Laukiamiausi rudens žaidimai: nuo „Call of Duty: Modern Warfare 2“ iki telefonams adaptuotų legendinių frašizių

Arnas Balčiūnas

2022-09-16, 12:40

0 komentarų

Staiga atvėsęs oras ir kasdien trumpėjantys vakarai skatina rečiau būti lauke ir daugiau laiko praleisti prie ekranų. Tačiau pastaruosiuose paskutiniu metu vyksta ganėtinai intensyvi kova – filmus ir serialus ekranuose vis dažniau bando pakeisti vaizdo žaidimai. Tikėtina, jog šiemet pasirinkti bus dar sunkiau, nes šį rudenį debiutuoja daugybė žaidėjų ilgai lauktų projektų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Laukiamiausi rudens žaidimai: nuo „Call of Duty: Modern Warfare 2“ iki telefonams adaptuotų legendinių frašizių

„Nors paprastai svarbiausi metų žaidimai pristatomi rudenį, šią vasarą jau spėjome sulaukti tokių hitų, kaip „Elden Ring“ ar „Spider-Man Remastered“, kurie mūsų dėmesį gali prikaustyti ne vienai dešimčiai valandų. Vis dėlto ruduo kokybiškų žaidimų taip pat nepašykštės. Žaidėjų laukia naujos populiariųjų „Call of Duty“ ir „Overwatch“ šaudyklių dalys, įspūdingas superherojų serijos kūrinys, geriausiu „PlayStation 5“ žaidimu pretenduojantis tapti „God of War: Ragnarok“ ir nemažai mobiliuosius įrenginius pasieksiančių kompiuteriams skirtų žaidimų adaptacijų“, – atskleidžia „Telia“ vaizdo žaidimų ekspertas Žilvinas Pūkas.

Šaudyti bus galima į valias

Nors šiemet kūrėjai praktiškai neturi, ką naujo pasiūlyti lenktynių mėgėjams, už tai jie bandys atsigriebti šaudyklių fronte. Kaip ir galima tikėtis, pirmuoju smuiku čia gros naujasis „Call of Duty: Modern Warfare 2“, kuris tęs jau legendine tapusią 2019 m. pasirodžiusios pirmosios dalies pradėtą istoriją.

„Nors iki žaidimo pasirodymo liko daugiau, nei mėnuo, rinkoje stebimas ganėtinai didelis ažiotažas. Tai turėtų būti puiki proga „Activision“ studijai reabilituotis po pernykščio fiasko ir kartu pademonstruoti, kad šie kūrėjai turi dar pakankamai parako kiekvienais metais leisti aukščiausio lygio šaudykles. Pirmasis „Modern Warfare“ pasižymėjo nepriekaištinga grafika bei kupinomis veiksmo scenomis, tačiau šiek tiek trumpoka istorija, todėl tikimasi, jog jo tęsinys žaidėjams garantuos bent keletą papildomų veiksmo valandų“, – teigia Ž. Pūkas.

Tiesa, spalio pabaigoje pasirodysiantis „Call of Duty“ yra ne vienintelis šios studijos projektas, nes dar ateinančio mėnesio pradžioje pasirodys jau ne vienerius metus kuriamas „Overwatch 2“, kuris priešingai nei jo pirmtakas, netgi bus nemokamas. Tačiau tai tikrai nėra pati svarbiausia naujiena – visiškai perkurta internetinė šaudyklė pasiūlys daugybę naujovių, įskaitant naują istoriją, galimybę misijas vykdyti su draugais bei dar daugiau veiksmo. Deja, kartu su nauja dalimi ateis ir jos pirmtako pabaiga. Remiantis „Blizzard“ pranešimais, greičiau, negu po mėnesio, bus nutrauktas originaliojo „Overwatch“ palaikymas, tad belieka tikėtis, kad jo įpėdinis bus visiškai pasiruošęs perimti estafetę.

Superherojų sugrįžimas: „Gotham Knights“

Pasak pašnekovo, superherojų tematikai žaidimų entuziastai istoriškai visada negailėjo kritikos, nes šie žaidimai buvo siejami tik su greitu kūrėjų bandymu pasipelnyti. Tačiau viską pakeitė ankstesniais metais pasirodžiusi „Arkham“ serija, tarsi įrodžiusi pasauliui, kad superherojų žaidimai taip pat gali būti verti dėmesio.

„Naujasis serijos įpėdinis „Gotham Knights“ leis prisijaukinti net keturis naujus herojus, o geriausia yra tai, jog žaisit bus galima tiek vienam, tiek ir su draugais. Tad mėgstantys grupinius žaidimų vakarus jau dabar gali pamąstyti apie veiksmų kombinacijas, kurias bus galima išbandyti su draugais ar šeimos nariai. Tiesa, žaidėjų bendruomenę šiek tiek neramina pasirodžiusi informacija apie kai kurias detales, kurios daugiausiai yra susijusios su žaidimo valdymu. Visgi nepaisant to, žaidimas nuteikia tikrai optimistiškai, tad Gothamo miestas bus patikėtas į patikimas rankas“, – naujienomis dalinasi „Telia“ atstovas.

Laukiamiausias „PlayStation“ projektas: „God of War: Ragnarok“

Originalusis „God of War“, pasirodęs dar 2018 m., buvo toks vykęs, kad nurungęs tokius grandus, kaip „Red Dead Redemption 2“ bei „Marvel‘s Spiderman“, sugebėjo tapti geriausiu metų žaidimu. Naujoji „Ragnarok“ dalis žada ne tik pakartoti pirmtako sėkmės istoriją, bet ir tai, kad žaidimas bus kaip niekada gniaužiantis kvapą – tą liudija ir nepriekaištingi paskutiniai pristatomieji klipai.

„Tiesa vaizdo įrašai leidžia suprasti, kad ši kvapą gniaužianti istorija nepasibaigs laimingai. Vien „Ragnarok“ pavadinimas skandinavų mitologijoje reiškia „pasaulių pabaigą“ ir spėlioti, ar tai yra „Karo dievo“ Kratoso paskutinis pasispardymas ar paskutinis franšizės pasirodymas, tikrai galima. Kita vertus, galbūt tai reiškia, jog ateityje bus keliamasi į kokį nors kitą mistinį pasaulį, nes nei į senovės Graikiją, nei į Vikingų mitologiją sugrįžti tikriausiai nebebus galimybės. Savaime suprantama, kad daugelis gerbėjų tradiciškai tikisi prikaustančios istorijos, įspūdingų vaizdų bei agresyvių, šaltakraujiškų kovų“, – lūkesčius naujajam žaidimui vardina Ž. Pūkas.

Kadangi „God of War: Ragnarok“ kartelė yra užkelta taip aukštai, telieka tikėtis, kad kūrėjai „Santa Monica Studios“ sugebės ir vėl pademonstruoti, kodėl jie yra vieni iš geriausių visoje vaizdo žaidimų rinkoje ir kodėl tik „PlayStation“ konsolių savininkams pasiekiamo „God of War: Ragnarok“ ir toliau turėtų pavydėti „Xbox“ ir PC stovyklas pasirinkę žaidėjai.

Vaizdo žaidimų adaptacijos mobiliesiems telefonams

Šis ruduo turėtų būti dosnus ne tik konsolių ir asmeninių kompiuterių savininkams, bet ir visiems žaidžiantiems išmaniaisiais telefonais. Tikriausiai svarbiausia iš jų yra artėjantis populiariosios šaudyklės „Valorant“, kurią kiekvieną dieną išbando net 14 milijonų žaidėjų, mobiliosios versijos pasirodymas. Akivaizdu, kad pagrindinė žaidimo sėkmės formulė nė kiek nepasikeis ir kišenėje visada turėsime galimybę sužaisti kraują kaitinantį „5 prieš 5“ mačą.

„Panaši adaptacijos procedūra greitu metu laukia ir kitų populiarių internetinių šaudyklių, tokių kaip „Call of Duty: Warzone“, „Battlefield“ bei „Rainbow Six“. Tiesa, nepanašu, kad jie spės pasirodyti iki Naujųjų. Užtat šie metai nepašykštės naujienų „RPG“ žanro gerbėjams – šiuo metu jau yra kuriama populiariosios franšizės „Final Fantasy“ mobilioji versija, kuri pasižymės paprastesne, išmaniesiems pritaikyta grafika bei visiems puikiai pažįstamomis kovomis. Kitaip tariant, net ir neturintiems konsolės ar galingo asmeninio kompiuterio vakarai netrukus taps kur kas įdomesni“, – prognozuoja „Telia“ vaizdo žaidimų ekspertas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas