„Sony“ prakalbo apie telefonų ir konsolių pardavimus: skaičiai nuviliantys, o tam yra viena priežastis

„Sony“ prakalbo apie telefonų ir konsolių pardavimus: skaičiai nuviliantys, o tam yra viena priežastis

Japonų technologijų lyderė „Sony“ paskelbė savo 2021-ųjų pabaigos finansinį pranešimą, kuriame matomas 13% pardavimų augimas bei 32% išaugęs pelnas. Tokį šuolį lėmė „Sony Pictures“ kino kompanijos pasiekimai - „Spiderman: No Way Home“ bei „Venom: Let There be Carnage“ filmų debiutai bei įgyta 90-ųjų situacijų komedijos „Seinfeld“ licencija.

Kompanija atskleidė, jog per pastaruosius keletą mėnesių pardavė vos 3,9 mln. „PlayStation 5“ žaidimų konsolių - ženkliai mažiau nei per praėjusių metų šventinį periodą bei mažiau, nei buvo prognozuota. Mobiliųjų telefonų pardavimai tarp spalio ir gruodžio mėnesių taip pat buvo žymiai mažesni, nei tikėtasi, tad išmaniųjų telefonų nuostolių dėka smuko visos „Sony“ elektronikos produktų atšakos pelnas.

„Sony“ finansų skyriaus direktorius Hiroki Totoki atskleidė, kad vartotojai nori pirkti „PlayStation 5“, tačiau partneriai negali suteikti pakankamo kiekio komponentų dėl besitęsiančios puslaidininkių komponentų krizės. Japonų milžinė tikisi, kad problemos ims mažėti antroje 2022-ųjų pusėje, o dėl sutrikusio tiekimo net sumažino savo finansinių metų prognozę nuo 14,8 mln. vienetų parduotų žaidimų konsolių iki 11,5 mln. vienetų.

Taip pat atskleista, kad dėl tiekimo sutrikimų bei išaugusios gamybos kainos, „PS5“ konsolės yra parduodamos nuostolingai, tačiau kompanija geba sugeneruoti pelną iš žaidimų bei kitų pramoginio pobūdžio paslaugų pardavimo. Pastarasis kompanijos padalinys užfiksavo 12% augimą skaitmeninių produktų prekybos dėka.

5 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hm

Topocentre konsoliu rezerve 10000 žmonių laukia. Duokit tik tuos ps5 pirksim, zmones nuo 2020 metu laukia protinga kaina, tiekia sudiniems pardavejams kurie kaina x2 uzkele.

Vycka

Kad mažai reklamos tegu kaip samsung reklama paleidžia ir viskas bus ok, kur telefu stendai viliojantys su led? Gi sony kolonėlės mirksi..

GėdisBe

Prieš naujaką nusipirkau ilgai ieškotą experia 1.3.Sumokėjau 1200.Nesigailiu,nes esu gerbėjas šio gamintojo.Ir šiaip aparatas žiauriai geras.Kas liečia pirkimą-buvo sunku.Telefonų arba nebebūdavo,arba kokios nors papildomos sąlygos,krč...Tokia pat problema bei pasirinkimu šio telefono aksesuarais.Žiauriai mažas pasirinkimas.

Telefonas kainuoja 1799 EUR ir jie nori,kad jį pirktų,būtų iš jų pelnas?juokdariai, blin

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas