„POCO X3 Pro“ apžvalga: dideli lūkesčiai

Dainius Martinkus

2021-06-21, 19:10 (atnaujinta 2021-06-23, 10:08)

6 komentarai (-ų)
„POCO X3 Pro“ apžvalga: dideli lūkesčiai

Pernai, kaip ir kiekvienais metais, surengėme tradicinius „Telefonai.eu metų telefono rinkimus”, kuriuose „Metų vertės” nominaciją pelnė „Xiaomi” dukterinės kompanijos telefonus „Poco X3”. Kitaip tariant, jį paskelbėme geriausią kainos/kokybės santykį siūlančiu išmaniuoju telefonu 2020 metais. Panaši sėkmė gamintoją lydėjo ir kitose rinkose, todėl gamintojas ryžosi išleisti galingesnę šio modelio versiją - „Poco X3 Pro”.

Kyla natūralus klausimas, ar ir šiais metais „POCO” pavyks išlaikyti šį titulą, turint omenyje, kad vidutinės klasės telefonų segmente konkurencija kaip niekad nuožmi. „Huawei” išgyvenant ne pačius geriausius laikus, konkurentai kaip įmanydami stengiasi atsigriebti jos rinkos dalies. Anksčiau Europoje „Xiaomi“ stumdydavosi su „Samsung“, bet dabar į atlapus sugalvojo kibti tokie gamintojai kaip „Oppo“ ar „Realme“. Taigi, ko vertas „Poco X3 Pro”?

Dizainas

Poco X3 Pro
Poco X3 Pro

2021 metais vos vienas kitas gamintojas ryžtasi gaminti išskirtinio dizaino telefonus. Drąsiai gamina teigti, kad yra nusistovėjusi dizaino formulė, kurios laikosi visi - dizainas kinta minimaliai arba eksperimentuojama su įvairiomis medžiagomis, iš kurių gaminami įrenginiai, pavyzdžiui, trapų stiklą keičia smūgiams atsparus ir pigesnis plastikas. Kita vyraujanti mada - pakuočių plonėjimas, kai atsisakoma įkroviklio ir kitų priedų. Džiugu, kad „Xiaomi“ dukterinė bendrovė nesilaiko šios mados ir telefono pakuotėje randame viską, ko prireiks norint naudotis telefonu, t. y. įkroviklis, dėkliukas, telefonas, USB laidas ir dar kelios instrukcijos.

Šiuometinio „POCO X3 Pro“ dizainas praktiškai nieko nepasikeitęs nuo pirmtako - „X3 Pro“ yra atrodo identiškai. Ypač į akis krenta telefono galinėje nugarėlėje besipuikuojantis didžiulis „POCO“ užrašas, taip lyg bandant lyg pabrėžti gamintojo išskirtinumą. Asmeniškai aš nesu tokio dizaino šalininkas ir esu įsitikinęs, kad įrenginys kur kas geriau atrodytų be šio užrašo.

Šioje įrenginių klasėje plastikas nieko nestebina. Tad nenuostabu, kad „X3 Pro“ turi plastikinį rėmelį ir galinę nugarėlę, kuri be galo mėgsta rinkti piršto antspaudus. Panaudotas plastikas nėra pigus, iš pat pradžių netgi galvojau, kad rėmelis vis dėl to metalinis, bet pasirodo - apsigavau. Galinė nugarėlė yra dviejų tekstūrų - matinė kraštuose ir blizgi per vidurį. Ši blizgi juosta eina vertikaliai per visą telefono aukštį ir apima stačiakampį kameros modulį.

Nors „POCO X3 Pro“ matmenys yra didžiuliai net ir lyginant su flagmanais, tačiau jis maloniai guli rankoje, dėka užapvalintų kraštinių, tad ilgą laiką žaidžiant telefonu, jis neturėtų įsirėžti į delną. „Xiaomi“ kurdama šį telefoną išties apgalvojo įrenginio ergonomiką. Piršto antspaudų jutiklis sumontuotas dešinėje šoninėje briaunoje būtent ten, kur natūraliai atsiduria nykštys. Taip pat dešinėje briaunoje yra ir garsumo reguliavimo mygtukai, o kairėje kraštinėje randame kombinuotą SIM lizdą su micro SD kortelių skaitytuvu.

Įrenginys turi 6.67 colio dydžio LCD ekraną, tad naudotis viena ranka nėra labai patogu. Dėl savo dydžio, „X3 Pro“ sveria net 215 gramų ir tai tikrai jaučiausi laikant įrenginį rankoje ar net įsidėjus į kišenę. Tiesa, „POCO X3 Pro“ telpa ne į visas kelnių kišenes dėl savo monstriško dydžio. Dažnu atveju telefonas tiesiog kyšo išlindęs iš kišenės.

Ekranas

Poco X3 Pro Ekranas
Poco X3 Pro ekranas

Kad tai biudžetinės klasės telefonas, galima pajusti vos pažvelgus į ekraną. „POCO“ vis dar naudoja senstelėjusios technologijos LCD matricą.

Nors ekranas yra 6.67 colio įstrižainės, jo raiška siekia FHD+, kas nėra blogai. Paėmus „X3 Pro“ į rankas matyti, kad „Xiaomi“ pasirinko būtent pataupyti ekrano srityje.

Nors „X3 Pro“ turi funkciją, leidžiančią spalvų gamą keisti priklausomai nuo apšvietimo, spalvos nėra tokios ryškios ir kontrastingos kaip konkurentų iš „Samsung” stovyklos. Vaizdas ekrane gana blankus ir šiek tiek pilkas, lyginant su kitais telefonais. Situaciją kiek gelbėja nustatymų meniu, kuriame galime keisti spalvų intensyvumą ir netgi galima susikurti savo spalvų profilį.

Kita problema, su kuria susiduria „POCO X3 Pro“, tai šviesumo trūkumas. Saulėtą dieną ryškiai šviečiant saulei, susiduriame su sunkumais įžiūrėti vaizdą ekrane. Labiausiai tai pajaučiau žiūrėdamas video turinį „YouTube“ platformoje. Tiesa, pažaidus su ekrano nustatymais, matomumas saulėje kiek pagerėjo.

Veikimas

Poco X3 Pro Veikikimas
Poco X3 Pro

Kalbant apie telefono specifikacijas, galime pagirti „Xiaomi“. Jei „X3 NFC“ buvo gan lėtokas, tai „X3 Pro“ tikrai gali galynėtis net ir su aukštesnės klasės telefonais.

Prelegentas apginkluotas sparčiu „Snapdragon 860“ procesoriumi, kuris iš esmės yra atnaujintas „Snapdragon 855+“, o jam talkina „Adreno 640“ grafikos lustas. Kitaip tariant, biudžetinės/vidutinės klasės segmente tai vienas iš greičiausiai veikiančių telefonų, o konkurentai nuo „X3 Pro“ atsilieka gan stipriai.

Anksčiau turint biudžetinės klasės įrenginį apie žaidimus buvo galima pamiršti, bet „X3 Pro“ viską verčia aukštyn kojomis. „Qualcomm“ lustai pasižymi geru galios ir energijos suvartojimo santykiu, kitaip nei kai kurie „MediaTek“ procesoriai. „POCO X3 Pro“ yra kelių konfigūracijų 6/128GB bei 6/256 GB, tačiau pasirinkus įrenginį net ir su mažiau vidinės atminties, nereiks būgštauti, kad pritrūks vienos, nes „X3 Pro“ vis dar turi microSD kortelių lizdą.

Prie sklandaus veikimo prisideda ir 120 Hz ekrano atsinaujinimo dažnis. Slankiojimas po socialinius tinklus ar vaikščiojimas po meniu tampa be galo malonus.

Tačiau kalbant apie telefono veikimą yra vienas BET -tai programinės įrangos klaidos, kurios apkartino naudojimo patirtį. Paleidžiant aplikacijas ar bandant greitai peršokti tarp skirtingų langų vaizdas telefono ekrane užstringa kelioms sekundėms ir taip susidaro įspūdis, kad įrenginys tiesiog pakimba. Tas pats galioja ir bandant paleisti aplikacijas - animacijos nemaloniai stringa.

Kitas erzinantis dalykas - prastai atvaizduojami pranešimai menu juostoje. Bandant slinkti per pranešimus jie tiesiog išsijungia ir grįžti atgal į meniu. Na ir žinoma, reklamos „MIUI“ sąsajoje, tiesa, daugelį jų galima išjungti. Gaila, bet „Xiaomi“ vis dar nesugeba pašalinti daugybės „MIUI“ klaidų.

Garsas

Kalbant apie garsą, tai sritis, kurioje labai dažnai mėgsta pataupyti biudžetinių/vidutinės klasės įrenginių gamintojai. Tačiau yra „POCO“ išimtis, nes naudoja flagmanams labiau būdingą stereo garsiakalbių sistemą.

Pagrindinis garsiakalbis yra apačioje, o kitas – viršuje. Viršutinis besidubliuoja ir kaip pokalbių ausinė. Iš jo sklindantis garsas yra sodrus ir subalansuotas, lyginant su apatiniu. Todėl net ir garsiai klausantis muzikos nesigirdės plerpimo ar cypimo, kaip kai kuriuose kituose tokios klasės telefonuose.

Žinant telefono kainą, sklindanti garso kokybė nustebino. „POCO X3 Pro“ mažai kuo atsilieka nuo šių metų flagmanų, garsas švarus, aiškus, nekyla jokių sunkumų žiūrint „YouTube“ net triukšmingoje aplinkoje.

Džiugu, kad šiame telefone vis dar galima rasti ausinių jungtį, kurios dėka galima prijungti, bet kokias po ranka pasitaikiusias ausines. Taip pat šiame telefone rasime microSD kortelių lizdą, kuris taipogi jau baigia išnykti. Mane kartais apima keistas jausmas, kai flagmanuose funkcijų mažėja, o štai biudžetinės klasės telefonai išlaiko mums taip gerai pažįstamas savybes. Telefone veikia net ir FM radijas.

Kamera

Poco X3 Pro Kamera
Poco X3 Pro

„POCO X3 Pro“ kamerų dizainas liko nepakitęs nuo pirmtako „X3 NFC“. Galinėje nugarėlėje kameros sumontuotos stačiakampio formos modulyje, kurį juosia juodas apskritimas - taip bandoma imituoti cilindro formą. Kadangi modulis didelis ir sumontuotas pačiame centre, net ir nenaudojant telefono dėkliuko, įrenginys praktiškai nejuda padėtas ant lygaus paviršiaus.

Poco X3 Pro pagrindinė kamera
Pagrindinė Kamera

„POCO X3 Pro“ buvo atsisakyta 64 MP pagrindinės kameros ir vietoj jos sumontuotas 48 MP sensorius. Panaši situacija kalbant ir apie plataus kampo kamerą - vietoj 13 MP pasirinktas 8 MP jutiklis..

POCO X3 Pro Pagrindinė Kamera
Pagrindinė Kamera (prieblanda)
Poco X3 Pro Plataus kampo kamera
Plataus kampo kamera (prieblanda)

Kamerų sistemą sudaro iš viso 4 jutikliai: 48 MP pagrindinė kamera, 8 MP plataus kampo, 2 MP makro ir 2 MP gylio. Kaip ir įprasta iš daugybės kamerų geros yra tik kelios ar vos viena, ne išimtis ir „X3 Pro“. Geriausius rezultatus demonstruoja pagrindinė kamera ir jai talkinantis gylio sensorius. Portretinės nuotraukos užfiksuotos šiuo telefonu masloniai nustebino.

Poco X3 Pro Portreto režimas
Portreto režimas (pagrindinė kamera)

Nuotraukos, įamžintos naudojant pagrindinę kamerą, pagal nutylėjimą yra 12 MP raiškos, o jų kokybė dienos metu ar esant geram apšvietimui - gera. Tiesa, vietomis matyti, kad programinė įranga šiek tiek persistengia. Tai ypač pastebima, jei nuotraukose yra žolės ar medžių lapų - žaluma tiesiog susilieja ir sunku įžiūrėti kontūrus, panašių problemų turėjo „LG“ telefonai. Nuotraukų detalumas, galima sakyti, yra vidutinis, vaizdas telefono ekrane atrodo puikiai, bet nuotraukas žiūrint kompiuteryje matyti trūkumai, kaip detalumas ar dinaminio diapazono trūkumas. Tai lemia sumažintas sensoriaus dydis.

Poco X3 Pro 2X naktis
2X naktinis režimas
Poco X3 Pro 2X
2X dieną

Nuotraukos, padarytos naudojantis 48 MP režimu, yra detalesnės, bet reikia labai gerų apšvietimo sąlygų. Kitaip jose yra daug triukšmo. Be to, 48 MP nuotraukos užima apie 20 MB, tad reiktų pagalvoti, ar verta naudotis šia funkcija.

Poco X3 Pro 48 MP
48MP nuotrauka

Na, o situacija su kitomis kameromis kiek prastesnė. Kalbant apie plataus kampo kamerą, dienos metu nuotraukos patenkinamos, bet apie fotografavimą esant prastam apšvietimui galima pamiršti. Tamsoje spalvos tarsi išblunka, jos pasidaro labai pilkos. Tam įtakos greičiausiai turėjo sumažintas sensoriaus dydis.

2 MP makro kamera turi fiksuotą fokusą ir ja užfiksuotos nuotraukos yra dvejopos kokybės. Jei darant kadrą objektas bus reikiamoje vietoje, nuotrauka išeis graži. Tačiau netyčia atitraukus telefoną toliau, dažnu atveju kadras gausis išblukęs arba kamera sufokusuos foną, o ne patį objektą.

Poco X3 Pro Makro
Makro Kamera

Kaip ir didžioji dalis biudžetinės vidutinės klasės telefonų, fotografiją naktį ar tamsose nepasižymi įspūdingai rezultatais. Tad, nėra ko pykti ant „POCO X3 Pro“.

POCO X3 Pro Naktinis režimas
Naktinis režimas
Poco X3 Pro nuotrauka tamsoje
Naktis auto

Baterija

Poco X3 Pro Baterija
Poco X3 Pro

Labiausiai nustebinęs šio telefono privalumas – milžiniškos talpos akumuliatorius. „POCO X3 Pro“ baterijos talpa, tiksliai kalbant, siekia 5160 mAh, kas net ir pagal 2021 metų standartus yra be galo daug, lyginant su konkurentais.

„POCO X3 Pro“ yra ištvermingas telefonas, net ir naudojant 120 Hz ekrano atsinaujinimo dažnį. Testuodamas įrenginį, pastebėjau, kad su juo be vargo galima naudotis net dvi dienas be įkrovimo. Vienintelis būdas pribaigti šį telefoną – žaisti žaidimus be perstojo. Kito būdo, kaip iš baterijos išspausti visas sultis, tiesiog nesugalvojau. Telefonas tarnaus ilgai net ir naudojant dvi SIM korteles, tad tai puikus pasirinkimas kaip darbinis arkliukas.

„POCO X3 Pro“ palaiko 33W greitąjį įkrovimą, kuriuo galima mėgautis iškart. „POCO“ pasistengė ir kartu su telefonu rasime įkroviklį. Iškrovus telefoną iki 0%, pilnai įkrauti truks maždaug apie vieną valandą. Tiesa, testuojant telefoną, retai kada pavykdavo pilnai iškrauti bateriją, tad dažnu atveju pakakdavo vos 20-30 minučių įkrauti telefoną tiek, kiek trunka mano pusryčiai. Kaip ir galima tikėtis, belaidžio įkrovimo šiame telefone nerasime, kadangi tai vis dar flagmanų teritorija.

Verdiktas

Išbandęs „POCO X3 Pro“ galiu pasakyti, kad tai yra gerai pagrindines funkcijas atliekantis telefonas su keliais trūkumais. Ilgai laikanti baterija tikrai patiks kiekvienam - praktiškai galima užmiršti, kad reikia įkrauti telefoną, tad savaitgalį leidžiant gamtoje tikrai nereiks galvoti apie įkroviklį. Be to, „X3 Pro“ yra vienas iš sparčiausiai veikiančių telefonų savo klasėje, programėles veikia sklandžiai ir nestabdo. Šis vidutinės klasės atstovas yra kur kas greitesnis už pirmtaką.

„POCO X3 Pro“ nerekomenduočiau tiems, kam svarbi nuotraukų kokybė ar patinka sodrių spalvų ekranai - čia „Samsung“ nepralenkiami. Tačiau jei reikia spartaus darbinio arkliuko, kuris tarnautų porą metų, nedvejodamas rinkčiausi šį modelį. Konkurentai siūlo panašių specifikacijų telefonus, bet būtent „POCO X3 Pro“ juos lenkia sparčiu veikimu, o jei ne „MIUI 12“ sąsajos klaidos, tai būtų tikrių tikriausias savo klasės čempionas.



6 komentarų

Andrius

Niekam tikęs telefonas. Labai gražiai pateiktas. Man asmeniškai blogiausias mano pirkinys. Gal blogiau buvo tik symens a35 dėl mp3 nebuvimo. Ir visi kas turi iš pažįstamų skundžiasi juo. Neveikiantis messengeris(turi įsijungti programa jog pamatytum kad gavai sms) ir t.t. mano nuomone biudžetinis samsungas daug geriau.

Poco x3

Turiu bet daugiau gyvenime nepirkčiau, padarai išvalyti atminty reklama ymeta, yjungi pagreitina ir vėl reklama, kažkoks reklamų telefonas

Xiaomi

@Poco X3
Atlik šiuos žingsiu, užmirši apie reklamas. :)
https://www.youtube.com/watch?v=XVzlXGVJj00

Z.

Pasidomekit internete kaip atjungti reklama,lengvai išsprendžiama problema.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Paskelbtos pasaulinės „Škoda Vision Gran Turismo“ premjeros detalės: sužinokite, kada tai įvyks ir kaip bus galima stebėti pristatymą

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 12:59

0 komentarų

Bendrovė „Škoda“ balandžio 24 dieną, 19 val. Lietuvos laiku, oficialiai pristatys koncepcinį „Vision Gran Turismo“ automobilį. Pasaulinė premjera bus tiesiogiai transliuojama iš Prahos (Čekija) „PLAYzone“ arenos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Paskelbtos pasaulinės „Škoda Vision Gran Turismo“ premjeros detalės: sužinokite, kada tai įvyks ir kaip bus galima stebėti pristatymą

Bendrovė „Škoda“ balandžio 24 dieną, 19 val. Lietuvos laiku, oficialiai pristatys koncepcinį „Vision Gran Turismo“ automobilį. Pasaulinė premjera bus tiesiogiai transliuojama iš Prahos (Čekija) „PLAYzone“ arenos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Ją bus galima gyvai stebėti oficialiuose „Škoda Motorsport“ ir „Škoda Auto Česka republika“ kanaluose „YouTube“ platformoje. Renginys taip pat bus transliuojamas „PLAYzone“ arenos „Twitch“ kanale.

Renginiui artėjant, Čekijos automobilių gamintojas išplatino dizaino eskizą, kuriame demonstruojami koncepcinio „Škoda Vision Gran Turismo“ galiniai žibintai.

Bendrovė „Škoda Auto“ stiprina ir savo pozicijas skaitmeninių lenktynių pasaulyje. Naująjį įspūdingą koncepcinį elektromobilį „Vision Gran Turismo“ įmonė jau pristatė „Gran Turismo 7 PlayStation“ vaizdo žaidime.

Visais ratais varomas vienvietis automobilis sujungia elementus iš ikoniškojo 1957 m. „Škoda 1100 OHC Spider“ modelio su šiuolaikiškomis bendrovės taikomo „Modern Solid“ koncepcijos dizaino savybėmis. Pirmasis dizaino eskizas atskleidžia įspūdingus galinius žibintus, įkvėptus išskirtinio plono šviesos kontūro.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas