Pirmasis pasaulyje išmanusis laikrodis su kraujospūdžio stebėsena: naujasis „Huawei Watch D2“ pakels jūsų sveikatingumo stebėseną į visiškai naują lygį

Partnerio turinys

2024-10-21, 17:55

0 komentarų

Išmaniųjų laikrodžių progresas – didžiulis. Kažkada utopija laikytos kalbos, kad išmanieji laikrodžiai pakeis galybę elementariausių medicininių prietaisų nejučia virsta realybe, o tą kuo puikiausiai įrodo technologijų bendrovė „Huawei“.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Pirmasis pasaulyje išmanusis laikrodis su kraujospūdžio stebėsena: naujasis „Huawei Watch D2“ pakels jūsų sveikatingumo stebėseną į visiškai naują lygį

Dar rugsėjo mėnesį Barselonoje vykusiame „Huawei“ renginyje bendrovė pristatė kelis itin lauktus produktus, tarp kurių ne tik „Huawei Watch GT 5“ serijos išmanieji laikrodžiai, bet ir naujasis „Watch D2“, kuris stebina savo sveikatos tebėjimo technologijomis.

Kinijos technologijų bendrovė pirmąjį „Watch D“ serijos išmanųjį laikrodį pristatė dar 2022 metais, o šį rudenį debiutavo ir atnaujintas jo variantas. Naujasis „Huawei Watch D2“ – pirmasis pasaulyje riešo pagrindu veikiantis ambulatorinis kraujospūdžio stebėjimo įrenginys. Čia naudojami sprendimai pakelia supratimą apie laikrodžius ir sveikatingumą į visiškai naują lygį.

Pirmasis toks išmanusis laikrodis pasaulyje

Kaip jau minėjome, „Huawei Watch D2“ yra pirmasis pasaulyje riešo pagrindu veikiantis ambulatorinis kraujospūdžio stebėjimo įrenginys. Šis prietaisas yra oficialiai registruotas ir Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos, todėl gali būti klasifikuojamas kaip medicininis prietaisas. Ir, žinoma, didžiausias jo išskirtinumas – kraujospūdžio stebėjimo galimybė.

Daugelis mūsų veikiausiai žino kaip atrodo kraujospūdžio matavimo prietaisas – tai savotiška rankovė, kurią dedame ant rankos ir matuojame. Tačiau dabar tai galima padaryti ir su išmaniuoju laikrodžiu. „Watch D2“ savo dizainu nelabai kuo skiriasi nuo įprastinių laikrodžių, tačiau specialus dirželis slepia galimybes, kurių nesiūlo niekas kitas.

Gamintojas į šį išmanųjį laikrodį perkėlė automatinį kraujospūdžio matuoklį – jis turi įmontuotą oro pompą, filtrą ir prisipučiančią manžetę. Paspaudžiate mygtuką, riešą palengva suspaudžia prisipūtusi manžetė ir per maždaug pusės minutės matote sistolinį ir diastolinį kraujospūdį.

Norint atlikti matavimus – viskas labai paprasta ir tam tereikia atlikti vos keturis žingsnius bei pasirūpinti, jog jūsų ranka yra tinkamoje pozicijoje. „Huawei“ naudojamos pažangios technologijos užtikrina, kad būtų išgaunami kuo tikslesni duomenys.

Čia naudojami sprendimai padeda išmaniojo laikrodžio naudotojui pasirūpinti tinkama rankos pozicija. „Watch D2“ nustato naudotojo rankos padėtį ir užtikrina, kad būtų laikomasi visų reikalavimų, o tai leidžia užfiksuoti itin tikslius rezultatus. „Huawei“ pasirūpino net ir tinkamu dirželio įtempimo išlaikymu.

Stebėkite savo kraujospūdį 24 valandas per parą

Naujasis „Watch D2“ ne tik leidžia matuoti kraujospūdį, bet ir planuoti atliekamus matavimus. Viską galima padaryti laikrodžio ekrane ir tai yra itin paprasta ir nereikalauja daug pastangų. „Huawei“ leidžia suplanuoti matavimus tiek dienos metu, tiek ir naktį, kuomet miegate.

Kraujospūdžio matavimą galima nustatyti dienos metu pagal pasirinktus parametrus – kas 15, 20, 30, 45 ar 60 minučių, o numatytasis matavimo intervalas yra 30 minučių. Negana to, „Watch D2“ modelyje jūs galite pasirinkti ar matavimai būtų atliekami automatiškai ar tiesiog gaunamas priminimas.

Ir tai dar ne viskas. Kraujospūdžio matavimus suplanuoti ir nakties miegu, o šiuo atveju naudojamas automatinis matavimas. Čia naudojami analogiški intervalai, o visi reikiami veiksmai atliekami automatiškai ir jums nereikia sukti galvos. Viskas, ką jums reikia padaryti – mėgautis savo miegu ir atsikėlus peržiūrėti rezultatus.

Puikūs sprendimai. Susidėliojus savo planą – tereikia pasirūpinti, jog dienos metu, kuomet atliekami matavimai, jūsų ranka būtų tinkamoje pozicijoje, o viskuo kitu pasirūpina pats laikrodis ir jo specialus dirželis. Akivaizdu, jog „Huawei“ siekia pakelti sveikatingumo stebėjimo galimybes į visiškai naują lygį.

Toks išmanusis laikrodis gali padėti užfiksuoti hipertenzijos, arba padidėjusio kraujo spaudimo, požymius. Tyrimai rodo, kad tai yra viena iš ligų, kuriomis vis dažniau serga 18-35 metų amžiaus žmonės. „Huawei Watch D2“ gali padėti užkirsti kelią tokioms problemoms.

Rezultatai pateikiami laikrodyje arba „Huawei Health“ programėlėje

Dažnai tenka bandyti išmaniuosius laikrodžius ir viena opiausių problemų – pateikiamų duomenų aiškumas. „Huawei“ pasirūpino ir tuo. Tikrai. Svarbiausią informaciją apie kraujospūdžio matavimo rezultatus galima matyti tiesiog išmaniajame laikrodyje, kas yra labai patogu, norint pasitikrinti ar viskas gerai.

Tačiau tikrieji lobiai atsiveria „Huawei Health“ programėlėje, kuri veikia su visais „Android“ ir „iOS“ įrenginiais. Čia jūs galite ne tik apžvelgti visus užfiksuotus rezultatus, bet ir matyti tam tikras kritines ribas, o taip pat ir gauti ambulatorinio kraujospūdžio stebėjimo ataskaitą.

„Huawei“ programėlėje taip pat pateikiamos ir savaitinės kraujospūdžio matavimų ataskaitos. Čia rasime ne tik rezultatus, bet ir rekomendacijas, kurios pateikiamos pagal per stebėjimo savaitę užfiksuotus rodmenis.

Tiesą pasakius, sprendimai, kuriuos siūlo „Watch D2“ yra stebėtinai naudingi ir keičiantys supratimą apie kraujospūdžio matavimą. Nesu tikras, ar esu kada matavęs savo kraujospūdį ne vizito pas šeimos daktarą metu. Mano amžiaus grupėje tai yra ganėtinai natūralus dalykas, tačiau „Huawei“ laikrodis išsprendžia šią problemą.

Dabar savo kraujospūdį galiu stebėti kiekvieną dieną ir matyti kaip jis kinta dienos eigoje, o visus rezultatus matau išmaniajame telefone. O žinote, kas yra geriausia? Kad visa tai iš esmės nereikalauja jokių papildomų pastangų ir užtenka tiesiog turėti išmanųjį laikrodį ant savo rankos. Ir kas galėjo pagalvoti, ar ne?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas