Uždirbti leidžiantys vaizdo žaidimai – ar tai žaidimų industrijos ateitis?

BitNaujienos.lt

2022-03-07, 14:05

0 komentarų
Uždirbti leidžiantys vaizdo žaidimai – ar tai žaidimų industrijos ateitis?

Uždirbti leidžiantys (angl. play-to-earn) žaidimai yra nauja, sparčiai populiarėjanti vaizdo žaidimų rūšis. Juose žaidėjai dažniausiai gali auginti ar kolekcionuoti įvairius daiktus ir juos parduoti už kriptovaliutas. Tokie žaidimai veikia blokų grandinėje ir yra paremti NFT kolekcionavimu. Trumpai tariant, NFT yra tokie žetonai, kurie įrodo, kas yra tikrasis daikto savininkas. Tai reiškia, kad jų suklastoti neįmanoma. Šių žaidimų skaitmeniniai daiktai ir yra pardavinėjami NFT pavidalu.

Kai kuriose valstybėse žmonės žaidžia tokius žaidimus pilnu etatu, kadangi jie gali uždirbti daugiau negu dirbdami savo šalyje. Žinoma, to negalima pritaikyti visoms valstybėms, kadangi minimalus atlyginimas skirtingose valstybėse gali ženkliai skirtis. Bet kokiu atveju, galimybę uždirbti turi visi žaidėjai.

Dauguma tokio tipo žaidimų reikalauja pradinės investicijos. Žaidėjams reikia nusipirkti vieną ar kelis NFT, kad būtų įmanoma progresuoti žaidime. Žinoma, yra ir tokių žaidimų, kuriuos galima žaisti be pradinės investicijos, tačiau dažniausiai žaidžiant nemokamai uždirbti yra kur kas sudėtingiau. Jeigu pradinė investicija žaidėjui atrodo per didelė, yra ir kita išeitis. Dauguma žaidimų suteikia galimybę nuomoti savo NFT. Tokiu būdu tie, kurie yra pasiryžę žaisti, tačiau nenori didelių išlaidų, gali už ganėtinai mažą kainą išsinuomoti kito žaidėjo NFT ir gauti uždarbį iš žaidimo, o žaidėjas, kuris nuomoja savo turtą, turi galimybę gauti pajamas nežaidžiant.

Uždirbti leidžiančių žaidimų privalumai

Žaidimų kūrėjams tokio tipo žaidimų kūrimas yra naudingas, nes vartotojus labai domina galimybė uždirbti žaidžiant žaidimus, todėl jie imsis iniciatyvos šį žaidimą išbandyti. Uždarbis gali būti ir nedidelis, žmonėms vis tiek bus smagu gerai praleisti laiką ir gauti iš to naudos.

Tokie žaidimai taip pat suteikia naudos ir reklamuotojams. Blokų grandinėje veikiančiuose žaidimuose pasitaiko kompanijų remiamų turnyrų, iš kurių uždirba tiek žaidimų kūrėjai, tiek ir patys žaidėjai, o kompanijai tai suteikia netradicinės reklamos galimybę. Kai kuriuose žaidimuose taip pat būna pardavinėjami NFT žemės plotai, kuriuose žaidėjai gali statyti savo kūrinius. Juos gali nusipirkti ir korporacijos. Geriausias pavyzdys galėtų būti „Samsung“, kurie žaidime „Decentraland“ pastatė savo parduotuvę. Kompanija žaidime netgi pristatė savo naujuosius įrenginius.

Na, o žaidėjus, žinoma, pritraukia galimybė uždirbti. Anksčiau vaizdo žaidimai buvo laisvalaikio praleidimas, iš kurio niekas nesitikėjo gauti uždarbį, tačiau dabar žengiame į naują erą, kai pamažu nyksta riba tarp virtualaus ir realaus pasaulio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas