„Techland“ ruošia „Dying Light“ atnaujinimą: antroji dalis pasirodys dar šiemet

„Techland“ ruošia „Dying Light“ atnaujinimą: antroji dalis pasirodys dar šiemet

2015-ųjų siaubo, išgyvenimo ir parkūro žaidimo „Dying Light“ tęsinys pasirodys dar iki metų pabaigos. Žaidimas pirmą kartą buvo pristatytas dar 2018-ais metais per E3 renginį, tačiau iki savaitės pabaigos nieko naujo apie jį žinoma nebuvo daug. Iš pirmo žvilgsnio jis bus labai panašus į savo pirmtaką, tačiau kūrėjai „Techland“ žada, kad naujoji dalis bus ženkliai didesnė bei žaidėjo pasirinkimai ir sprendimai turės akivaizdžios įtakos tolimesnėje žaidimo eigoje. Originalusis planas buvo išleisti „Dying Light 2“ praėjusių metų sausį, tačiau ši data buvo nustumta ir ne vieną kartą.

Patys „Techland“ dar prieš kurį laiką pranešė, kad šio projekto kūrimo procesas nebuvo rožėmis klotas, o prie to neprisidėjo ir scenaristo C. Avellone atleidimas pernai vasarą. Nėra nuostabu, kad su visais šiais sunkumais iki praėjusios savaitės pabaigos vis dar nebuvo žinoma nieko apie patį vaizdo žaidimą, tačiau po beveik metus trukusios tylos kūrėjai pagaliau išsamiai pristatė patį projektą bei pateikė jo pasirodymo datą. Be to buvo patvirtintas oficialus pavadinimas, kuris skamba dviprasmiškai atsižvelgiant į projekto tematiką, tai yra „Dying Light 2: Stay Human“.

Pirmosios dalies veiksmas vyko realiame Turkijos mieste Harane, kuris yra netoli sienos su Sirija. Būtent šis miestas ir buvo visos numirėlių apokalipsės pradžia, tačiau antrojoje dalyje veiksmas vyks jau vakarų Europoje praėjus penkiolikai metų po „Dying Light“ įvykių. Panašu, kad tai yra paskutinė tvirtovė, kuri bus net keturis kartus didesnė nei Haranas, o jame dėl galios varžysis 3 grupuotės, tai yra „survivors“, „peacekeepers“ ir „renegades“. Kiekviena iš jų bandys savaip įvesti tvarką ir primesti savas taisykles, o žaidėjams istorijos metu reiks bendradarbiauti su visomis. Nuolatos reikės spręsti, kurios pusę palaikyti, o šie sprendimai galės net pakeisti žaidimo pasaulį ar net žemėlapio dydį. Trumpai tariant, vieną kartą praėjus „Dying Light 2: Stay Human“, visko, ką žaidimas gali pasiūlyti daugelis tikrai neatras.

Tikriausiai nemažai detalių, tokių kaip dienos ar nakties ciklai, herojaus judėjimas ir t.t. bus labai panašūs į pirmosios dalies, tačiau kūrėjai žada, kad vien tik tuo tikrai nebus apsiribota. Daugiau informacijos apie juos bus pateikta greitu metu, nes planuojama išleidimo data yra jau nelabai toli. „Dying Light 2: Stay Human“ prekyboje pasirodys jau gruodžio 7-tą dieną ir bus prieinamas asmeninių kompiuterių, „PlayStation 4/5“ ir „Xbox One/Series“ savininkams.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas