Pirmasis „Bethesda“ žaidimas ne „PlayStation“ konsolėms: kas yra žinoma apie įspūdingąjį „Starfield“

Rokas Gaidys

2021-07-23, 09:20 (atnaujinta 2023-01-17, 15:23)

0 komentarų
Pirmasis „Bethesda“ žaidimas ne „PlayStation“ konsolėms: kas yra žinoma apie įspūdingąjį „Starfield“

„Bethesda Softworks“ labai trumpai pademonstravo savo naująjį ir mistika apipintą projektą „Starfield“ per šių metų „E3“ renginį, tačiau tai gali būti pirmosios ir paskutinės naujienos susijusios su juo šiais metais. Kūrėjai dabar tikrai nenoriai pasakoja apie šį žaidimą ir tai, ko iš jo bus galima tikėtis, o nuo pat pristatymo birželį yra sunku kažko naujo pridėti. Žemiau pateikiame viską, kas yra žinoma apie pirmąją naują „Bethesda“ franšizę per paskutinius 25-erius metus.

Pati studija tikrai ne vieną kartą atskleidė nedidelių detalių per įvairiausius interviu, tačiau „Bethesda“ vadovo Todd Howard „Starfield“ palyginimas su „Skyrim“ ir vėl viską nuskandino į nežinią. Yra žinoma, kad visas žaidimas suksis apie mistinę grupuotę „Constellation“. Pasak jo, jie yra paskutinė pasaulyje kosmoso tyrinėtojų bendruomenė ir kaip ir daugelyje kitų studijos žaidimų čia bus galima susikurti savo veikėją, kurio pasirinkimai nulems tolimesnį „Starfield“ vystymąsi.

Kadangi veiksmas vyks kosmose, tai nemažai daliai buvo įdomu, ar bus apsiribota tik Saulės sistema, ar bus kažkas panašesnio į „Mass Effect“ ir bus keliaujama po visą galaktiką, o iš pirmųjų paveikslų galima spręsti, kad bus vykstama net už jos ribų. Sunku kažką spręsti apie žaidimo dydį, nes pristatomajame klipe yra nurodyta, kad tai yra tik „alfa“ versija, o tai reiškia, kad galutinis projektas pasirodys dar labai negreitai ir gali būti, kad iš viso atrodys kitaip nei dabar. T. Howard teigia, kad vien dėl šito ir „Elder Scrolls 6“ projektų buvo atnaujinta platforma „Creation Engine“.

Apie patį „Starfield“ pasaulį taip pat nėra daug žinoma. Jau anksčiau buvo pranešta, kad „Bethesda“ kosminės odisėjos įkvėpimo sėmėsi iš „NASA“ ir „SpaceX“. Pats Todd Howard buvo net susitikęs su Elon Musk aptarti kaip gali realistiškai gali atrodyti ateities technologijos.

Jau rugpjūtį yra planuojamas „QuakeCon at Home“ – kasmetinė „Bethesda“ paroda, kurioje yra demonstruojami naujausi studijos projektai. Daugelis spekuliuoja, kad būtent per šį trijų dienų trukmės renginį gali būti pateikta daugiau informacijos apie „Starfield“, tačiau po „E3“ pristatymo tai kažkaip atrodo nelabai realu, nes žaidimas pasirodys tik kitais metais. Pagrindinės temos jame turėtų būti „Fallout 76“ ir „Elder Scrolls Online“ ateities planai.

Na, o jeigu ir pasiseks ir „QuakeCon“ metu bus pristatytas naujasis projektas, tai daugelis tikrai norės geriau pamatyti kaip jis atrodo. Viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad per „E3“ rodytas klipas nėra tiesiog nufilmuotas, o sukurtas naudojant vaizdus jau iš pačio žaidimo ir galbūt „Bethesda“ jau ruošia dar vieną pristatymą iš jo. Vis tiek, greičiausiai čia bus panaši situacija kaip ir su naujuoju „The Elder Scrolls“ ir fanams dabar paprasčiausiai telieka apsišarvuoti kantrybe.

Net ir iš pačių kūrėjų komentarų sunku nuspręsti kaip „Starfield“ atrodys, nes pats T. Howard viename iš interviu pasakė, kad tai bus panašu į „Skyrim“ tik kosmose, tačiau kita studijos atstovė Ashley Cheng teigia, kad tai bus kažkas iš „Žvaigždžių Karų“ repertuaro. Pasak jos, paprasčiausiai tereikės įlipti į erdvėlaivį ir bus galima iš karto naršyti po visatą. Panašu, kad abu vadovai žaidimą apibūdina savais terminais, nenorėdami per daug išsiduoti. Howard pasisakymas gali išduoti ir daugiau, nei daugeliui atrodo, nes „Skyrim“ yra vienas iš geriausiai parsiduodančių visų laikų „Bethesda“ vaizdo žaidimų, o nemažai dar jame priimtų sprendimų buvo pritaikyti ir tolimesniuose studijos „RPG“ projektuose. Vienas iš puikiausių pavyzdžių yra įvairios grupuotės, tai yra „Thieves Guild“, „Dark Brotherhood“ ir t.t., o dėl per mažos jų įtakos galutiniame žaidime, net buvo pažerta nemažai kritikos patiems kūrėjams.

Nuo pat „E3“ pristatymo, apie patį „Starfield“ projektą informacijos beveik nepateikė. Pats Howard dar prieš kurį laiką pranešė, kad jis bus skirtas vienam asmeniui, o ne internetinis. Nors pastarojo režimo atmesti irgi nereikėtų. Gali būti, kad patį žaidimą žaisti jau yra įmanoma, tačiau gali būti, kad visa kita (veikėjai, ginklai ir t.t.) dar nėra užbaigta. Nors pagrindas kaip ir yra sukurtas, tačiau smulkios detalės neretai gali užimti daugiau veiksmo kūrimo procese. Panašu, kad bent jau dabar „Bethesda“ jam skiria pilną dėmesį, o ne dalinasi juo su „The Elder Scrolls 6“.

Dabar jau planuojama, kad „Starfield“ bus išleistas jau kitais metais ir su juo bus pasielgta panašiai, kaip buvo padaryta su „Skyrim“. Žaidimas buvo pristatytas dar 2010-aisiais, o pasirodė tik po daugiau nei metų. O per visą laukimo laikotarpį „Bethesda“ po truputį teikė informaciją apie jį, tai yra ginklus, grupuotes ir t.t.. Reikia suprasti, kad iki naujos jų franšizės išleidimo yra likę daugiau nei metai, tai ir minėtieji pristatymai atrodo visai realistiškai.

„Starfield“ yra planuojamas kitų metų lapkričio 11-tą asmeniniams kompiuteriams ir „Xbox“ konsolėms.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas