„Netlix“ atvyksta į vaizdo žaidimų rinką: planuoja konkuruoti su „Stadia“ ir „GeForce Now“

„Netlix“ atvyksta į vaizdo žaidimų rinką: planuoja konkuruoti su „Stadia“ ir „GeForce Now“

Nuotoliniai vaizdo žaidimai nėra didžiulė naujiena, nes be „Stadia“, „xCloud“, „PlayStation Now“, „GeForce Now“ yra dar begalė kitų platformų, kurios teikia panašias paslaugas, tačiau rinka vis labiau auga, o ne mažėja. Atsižvelgdami į šią tendenciją, didžiausia pasaulyje transliavimo platforma „Netflix“ nusprendė taip pat išbandyti sėkmę šiuose vandenyse. Tai reiškia, kad jos prenumeratoriai greitu metu gali turėti galimybę ne tik žiūrėti filmus ar serialus, bet ir žaisti žaidimus.

Pirmiausia apie šiuos „Netflix“ ketinimus pasisakė „Bloomberg“, kurie teigia, kad internetinio transliavimo platforma planuoja plėstis ir pridėti vaizdo žaidimus. Jie pasirodys dabartinėje „Netflix“ programėlėje kaip filmai ar serialai ir bus suskirstyti pagal žanrus. Geriausia yra tai, kad jie neplanuoja papildomai apmokestinti naujausios savo paslaugos, tačiau gali būti, kad ji bus prieinama tik brangesnės prenumeratos, kuri leidžia žiūrėti 4K raiška, naudotojams.

„Bloomberg“ taip pat pateikė laikotarpį, per kurį ši paslauga turėtų atsirasti „Netflix“ platformoje, tai yra iki 2022-ųjų pabaigos. Tai reiškia, kad ši platforma turėtų vėliausią startą iš visų galimų konkurentų, o per jį „xCloud“ ar „Stadia“ galės dar labiau įtvirtinti pozicijas šioje rinkoje. Visiems šiems pasikeitimams vadovauti ir prižiūrėti buvo pasamdytas Mike Verdu – buvęs „Facebook“ žaidimų ekspertas, kuris dirbo su „Oculus“ ir bandė pritraukti naujus kūrėjus į anksčiau paminėtą platformą. Prieš tai jis dirbo tokiose studijose kaip „EA Mobile“, „Zynga“ ir „Atari“, tačiau oficialaus persikėlimo į „Netflix“ jis dar nepatvirtino.

Tikriausiai sunku ginčytis, kad „Netflix“ atėjimas į vaizdo žaidimų naudojimą internetinių transliacijų pagalba galėtų pakeisti galių išsidėstymą rinkoje, nes net dabar sunku pasakyti, kuri platforma ten yra lyderė. Kita vertus, rizikos yra taip pat nemažai, nes pavyzdžiui panašu, kad „Google“ jau prarado viltį pati kurti projektus savo „Stadia“ platformai ir yra nemažai manančių, kad jai iš viso egzistuos jau neilgai. Nepaisant to, apie naujausius „Netflix“ planus turėtume išgirsti jau greitai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas