„Overwatch 2“ teks palaukti: „Blizzard“ paliko šio projekto autorius

„Overwatch 2“ teks palaukti: „Blizzard“ paliko šio projekto autorius

J. Kaplan turbūt yra viena žinomiausių „Activision Blizard“ asmenybių, kuri nuolatos bendraudavo su žaidėjais ir asmeniškai pristatinėdavo naujausius „Overwatch“ atnaujinimus bei pasikeitimus. Turbūt daugeliui atrodė, kad geriausiojo 2016-ųjų žaidimo kūrėjas ir idėjos autorius taip pat dirbs su antrąja žaidimo dalimi, tačiau daugelio nuostabai jis pranešė, kad palieka šia žaidimų studiją dar prieš pasirodant „Overwatch 2“.

Šia žinia pirmiausia pasidalinta pačių „Blizzard“ oficialioje „Overwatch“ svetainėje. J. Kaplan darbą studijoje pradėjo dar 2002-aisiais ir iš karto paskirtas dirbti su visiškai tuo metu unikaliu žanru „MMORPG“. Kaip teigė vienas iš „Blizzard“ tuometinių dizainerių, kad jie tuo metu ieškojo šio žanro eksperto ir pasak jo, geriausia vieta jam surasti buvo būtent pats „MMO“ žaidimas. Taip prie komandos prisijungė „EverQuest“ forume puikiai žinomas žaidėjas Tigole arba devyniolikmetis J. Kaplan.

Po šešių mėnesių J. Kaplan buvo pasiūlyta prisijungti prie „World of Warcraft“ komandos, kuri tuo metu kūrė misijas „Warcraft“ projektui, o po kurio laiko jos būtent ir tapo projektu, kuris šiandieną turbūt geriausiai ir apibrėžia „MMORPG“ žanrą. 2008-aisiais būtent jis ir vadovavo vienai iš didžiausių ir įsimintiniausių žaidimo ekspansijų „Wrath of Lich King“. Sekančią dieną po jos pasirodymo J. Kaplan pradėjo dirbti su visiškai nauju projektu „Titan“, tačiau jis taip ir nepasirodė, tačiau tai ir davė pagrindą turbūt didžiausiam jo pasiekimui „Overwatch“- geriausiam 2016-ųjų vaizdo žaidimui.

Jo pasitraukimas daugeliui tapo tikra staigmena, nes to tikrai niekas nesitikėjo, o pats J. Kaplan nepateikė šio sprendimo priežasties. Dabar visiems laukiantiems „Overwatch 2“ turėtų būti dar neramiau, nes nuo originaliojo pristatymo prieš daugiau nei 1,5 metų beveik jokių žinių apie jį kūrėjai nepateikė, tačiau per šių metų virtualų „BilizzCon“ jis vis dėl to buvo paminėtas. Dabar jau yra žinoma, kad vadovo rolę perims A. Keller, o tai reiškia, kad daugelis gali ramiau atsipūsti, nes pastarasis „Overwatch“ projekte buvo antras po J. Kaplan. A. Kepler nepateikė galimos populiariosios internetinės šaudyklės tęsinio pasirodymo datos, bet pabrėžė, kad šiais metais ji tikrai nepasirodys. O jos pristatymai daugiau neprasidės žodžiais „Labas, aš Jeff‘as iš Overwatch komandos“- kažkaip net keista.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas