„The Sims 4“ išsiskiria ne tik savo pobūdžiu: žaidimą renkasi labai specifinė žaidėjų grupė

„The Sims 4“ išsiskiria ne tik savo pobūdžiu: žaidimą renkasi labai specifinė žaidėjų grupė

Vienas iš unikaliausių vaizdo žaidimų tikriausiai yra „The Sims“. Savaime suprantama, kad kasdieninio gyvenimo simuliatorius, kuriame galima susikurti savo veikėjus, namus, šeimas ir dar daugybę kitų niuansų tikrai išsiskiria iš aplinkinių, nes alternatyvą jam yra tikrai sunku rasti. Pasirodo, kad „The Sims 4“ išsiskiria dar vienu aspektu, tai yra labai specifine tiksline auditorija ir tuo didžiuojasi net patys kūrėjai „Maxis“, kurie tai net reklamuoja savo darbo skelbimuose.

Nuo paskutinės „The Sims“ dalies pasirodymo praėjo jau nemažai metų ir daugeliui kitų vaizdo žaidimų tai reikštų pabaigą, bet pastarasis yra išimtis ir „Electronic Arts“ nuolatos tęsia jo palaikymą. Vien šiais metais buvo pristatyti net 3 mokami „DLC“, tai yra „Cottage Living“, „Dream Home Detector“ ir „Paranormal Stuff“ papildiniai. Panašu, kad naujos žaidimo dalies tikrai greitai neišvysime, tačiau studija pradėjo ieškoti pastiprinimo, tiksliau labai specifiško, nutaikyto į tikslinę auditoriją pastiprinimo.

Viename iš šviežesnių studijos darbo skelbimų, kuriame yra ieškoma vyresniojo žaidimo dizainerio galima pamatyti labai įdomią eilutę. Joje rašoma, kad žaidimas turi labai unikalią žaidėjų bazę, tai yra net 60 procentų visų žaidėjų sudaro moterys, kurių amžius svyruoja tarp 18 ir 24 metų. Savaime suprantama, kad skelbime tai paminėta tikrai nėra be reikalo, nes kandidatas turi turėti gerą supratimą apie „The Sims“ siekiamą tikslinę auditoriją. Gali būti, kad vien dėl to „EA“ ir „Maxis“ vis dar nėra pasiruošę naujam projektui ir toliau dirbs su „The Sims 4“.

O galbūt yra atvirkščiai ir studijos ruošiasi naujai, tarkime „The Sims 5“ daliai ir dabar ieško naujo talento, tačiau čia atsiranda dar viena problema, tai yra ar „The Sims 4“ unikali žaidėjų bazė persikels į žaidimo tęsinį, ar ne. Trumpai tariant „Maxis“ turi ne tik atlikti „copy“ ir „paste“, bet ir sukurti kažką naujo ir įtraukiančio. Gali būti, jog jokio tęsinio greitai nebus ir dabartinė „Sims‘ų“ versija sėkmingai gyvuos dar ne vienerius metus, nes nuolatiniai atnaujinimai, kad ir kaip gerai skamba, tačiau greičiausiai reiškia, kad jų apleisti kūrėjai dar greitai neketina.

„The Sims 4“ yra prieinamas asmeninių kompiuterių, „Xbox One“ ir „PlayStation 4“ savininkams

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

freeway

Deja, Sims 5 dar greitai nesulauksime, nes kūrėjai be perstojo leidžia žaidimo papildinių paketus, parduodamus už panašią arba net didesnę sumą, negu pats žaidimas. EA, kalbant apie Sims franšizę, apskritai pasižymi godumu, jau nekalbant apie tai, kad patį žaidimą reikia taisyti, nes jame gausu bugų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas