Reaguoti privalo kiekvienas „Gmail“ ar „Outlook“ pašto dėžučių turėtojas: pasitikrinkite, ar negavote vieno iš šių laiškų ir nedelsiant juos pašalinkite, ekspertai įspėja apie rizikas

Lina Snarskienė

2024-09-30, 19:55

1 komentaras

Internete plintančios apgaulės, kuriomis siekiama išvilioti pinigus ar gauti prieigą prie jautrių vartotojų duomenų, kasdien pasiekia vis daugiau žmonių. Dauguma vartotojų jau sėkmingai atpažįsta sukčių mėginimus pasipelnyti, tačiau kartais sukčiams pakanka išgauti tik tokius duomenis, kaip el. paštas ar telefono numeris, kad jie pasiektų savo tikslą.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Reaguoti privalo kiekvienas „Gmail“ ar „Outlook“ pašto dėžučių turėtojas: pasitikrinkite, ar negavote vieno iš šių laiškų ir nedelsiant juos pašalinkite, ekspertai įspėja apie rizikas

„Gmail“, „Yahoo“ ir „Outlook“ paslaugų naudotojams pateikiamas naujas įspėjimas, kurio nevertėtų ignoruoti. Saugumo ekspertai teigia, kad būtina išlikti budriems prisijungus prie pašto dėžutės, nes kibernetiniai sukčiai ir toliau kasdien siunčia pavojingus elektroninius laiškus. Šie žalingi laiškai tebėra vienas populiariausių vartotojų atakų būdų

Tarp kasdien į jūsų pašto dėžutę plūstančių elektroninių laiškų labai svarbu išlikti budriems ir stebėti galimų kibernetinių grėsmių požymius. Atkreipkite dėmesį į šias iš pažiūros nekaltas frazes, kurios gali kelti problemų jūsų kibernetiniam saugumu. Pateikiame keletą ženklų, rodančių, kad kažkas yra įtartino ir tokius laiškus reikėtų išmesti tiesiai į šiukšliadėžę.

Žinutė, kurioje rašoma Reikia imtis skubių veiksmų, visada turėtų sukelti nerimą, nes kibernetiniai sukčiai dažnai naudoja šią taktiką, kad priverstų žmones sunerimti ir atidaryti žinutes nepagalvojus. Ši frazė dažnai rodo, kad bandoma sukurti skubos jausmą ir priversti gavėją imtis neapgalvotų veiksmų, gerai neįvertinus pasekmių.

Dažniausiai naudojama formuluotė – Jūsų sąskaita buvo pažeista. Reikia imtis skubių veiksmų, kad apsaugotumėte savo paskyrą. Spustelėkite čia, kad patikrintumėte savo prisijungimo duomenis.

  • Toliau tai pranešimai, kuriuose teigiama, kad Įvyko paskyros sustabdymas. Kibernetiniai nusikaltėliai dažnai taiko šią taktiką, siekdami priversti gavėjus pateikti slaptą informaciją arba prisijungimo duomenis, prisidengdami tariamos problemos sprendimu.

Pagalvokite, ar negavote laiško, kuriame teigiama – Jūsų paskyra bus sustabdyta per 24 valandas dėl įtartinos veiklos. Norėdami išvengti paskyros sustabdymo, patvirtinkite savo duomenis atsakydami į šį el. laišką.

  • Jei gaunate el. laišką, kuriame teigiama, kad esate prizo laimėtojas, saugokitės. Žinutės, kuriose rašoma Sveikiname! Jūs laimėjote dažnai būna patikimas būdas į kompiuterį įdiegti kenkėjišką programinę įrangą. Tokie elektroniniai laiškai dažnai yra masalas, kuriuo gavėjai viliojami atskleisti asmeninę informaciją arba spustelėti kenkėjiškas nuorodas. Viskas, kas skamba pernelyg gerai, kad būtų tiesa, dažniausiai taip ir yra.

Deja, jei gavote tokį laišką – Sveikiname! Jūs laimėjote prabangių atostogų paketą. Spustelėkite čia ir pateikę savo asmeninius duomenis atsiimkite prizą, norėtume jus nuliūdinti – greičiausiai tai tik piktavaliai ieškantys patiklių vartotojų.

  • Kita vagių dažnai naudojama taktika yra paprastas Spustelėkite čia, kad gautumėte specialų pasiūlymą. Frazes, kuriomis gavėjai viliojami spausti nuorodas, kad gautų išskirtinių sandorių ar pasiūlymų, reikėtų vertinti atsargiai. Kibernetiniai nusikaltėliai dažnai naudoja šią taktiką, kad nukreiptų naudotojus į sukčiavimo svetaines, skirtas pavogti prisijungimo duomenis arba įdiegti kenkėjišką programinę įrangą į jų įrenginius.

Jei skaitėte elektroninį laišką, kuriame kviečia – Nepraleiskite mūsų ribotos trukmės pasiūlymo! Spustelėkite čia ir pasinaudokite 50 proc. nuolaida visiems pirkiniams, tikimės, jog ignoravote šį kvietimą ir jūsų įrangą bei duomenys liko nepažeisti.

1 komentarų

Lankytojas

Pas jus irgi pilna straipsniu panasiu pavadinimu "Reikia imtis skubių veiksmų", ar tai reiskia, kad jus irgi skameriai?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas