Rusai galės žaisti tik šachmatais: šalyje nebelieka FIFA ar NHL žaidimų ir tai dar ne pabaiga

Lukas Snarskis

2022-03-05, 13:35

0 komentarų
Rusai galės žaisti tik šachmatais: šalyje nebelieka FIFA ar NHL žaidimų ir tai dar ne pabaiga

Ir toliau tęsiantis Rusijos kariniai invazijai į Ukrainą, į situaciją reaguoja vis daugiau kompanijų. Dar prieš keletą dienų rusai liko be „Apple“ produkcijos, sankcijas įvedė ir „Samsung“, o dabar jungiasi ir dar viena bendrovė, kuri puikiai žinoma daugeliui lietuvių.

Penktadienį apie sankcijas paskelbė ir JAV kompiuterinių žaidimų kūrėjai ir platintojai „Electronic Arts“. Pranešama, kad nuo dabar stabdomi bendrovės žaidimų ir turinio pardavimai Rusijoje ir Baltarusijoje. Žinoma, pagrindinė to priežastis – karinė invazija į Ukrainą.

Priminsime, kad dar trečiadienį, EA atstovai paskelbė, jog pašalina Rusijos komandas iš FIFA ir NHL žaidimų. Taigi, vakarykštis bendrovės atstovų pareiškimas yra jau taikytų sankcijų praplėtimas.

„Priėmėme sprendimą stabdyti savo žaidimų ir turinio pardavimus Rusijoje ir Baltarusijoje tol kol šis konfliktas tęsis“, - teigiama EA pranešime. „Tai reiškia, jog mūsų žaidimų ir turinio nebebus galima įsigyti mūsų parduotuvėse Rusijoje, o taip pat ir „Origin“ arba EA platformose. Taip pat dirbame ir su mūsų platformos partneriai tam, jog mūsų produktai būtų pašalinti ir iš jų parduotuvių, kas leistų visiškai sustabdyti naujus žaidimų pardavimus regione“.

Pabrėžiama, jog bendrovė ir toliau aktyviai stebi situaciją ir skelbia, jog ketina pasidalinti naujienomis apie tolimesnius sprendimus bei veiksmus. Priminsime, jog kiek anksčiau sankcijas Rusijai pritaikė ir „Cyberpunk 2077“ kūrėjai „CD Projekt Red“, kurie jau yra sustabdę pardavimus Rusijoje ir Ukrainoje.

Verta prisiminti ir tai, jog prieš keletą dienų buvo pasirodęs ir Ukrainos vicepremjero Mykhailo Fedorovo raginimas žaidimų bendruomenei, jog nedelsiant būtų įvesti ribojimai Rusijai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas