Paskutinė vinis į vidaus degimo variklių karstą: trys bendrovės sukūrė bateriją, kuri gali kardinaliai pakeisti nusistovėjusią tvarką, to pasaulis dar nematė

Lina Snarskienė

2024-09-28, 14:55

16 komentarai (-ų)

Elektrinės transporto priemonės galėtų būti transporto ateitimi, tačiau pirmiausia, reikėtų ženkliai pagerinti baterijų ilgaamžiškumą, norint teigti, kad tokie modeliai būtų patvaresni nei vidaus degimo varikliais aprūpinti automobiliai.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Paskutinė vinis į vidaus degimo variklių karstą: trys bendrovės sukūrė bateriją, kuri gali kardinaliai pakeisti nusistovėjusią tvarką, to pasaulis dar nematė

„General Motors“ bendra įmonė su SAIC ir CATL sukūrė akumuliatorių ir teigia, kad tai yra greičiausiai iki šiol įkraunamas elektromobilių akumuliatorius. Ir tai taip pat nėra tolima technologija – kūrėjai teigia, kad pirmasis automobilis, kuriame bus naudojama naujoji baterija, pasirodys kitais metais.

Akumuliatoriaus pagrindas – ličio-geležies-fosfato (LFP) chemija, o įkrovimo greitis – 6C. Tai reiškia, kad teoriškai akumuliatorių galima įkrauti per šeštąją valandos dalį – vos per 10 minučių. Trumpas 5 minučių įkrovimo ciklas atkuria daugiau kaip 200 km ridą.

Akumuliatoriuje naudojamos kelios pažangiausios technologijos, kuriomis siekiama pagerinti įkrovimo efektyvumą ir užtikrinti stabilų baterijos veikimą, padidinti laidumą ir sumažinti elektrolito klampumą.

Ši elektromobiliams skirta baterija sukurta veikti GM „Ultium EV“ platformoje, kuri pasižymi kvazi – 900 V architektūra, nauja CTP konstrukcija ir geresnėmis aušinimo galimybėmis. Tačiau daugiau informacijos bus atskleista kitais metais.

16 komentarų

Mikis

Čia biznis !AIŠKU .! VIENAS SUKURE PLANA,O KITI KVAILIAI JI IGYVENDINA.PRADES VANDENILIU VAROMAS MASINAS GAMINT ,ELEKTRA VEL UZSIMIRŠ.,,,,,ŠITAME ŠIMTMETY DAR VAŽINES VIDAUS DEGIMO VARYKLIAIS.O KITAME ŠIMTMETYJE MUSU JAU NEBUS

Mikis

Elektrin̈es mašinos,jokia naujiena,o tiesiog pakartotinai atsigaunanti.1912 m Amerikoj buvo gaminami iš pradziu elektra varomi auto.bet isradus gerus vidaus degimo var.viskas --prasidejo nauja erakuei tesiasi iki šiol.elektrinai vel dings.jug tai bus antras kartas.nebent auksines baterijas bradetu gamint,bet gi ju kaina virsytu 10 kartu.
auto kaina.

Veryga

Kad ir kiek viniu bekals musu rasytojai su plunksna - vidaus degimo varikliai bua gaminami ir toliau. Beja smagus skaitinys pries miega XD.

Jo

Vandenilis ateities kuras ir pritariu, kad afera suka, nes investuoti i vandenilio variklius ir tarsa dar mazesne nei akumas ir efektiviau tik va kodel nedar nezine. O del covid nereikia net issilavinimo kad suvokti konkretu bizni ;)

Jo

Jau žurnaliūgos užkniso su savo nesamonėm .Kaip paskutinis vinis ,tai paskutinis.Galėsiu aš jiems duot tų vinių dar turiu daug

Elektrikas

Feikas.eilinis kakutis..sustokit terorizuoti žmonija.diz.benz.auto gamynamos pilnu tempu.papasakok pasakos Gentvilams...Klaipėda..

Ata

Paskutinė vinis...Daug tų ,,paskutinių". Vis tiek baterijas gamins kinieciai. Kaip ir Vilniaus naujus bordiūras. Įgyvendinami žaliojo terorizmo kryptis ,,šeriam" diktatūras? Tai gal to ir siekiama?

Visiska nesamone

Niekas tu el automobiliu neperka ir nepirks. Cia kaip su covid afera. Keli puskvailiai sugalvojo nesamones, bet zmones greit suprato, kad tai visiska nesamone.

Viskas tyo pasakyta

Gal turi medicininį išsilavinimą ? Nemanau ...

Mikis

Jus teisus.turejau ,,,elektrini""" auto.pirkau uz 70.000 pardaviau uz 5000.baterija ,,sprogo," keist baterija puse auto.gerai,sumokesi,o kur garantija kad po 7 men ji nesprogs.garantija 6 men.as sotus elektra,tegul kiti sotinasi

Ir vel paskutinis vinis

Kaip tik straipsnis apie elektra ir vidaus degima tep paskutinis vinis. Jau tu viniu tiek prikalta i vidaus degimo variklio karsta kad visi skundziasi jog nenori nutraukt varikliu gamybos nes elektra vel nebera ateitis.

Aha

Pastaruosius 20 metų vos ne kas savaitę pasirodo straipsniai apie sukurtus naujos kartos super akumuliatorius,kurie jau tuoj tuoj pasirodys..jau tuoj tuoj..jau tuoj. Laukiam.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas