Neįtikėtinas žaidimų telefonuose populiarumas: naujausia statistika privers išsižioti daugelį

Neįtikėtinas žaidimų telefonuose populiarumas: naujausia statistika privers išsižioti daugelį

Kompiuterinių žaidimų rinkoje visuomet dominavo asmeniniai kompiuteriai ir konsolės, tačiau nuo išmaniųjų telefonų bumo viskas pakito. Dabar kone 6 milijardai žmonių turi išmaniuosius telefonus, o net 53% žaidimų rinkos sudaro ne kas kita, o mobilieji žaidimai, sugeneravę per 90 milardų JAV dolerių pelno per praėjusius metus.

Žaidimų industrijos analitiko „Newzoo“ duomenimis, mobiliųjų žaidimų segmentas yra ne tik didesnis už kompiuterius ir konsoles kartu sudėjus, bet ir sparčiausiai augantis visoje žaidimų industrijoje. Mobilieji žaidimai ne tik yra itin populiarūs, bet ir skatina visos rinkos augimą, nepaisant pamažu krintančių kompiuterių bei žaidimų konsolių pardavimų.

Žinoma, prie to prisideda ir 2021-aisiais sparčiai išaugusi išmaniųjų telefonų rinka, o spartus „Android“ populiarumo šuolis palengvino kūrėjų darbą - jie gali pritaikyti žaidimus didesniam kiekiui skirtingų platformų beveik negalvodami apie potencialius nuostolius.

Didžiąją dalį minėtos 90 mlrd. JAV dolerių vertės rinkos sudaro Azijos regionas - trečdalį pelno generuoja Kinija, tuo tarpu JAV sudaro 15 mlrd. vertės rinkos dalį. Mobiliųjų žaidimų rinkoje dominuoja „Tencent“ studija, kuriai priklauso „Call of Duty Mobile“ bei „PlayerUnknown’s Battlegrounds“, o nuo jos nedaug atsilieka „Mihoyo“, sukūrusi „Genshin Impact“. Bendras šių trijų žaidimų atneštas pelnas praėjusiais metais sudarė net 18 mlrd. JAV dolerių.

Kiti regionai su augančiu mobiliųjų žaidimų populiarumu yra Lotynų Amerika, Afrika bei Vidurinieji Rytai. Spėjama, kad išmaniųjų telefonų vartotojų skaičius iki 2024-ųjų pasieks 7 mlrd., tad galima drąsiai spėti, jog mobiliųjų žaidimų rinka taip pat nenustos augti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas