„Steam Deck“ kūrėjai atšovė kritikams: 30 kadrų per sekundę tikrai nėra konsolės riba

„Steam Deck“ kūrėjai atšovė kritikams: 30 kadrų per sekundę tikrai nėra konsolės riba

Pora savaičių netylančios kalbos vaizdo žaidimų bendruomenėje apie naujausios konsolės „Steam Deck“ galimus trūkumus, panašu, kad pagaliau pabodo ir patiems kūrėjams. Daugiausiai dėmesio čia kliuvo ne savotiškam dizainui ar nemažai kainai, bet tam ar ji sugebės pasiūlyti daugiau nei 30 kadrų per sekundę. Ši riba kaip ir skamba natūraliai daugelyje konsolių, tačiau savaime suprantama, kad asmeninių kompiuterių savininkai nori daugiau. Būtent į šias kalbas atsaką ir pateikė „Valve“.

Savo atsaką į šiuos nuogąstavimus „Twitter“ platformoje pateikė vienas iš konsolės inžinierių Pierre-Loup Griffais, kuris paskutinėmis savaitėmis tarsi tapo konsolės veidu (panašiai kaip su „Xbox“ ir Phil Spencer). Jis teigia, kad 30 kadrų per sekundę yra minimalus kiekis, kuriame turi apsiriboti žaidimas arba kitaip sakant, „Valve“ jį vadina veikiančiu. Tai tikrai nėra maksimumas, ką „Steam Deck“ pasiūlys ir visi testuoti žaidimai viršija šį skaičių. Taip pat jis teigia, kad visi testavimai, susiję su jos veikimu praėjo labai sklandžiai ir pabrėžia, kad norint tai pasiekti būtent ir buvo pasirinkta tokia jos konfigūracija.

„Visi testuoti žaidimai“ kaip ir skamba tikrai neblogai, tačiau P. Griffais tarsi ir patvirtina kitą daugelio nuogąstavimą, tai yra, kad „Steam Deck“ turės nustatytą kadrų per sekundę limitą. Tikriausiai visi „Steam“ parduotuvės žaidimai veiks konsolėje be didesnio vargo, tačiau jie tikrai nepasieks asmenių kompiuterių lygio. Atsižvelgiant į tai, kad ji bus nešiojama, tai norint taupyti bateriją limitas bus galima žymiai sumažintas, o pajungus į krovimosi lizdą – padidintas. Jeigu taip ir nebus padaryta, tai tikriausiai tai bus galima atlikti rankiniu būdu.

Savaime suprantama, kad ko daugelio asmeninių kompiuterių žaidėjo konsolė dar nepasirodė prekyboje, tol reiks patikėti Pierre-Loup Griffais žodžiais. Išankstiniai testavimai turėtų irgi greitu metu nepasirodyti, todėl dabar lieka apsišarvoti kantrybe ir laukti.

„Steam Deck“ prekyboje pasirodys jau gruodį.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas