„PlayStation 5“ pardavimai lenkia „PlayStation 4“, tačiau „Sony“ problemos nesibaigia

„PlayStation 5“ pardavimai lenkia „PlayStation 4“, tačiau „Sony“ problemos nesibaigia

Pernai lapkritį pasirodžiusios naujos kartos konsolės sukėlė daugybę aistrų, kurių didžioji dalis susijusi buvo su neadekvačia kaina, bet nemažą jų sudarė ir kita problema – galimybė ją paprasčiausiai įsigyti. Net ir praėjus beveik aštuoniems mėnesiams po jos išleidimo daugumoje elektronikos prekių parduotuvių jų vis dar nėra, o norintys įsigyti turi laukti net keletą mėnesių. Nepaisant visų nesklandumų, „Sony“ giriasi, kad jau yra parduota daugiau nei 10 milijonų konsolių vienetų.

„Gameindustry.biz“ duomenimis, šį rodiklį „PlayStation 5“ pasiekė iki liepos 18-os dienos, o tai reiškia, kad visu mėnesiu anksčiau nei jos pirmtakė „PlayStation 4“ konsolė. Taip pat buvo pridėta šiek tiek informacijos ir apie žaidimus. Išleidimo dieną pasirodžiusio „Spider-Man: Miles Morales“ buvo parduota 6,5 milijono kopijų, „MLB The Show“ – daugiau nei dvi, o „PS5“ ekskliuzyvo „Ratchet & Clank: Rift Apart“ daugiau nei milijonas vienetų. Tuo tarpu balandį pasirodęs „Returnal“ nebuvo toks sėkmingas ir jo pardavimai siekė tik 560 tūkstančių kopijų.

Svarbu paminėti, kad konsolės pardavimai yra priklausomi nuo pačios „Sony“ sugebėjimo patenkinti paklausą, nes net pats „PlayStation“ CEO Jim Ryan teigia, kad dabar svarbu gauti užtektinai komponentų jų gamybai. Taip pat jis pabrėžia, kad skaitmeninės žaidimų versijos yra beveik dvigubai populiaresnės nei 2014 metais „PlayStation 4“ konsolėje. Žinoma, kad prie to labiausiai prisidėjo „digital“ konsolės versija, tačiau galima teigti, kad ir dabartinė pandemija padarė savo.

Reikia tikėtis, kad situacija tik gerės ne tik pasiūlos, bet ir kainos atžvilgiu, ir pasieks netolimą pačių „Sony“ rekomenduojamą sumą, nes dabar vis dar galima rasti „PlayStation“ konsolę per pus brangiau, nei rekomenduojamos 400 už skaitmeninę ir 500 už diskasukio versiją. Žinoma, kad prie to turėtų prisidėti ir „Deatloop“ su „Horizon: Forbiden West“, tačiau ir be jų „PlayStation 5“ savininkai turės ką naujo žaisti, nes ateinantis ruduo ir gruodis žada tikrai daug iš įvairiausių vaizdo žaidimų studijų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas