„STALKER 2: Heart of Chernobyl“ kūrėjai sėkmingai tęsia darbus: žaidimas pasirodys jau ateinančiais metais

„STALKER 2: Heart of Chernobyl“ kūrėjai sėkmingai tęsia darbus: žaidimas pasirodys jau ateinančiais metais

Prieš daugiau nei dešimt metų Ukrainoje įsikūrusi studija „GSC Game World“ pranešė, kad kuria dar vieną populiarios „Stalker“ franšizės dalį, tačiau po to iš jų žinių laukti labai ilgai. Panašu, kad visas kūrimo procesas nebuvo iš lengvųjų, nes pirmasis pristatomasis klipas pasirodė tik per 2021-ųjų „E3“ ir tada buvo uždegta žalia šviesa išleidimo datai, kuri turėjo būti šių metų pavasarį. Tačiau dėl pandemijos ir laiko trūkumo ją teko nukelti į rudenį, o rusijai užpuolus Ukrainą, studijos darbuotojai buvo priversti išvykti iš šalies, todėl automatiškai ji buvo nustumta dar kartą.

Nors karas paskatino dar vieną nukėlimą, tačiau dabar panašu, kad šiuo metu Čekijoje įsikūrusi studija sėkmingai tęsia darbus ir „STALKER 2: Heart of Chernobyl“ anksčiau ar vėliau išvys dienos šviesą. Vakar kūrėjai pasidalino nauju klipu, kuris buvo paimtas jau tiesiai iš pačio žaidimo, o tiksliau jo pradžios ir tuo patvirtino, kad projektas tikrai pasirodys jau ateinančiais metais. Pats vaizdo įrašas labai smarkiai atsiduoda 2007-aisiais ir tai tikrai ne dėl kokybės ar kitų techninių niuansų, nes būtent panašiai prasidėjo ši franšizė. Tuomet taip pat buvo galima išvysti karinį sunkvežimį, kuris atvyksta į Černobylio zoną ir kažkaip net smagu matyti, kad kūrėjai nepamiršo savo šaknų.

Per klipe rodomo sunkvežimio radiją galima išgirsti pokalbį su fikciniu veikėju daktaru Dalin, kuris vadovauja „SIRCAA“ organizacijai, kuri tiria Černobylio zonoje esančias anomalijas bei įvairiausius artefaktus. Jis pasakoja apie potencialius atradimus, kurie turi atsverti riziką ir pažada, kad šis naujasis pasaulis tiesiog „laukia“ kol bus ištyrinėtas. Staiga, jo balsas pradeda skambėti vis grėsmingiau ir dangus pasidaro vis raudonesnis. Žaidę originalus tikrai supranta, ką tai reiškia. Staiga technika nukrypsta nuo kelio ir viskas tarsi pasibaigia ir tada yra parodomas, mano manymu, būsimas pagrindinis veikėjas, kuris po truputį artėja prie kažkokio šviesos stulpo arba anomalijos.

Kadangi originaliąsias dalis esu praėjęs ne vieną kartą, tai savaime suprantama, kad ir tęsinio su visa poapokaliptine atmosfera laukiu su nekantrumu. Originalusis planas buvo žaidimą išleisti dar 2012-aisiais, tačiau jis buvo atšauktas dėl studijos tuo metų patirtų finansinių sunkumų. Atrodytų, kad ši trilogija taip ir liks istorijoje, tačiau dar 2018-aisiais buvo paskelbta apie tęsinio kūrimą, bet tai vėl nutrūko šių metų vasario pabaigoje. Šiuo metu studijos darbuotojai yra saugūs Čekijoje ir po kelių mėnesių pertraukos sėkmingai tęsia darbus.

„STALKER 2: Heart of Chornobyl“ pasirodys jau ateinančiais metais ir bus prieinamas asmeninių kompiuterių ir „Xbox Series X/S“ konsolių savininkams.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas