Legendiniai GTA žaidimai sugrįžta: visų pamėgtos dalys įgys antrą kvėpavimą

Rokas Gaidys

2021-08-14, 09:20 (atnaujinta 2021-08-17, 01:41)

1 komentaras
Legendiniai GTA žaidimai sugrįžta: visų pamėgtos dalys įgys antrą kvėpavimą

Šiuo metu „Rockstar Games“ yra akivaizdžiai užsiėmę su „Grand Theft Auto 5“ pritaikymu „PlayStation 5“ ir „Xbox Series“ konsolėms, tačiau panašu, kad tai ne vienintelis serijos žaidimas, kuris sulauks panašių pagerinimų. Naujausiomis žiniomis, atsinaujinusi trilogija („Grand Theft Auto III“, „Vice City“ ir „San Andreas“) pasirodys dar rudenį.

Šia žinia pirmiausiai pasidalino „Kotaku“, kurie teigia, kad „Rockstar Games“ šiuo metu dirba su trimis, dar originaliojo „Xbox“ ir „PlayStation 2“ laikus menančiais žaidimais. Pasak jų, jie gali pasirodyti dar šiais metais, tiksliau spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje ir bus prieinami ne tik „Sony“ ar „Microsoft“ konsolėse, bet ir pirmą kartą franšizės istorijoje ir „Nintendo Switch“ žaidimų kompiuteryje. Taip pat yra planuojamos asmeninių kompiuterių ir mobiliųjų telefonų versijos, tačiau pasak autorių, jos geriausiu atveju pasirodys tik kitais metais.

Pasak „Kotaku“, trilogija bus atnaujinta naudojant „Unreal Engine“ platformą ir bus tarsi senų ir naujų grafikos vaizdų mišinys. Taip pat bus patobulinta žaidimų vartotojo sąsaja (angl. „UI“), tačiau visi kiti pokyčiai neturėtų labai smarkiai pakeisti žaidimų nuo jų originalų. Panašu, kad šiame projekte pirmu smuiku groja „Rockstar Dundee“ - studija, kuri yra atsakinga už naujos kartos „Grand Theft Auto 5“ versiją. Pirminiais duomenimis, tai turėjo būti nemokamas papildinys visiems, kurie įsigys naują pastarojo žaidimo versiją, tačiau dabar panašu, kad jų skaitmeninę versiją įsigyti reikės atskirai, o apie fizinę kopiją nėra net užsimenama.

Visos šios kalbos apie šios trilogijos atnaujinimą tarsi patvirtina „Take-Two“ („Rockstar Games“ savininkų) dar prieš kurį laiką patvirtintus žodžius apie senų žaidimų „remastered“ versijas. Gali būti, kad studija savo planuose turi dar ne vieną panašų projektą iš kurių realiausias būtų pirmosios „Red Dead Redemption“ prikėlimas, nes pastarasis projektas tikrai nusipelnė šanso sublizgėti asmeniniuose kompiuteriuose. Grįžtant prie „Grand Theft Auto“, tai ši informacija turės būti pateikta arba paneigta per ateinančius mėnesius.

1 komentarų

Evaldas

UI yra vartotojo interfeisas (tai, ką mato vartotojas savo ekrane) , o dirbtinis intelektas AI. Klaida straipsnyje.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas