vaizdo žaidimai: sužinokite, kas šiais metais tapo geriausiais

Nors atrodytų, kad vis dar besitęsiančios pandemijos vaizdo žaidimų rinka šiek tiek sulėtėjo ir nemažai daugelio lauktų projektų buvo paprasčiausiai nukelti, tačiau vis tiek šiame fronte tikrai nebuvo taip blogai. Vakar vakare Los Andžele vykusiuose geriausių metų žaidimų apdovanojimuose blizgėjo ypač sublizgėjo „Arkane Studios“ su „Deathloop“ ir „Hazelight Studios“ su „It Takes Two“. Pastarasis buvo net pripažintas geriausiu šiais metais ir nuo dabar gali girtis, kad patenka į tą pačią kompaniją kaip ir „The Last of Us“, „Zelda: Breath of the Wild“, „The Witcher 3: Wild Hunt“ ir t.t.. Žemiau pateikiame sąrašą su nominantais ir paryškintais nugalėtojais:

Metų vaizdo žaidimas:

  • Deathloop“ („Arkane Studios“);
  • „It Takes Two“ („Hazelight Studios“);
  • „Metroid Dread“ („Mercury Steam“);
  • „Psychonauts 2“ („Double Fine“);
  • „Ratchet & Clank: Rift Apart“ („Insomniac Games“);
  • „Resident Evil Village“ („Capcom“).

„It Takes Two“ ne tik buvo nominuotas ne vieną kartą, bet ir laimėjo dar du apdovanojimus, tai yra geriausio žaidimo šeimai ir geriausio internetinio projekto kategorijose. Pagrindinis konkurentas jam buvo „Deathloop“, kuris taip pat dalyvavo geriausiojo rinkimuose, tačiau pelnė geriausios žaidimo režisūros ir dizaino apdovanojimus. Geriausiu sporto projektu buvo pripažintas „Forza Horizon 5“, o strateginiu „Age of Empires 4“. Tiesa, čia taip pat buvo renkamas geriausias „RPG“ žanro atstovas ir čia buvo galima rasti skandalingąjį „Cyberpunk 2077“, bet dėl akivaizdžių priežasčių čia laimėjo „Bandai Namco“ išleistas „Tales of Arise“.

Tik viena iš šiemet pasirodžiusiųjų šaudyklių laimėjo bent kažkokį apdovanojimą ir tai net nebuvo „Battlefield“ ar „Call of Duty“, o „PlayStation 5“ ekskliuzyvas „Returnal“, kuriam buvo įteiktas geriausio veiksmo žaidimo apdovanojimas. Tiesa, nemažos dalies šiemet planuotų projektų taip ir neišvydome, tai yra „Dying Light 2“, „Gof of War: Ragnarok“, „Elden Ring“, kurie taip pat būtų galėję laimėti ne vienoje nominacijoje. Dabar jiems reikėjo tenkintis laukiamiausiu ateinančių metų žaidimu, kuriame ir triumfavo „From Software“ kitų metų vasarį planuojamas „Elden Ring“. Taip pat buvo pristatyta nemažai busimų naujienų, apie kurias papasakosiu šiek tiek vėliau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas