Laikas įsigyti „Xbox“? „PlayStation“ platforma ateityje gali sulaukti gerokai mažiau naujų žaidimų

Laikas įsigyti „Xbox“? „PlayStation“ platforma ateityje gali sulaukti gerokai mažiau naujų žaidimų

„Sony“ tikisi, jog po to, kai „Microsoft“ ir „Activision Blizzard“ sandoris bus užbaigtas, pastarosios studijos žaidimus vis dar bus galima rasti, įsigyti bei žaisti „PlayStation“ platformoje. „Tikimės, jog „Microsoft“ laikysis kontraktinio sutikimo užtikrinti „Activision“ žaidimų tarp platformiškumą“ - netrukus po naujienų apie žaidimų rinkos legendos pardavimą, „Sony“ atstovas teigė „The Wall Street Journal“. Deja, šie lūkesčiai gali būti

pernelyg optimistiški. „Microsoft Gaming“ atšakos direktorius Phil Spencer skelbė:

„Kol sandoris bus baigtas, „Activision Blizzard“ ir „Microsoft Gaming“ veiks nepriklausomai. Sutarčiai įsigaliojus, „Activision Blizzard“ bendradarbiaus tiesiogiai su „Microsoft Gaming““. Toks pranešimas sufleruoja, jog kad ir kokią sutartį dabar turi „Activision Blizzard“, vos įsigalios sandoris su „Microsoft“, ji bus likviduota ir potencialiai pakeista nauju susitarimu. Taip pat Phil Spencer neslėpė, jog įsigaliojus kompanijos įsigijimo sutarčiai, „Activision Blizzard“ generalinio direktoriaus poziciją užims ne kas kitas, o jis.

„Microsoft“ taip pat teigia, jog planuoja kiek įmanoma daugiau „Activision“ studijos kurtų žaidimų padaryti prieinamais „Xbox Game Pass“ platformoje. Taip pat yra spekuliuojama, jog ateityje „Microsoft“ išleis išskirtinai „Xbox“ skirtą „Activision“ studijos žaidimą - apie tai liudija ir kompanijos elgesys praeityje, kuomet „Microsoft“ įsigijo kitas kompiuterinių žaidimų kūrimo studijas.

Akivaizdu, kad „Activision“ žaidimų likimas „PlayStation“ platformoje dabar yra šimtu procentų „Microsoft“ rankose. „Activision Blizzard“ yra atsakinga už keletą itin populiarių žaidimų serijų - „Call of Duty“, „Warcraft“, „Diablo“, „Overwatch“, „Tony Hawk“ žaidimų seriją ir dar daugiau. Visų šių žaidimų franšizės netrukus priklausys „Microsoft“.

Tačiau „PlayStation“ fanai neturėtų prarasti vilties - Phil Spencer taip pat pridūrė, jog „„Microsoft“ neturi jokių planų sugriauti „Sony PS“ platformos bendruomenę“. Nors tai sunku priimti vienpusiškai ir žvelgti į situaciją vien iš teigiamos perspektyvos, viena yra aišku - šiuo metu „PlayStation“ platformoje esantys „Activision Blizzard“ žaidimai niekur nedings.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas