„Origin“ keičiasi: kuriama nauja „Electronic Arts“ platforma

Rokas Gaidys

2020-09-16, 19:40 (atnaujinta 2021-04-27, 00:39)

0 komentarų
„Origin“ keičiasi: kuriama nauja „Electronic Arts“ platforma

Pavadinimo pasikeitimas tikrai nėra pati didžiausia problema. Juk nemažai prekinių ženklų atrodo, kad tai daro vos ne kasdien. Žinoma, vaizdo žaidimų pramonėje tai nevyksta taip dažnai, o pagrindiniai kūrėjų ir jų platformų pavadinimai yra nepasikeitę kokius 20 metų. Tačiau dar visai nesenai „Electronic Arts“ pranešė, kad planuoja pakeisti savo elektroninės parduotuvės pavadinimą.

Dar rugpjūtį buvo panaikintas „Origin Access“, o dabar „Electronic Arts“ paskelbė, kad „Origin“ bus iš viso pašalinamas. Tiesa, tai nėra taip baisu, kaip pasirodo iš pirmo žvilgsnio. Kaip teigia „EA“ viceprezidentas Mike Blank, tai yra tik vardo pakeitimas, tiksliau „rebrandinimas“. Naujoji platforma vadinsis „EA Desktop App“, kuri įmonės teigimu, padės sukurti geresnę žaidimų patirtį visiems. Kaip teigiama, tai nebus tik pavadinimo pakeitimas, o greičiau patogesnė, lankstesnė bei greitesnė „Electronic Arts“ žaidimų platforma.

Beje, dar rugpjūtį buvo pakeistas „Origin Access“ platformos pavadinimas į „EA Play“. Visi šitie pakeitimaai primena „Blizzard“ bandymą pakeisti „Battle.net“ į „Blizzard Launcher“, tačiau jis iš karto buvo pasmerktas nesėkmei ir neištvėrė net pusės metų. Kita vertus, „Electronic Arts“ neturi tokios istorijos, kokią turi „Blizzard“ ir jų platforma, kuri pasirodė dar 1996 metais su originaliuoju „Diablo“. Na nieko nežinančiam apie vaizdo žaidimus, gal ir pastaroji nesukeltų aiškumo, kaip pavyzdžiui „EA desktop app“, tačiau tai tikrai nėra didžiulė problema.

Pats pasikeitimas tikrai nesukels didelių bėdų „Electronic Arts“ marketingo skyriui, nes programėlėje taip pat bus didžioji dalis „Electronic Arts“ žaidimų. Asmeniškai, joje norėčiau pamatyti senuosius lenktyninius žaidimus, tokius kaip „Need for Speed: Underground“ ar „Need for Speed: Most Wanted“, bet tai greičiausiai neįvyks dėl licencijos klausimų. Na bet vis tiek, nemanau, kad pavadinimo pakeitimas sukels didžiulę problemą, o bus tik labiau panašus į eilinį formalumą. Šiuo metu jau yra sukurta platformos beta versija, o tiksli visiems prieinamų pasikeitimų data nėra žinoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas