„Samsung Galaxy Xcover 6 Pro" apžvalga: stulbinančiai lengvas ir itin atsparus telefonas su keletu kabliukų

Lukas Snarskis

2023-02-28, 17:15 (atnaujinta 2023-02-28, 17:17)

3 komentarai (-ų)

Itin atsparūs išmanieji telefonai dažnai siūlo ne tik atsparumą vandeniui, dulkėms, smūgiams, bet tuo pačiu yra ir itin dideli, sunkūs įrenginiai. Kinijos kompanijų kuriami modeliai galėtų drąsiai lyginami su plytomis, o didieji gamintojai tokių telefonų pristato ne taip ir daug. Tačiau viena bendrovė visuomet išsiskiria iš minios.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung Galaxy Xcover 6 Pro" apžvalga: stulbinančiai lengvas ir itin atsparus telefonas su keletu kabliukų

„Samsung“ jau ne vienerius metus pristato „Galaxy XCover“ serijos išmaniuosius telefonus, kurie siūlo ne tik dėmesio vertas specifikacijas, tačiau ir ganėtinai puikius dizaino sprendimus. Naujasis „Galaxy XCover6 Pro“ priskiriamas itin atsparių telefonų kategorijai, bet jo dizainas ne toks masyvus ir yra labiau panašus į telefoną nei plytos, kurias pardavinėja kinai.

Lietuvoje „Samsung Galaxy XCover6 Pro“ parduodamas nuo maždaug 450 eurų, o kai kur jis kainuoja ir daugiau nei 550 eurų. Apie kainų skirtumas tarp skirtingų pardavėjų šiandien gal geriau nešnekėsime, tačiau į šio atsparuolio galimybes – pažvelgsime. Ar verta jį pirkti ir kokie didžiausi privalumai bei trūkumai? Važiuojam.

Dizainas

Jau ne vienerius metus kuriami „XCover“ išmanieji telefonai turi ganėtinai išdirbtą dizainą, kuris pasiūlo viską, ką dažniausiai siūlo tokio tipo įrenginiai. Apsaugotas ekranas, plastmasinė nugarėlė. Tiesa, pastaroji neturi guminių briaunų, kurios labai būdingos tokiems telefonams. Čia naudojamas sprendimas su minimaliais grioveliais, kas padidina sukibimą.

Kalbant apie „Samsung“ panaudotus dizaino sprendimus būtų sunku rasti kažkokių didelių trūkumų. Išmaniojo telefono nugarėlė juoda, o taip pat naudojami raudonos spalvos apvadai, kurie papuošia kameras, mygtuką kairėje, o taip pat ir viršutinėje briaunoje. Bene labiausiai erzinantis dalykas – tie minimalūs grioveliai, kuriuose dulkės kaupiasi itin greitai, o jas išvalyti – labai sunku. Nors jeigu telefonas atsparus vandeniui, tai tikriausiai galima būtų jį tiesiog nuplauti, ar ne?

Ką dar pastebėčiau – tai priešingai nei kokie 95 proc. tokių išmaniųjų, šis yra labai patogus ir maloniai nugula plaštakoje. „Samsung Galaxy XCover6 Pro“ tikrai nėra mažas telefonas – čia ir ekranas didelis, ir jo rėmeliai ir tos papildomos apsaugos dar prideda kažkiek masės. Kaip bebūtų, tai maloniausiai rankoje nugulantis itin atsparus įrenginys. Tikrai. Tiesa, naudotis šiuo telefonu viena ranka yra ganėtinai sudėtinga. Pasiekti kairės pusės viršutinio kampo su nykščiu, bent jau man, nepavyksta.

„Samsung Galaxy XCover6 Pro“, kaip ir priklauso, aprūpintas visais reikiamais sertifikatais, kurie būdingi tokiems įrenginiams. Šis modelis turi ir IP68, ir MIL-STD-810H. Tai reiškia, kad dulkės ir vanduo šiam telefonui nėra baisu. Žinoma, viskam yra ribos. Didelių problemų nukritus šiam gražuoliui irgi neturėtų būti ir greičiausiai pavyktų prasisukti su keletu įbrėžimų. Kaip bebūtų, metyti telefono tikrai nerekomenduoju. Smagu, kad jis maksimaliai apsaugotas, bet tai nereiškia, jog jį galima švaistyti į kairę, ir į dešinę.

Ai, ir dar jis turi nuimamą galinį dangtelį, kas leis pasikeisti bateriją. Gerai, ne tik bateriją. Dar ir SIM korteles galėsite ten susidėti. Arba atminties korteles. Čia kaip jau jums labiau patinka. Manyčiau, kad nuimamas telefono dangtelis yra labai gera savybė. Jeigu esate tarp tų žmonių, kurie savo išmanųjį keičia kartą į niekada – taip galėsite pasikeisti akumuliatorių ir naudotis šiuo įrenginiu iki paskutiniosios. Žinoma, reikia pasirūpinti dviem dalykais – kad nepatektų pernelyg daug nešvarumų po tuo dangteliu, o taip pat, kad jis būtų tinkamai uždarytas. Atsiminkite tai, jeigu pirksite šį „Samsung“ produktą.

Ekranas

Kaip jau minėjau, „Galaxy XCover6 Pro“ tikrai nėra mažas išmanusis telefonas. Jis aprūpintas 6,6 colių įstrižainės LCD ekranu. Verta paminėti ir 120 Hz atsinaujinimo dažnį, o taip pat ir „Gorilla Glass Victus+“ apsauginį stiklą, kuris saugo šią panelę nuo įbrėžimų ir skilimų. Gal ne visada tai pavyksta, bet bent jau bando. Labai gerai.

„Samsung“ savo aukščiausios klasės įrenginiuose jau senokai nenaudoja LCD ekranų, tačiau itin atspariam modeliui tikriausiai pakanka ir tokios panelės. Vaizdas jame atrodo gerai, spalvų atkūrimas pakankamai geras, o ryškumo pakaks ir lauko sąlygomis. Kas bent jau mane labai erzina – tas nedidelis juodas šešėlis, kuris nesunkiai pastebimas kraštinėse. Naudotis tai netrukdo, daugelis gal net nepastebėtų, bet aš matau, todėl ir rašau apie tai.

Jeigu ieškote itin atsparaus telefono, tikriausiai žinote kam jie skirti, o tokiu atveju reikėtų žinoti, kad „Galaxy XCover6 Pro“ ekranas turi galimybę padidinti ekrano jautrumą. Tai leis šiuo išmaniuoju naudotis su pirštinėmis. Išbandyta su žieminėmis, nors „Samsung“ sako, kad geriau su darbinėmis, tačiau viskas veikė ir be gamintojo rekomendacijų. Manau, kad su darbo pirštinėmis taip pat nebus jokių problemų.

Veikimas

„Samsung Galaxy XCover6 Pro“ veikia su „Qualcomm Snapdragon 778G“ procesoriumi bei turi 6 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties. Šį išmanųjį telefoną būtų galima lyginti su „Galaxy A73“, kurie siūlo maždaug panašias veikimo galimybes. Ne stebuklas, bet tikrai nėra ir blogai.

Kasdienėms užduotis asmeniškai neturėjau jokių nusiskundimų. Dėl telefono klasę vykusiai maskuojančio spartaus 120 Hz ekrano naršymas po socialinius tinklus, naujienų skaitymas, „YouTube“ ir keletas naršyklės langų, atliekamos be jokių problemų. „Galaxy XCover6 Pro“ tikrai nėra flagmanas, tačiau su paprasčiausiomis užduotimis susitvarko puikiai, jeigu reikia kažko daugiau – be problemų, o ir žaidimai veikia.

Komplimentų turėtų sulaukti „Samsung“ naudojama „One UI“ vartotojo sąsaja. Išmanųjį telefoną testavau kiek ilgiau nei dvi savaites, o jis mane pasiekė su „One UI 4.1“ versija, kuri sukurta pagal „Android 12“. Jokių savaiminių programėlių nulūžimų, jokio stabdymo. Iš dalies prie to prisideda 120Hz atsinaujinimo dažnis, kuris prideda papildomų arklio galių, bet kompanijos įdirbio negali neigti. Testavimo metu gavau ir du programinės įrangos atnaujinimus, o vienas iš jų – „Android 13“ su „One UI 5“. Valio! Medalis „Samsung“ už šį atnaujinimą. Rimtai, tai kaip šis gamintojas rūpinasi savo įrenginių programine įranga – fantastika.

Labai daug plėstis apie šio telefono veikimą didelės prasmės nėra. Jeigu perkate darbinį arkliuką – jokių problemų. Su kasdienėmis užduotimis „Galaxy XCover6 Pro“ susitvarko tikrai gerai ir manau, kad tiek tikrai užtenka žinoti.

Garsas ir kameros

Dvi išmaniojo telefono silpnybės – garsiakalbiai ir kameros. Nėra taip, kad būtų tragedija, tačiau šiuos du komponentus aprašysiu viename skirsnyje. Pradėkime nuo „Galaxy XCover6 Pro“ garsiakalbių, tiksliau, garsiakalbio.

Klausantis muzikos ar žiūrint vaizdo įrašus su nedideliu garsumu – viskas kaip ir neblogai, tačiau padidinus garsumą – Dieve, padėk. Suprantu, kad kameros tokio tipo įrenginyje tikrai nėra svarbiausias dalykas, tačiau garso kokybe pasirūpinti neturėtų būti taip brangu. Ar čia yra priežastis kodėl šis išmanusis turi ausinių lizdą? Tikiuosi, kad taip. Jeigu yra galimybė – naudojam jį arba „Bluetooth“ ausines.

Su pokalbių ausine viskas tvarkoje. Girdėsit ir jūs, o ir jus girdės. Išbandyta. Keliaujam prie kamerų.

„Samsung“ į šio itin atsparaus telefono nugarėlę įmontavo dvi kameras. Pagrindinė – aprūpinta 50 MP raiškos vaizdo jutikliu, antroji – 8 MP plataus kampo. Jeigu trumpai ir aiškiai – tikrai ne flagmanų kokybė, bet fotografuoti galima. Kas juokingiausia, tai šios kameros tikrai pasiūlys daugiau nei bet kuris kitas tokio tipo kiniškas išmanusis.

Pagrindinė „Galaxy XCover6 Pro“ kamera fotografuoja pakankamai gerai, ypatingai jeigu yra pakankamai daug šviesos. Plataus kampo kamera – ne tokia žavinga. Nesunku pastebėti ir pakankamai didelį skirtumą tarp spalvų temperatūros fiksuojant nuotraukas viena ar kita kamera. Kas man labiausiai užkliuvo, tai net ne nuotraukų kokybė, o kameros programėlė.

Keičiant režimus ji pastebimai stringa, kartais sunku suprasti ar aš čia kažką ne taip paspaudžiau ar kaip čia yra. Tiesą pasakius, sunku suprasti kaip taip gali būti, nors visa kita telefone veikia be priekaištų. Žodžiu, naudotis įmanoma, bet tai tikrai nėra „Galaxy XCover 6 Pro“ privalumas.

Ir dar – priekinėje dalyje rasime 13 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą asmenukių kamerą. Ji pasiūlys galimybę fotografuotis su draugu, arba vienam. Standartinė klasikėlė.

Baterija

Kaip jau minėjau šios apžvalgos pradžioje, „Galaxy XCover6 Pro“ turi išimamą bateriją, kas man labai patinka. Akumuliatorius yra 4 050 mAh talpos bei turi 15W greitąjį įkrovimą. Atrodo, talpa nėra labai jau didelė, o dar 120 Hz ekranas, bet nėra ko baimintis.

Baterijos tarnavimo laikas yra pakankamai geras. Naudojantis šiuo „Samsung“ telefonu įprastai - daug naršant internete, klausant muzikos, skaitant daug elektroninių laiškų, susirašinėjant populiariausiomis aplikacijomis, kartas nuo karto peržvelgiant socialinius tinklus, telefonas kuo sugebėjo ištverti iki vakaro. Manau, kad pilno įkrovimo daugeliui vartotojų turėtų pakakti maždaug visai dienai. Tačiau ne viskas čia taip ir gerai.

„Samsung“ šį telefoną aprūpino tik 15W įkrovimu. Čia žodis greitasis netinka, greičiau jau lėtuoju. Norint pilnai įkrauti su USB-C – prireiks beveik 2 valandų. Liūdna. Liūdna ir dėl to, kad nerasime čia ir belaidžio įkrovimo. Aišku, tai neturėtų labai stebinti dėl tam tikrų nugarėlės savybių. Bet 15W įkrovimas... Rimtai?

Verdiktas

„Samsung Galaxy XCover6 Pro“ skirtas labai specifiniam pirkėjui ir jeigu jūs esate vienas tų žmonių, kurie nori ale nesunaikinamo telefono – šis variantas vertas apsvarstymo. Tai tikrai nėra pigus modelis, tačiau daugelį savo konkurentų jis lenkia visais aspektais.

Taip, vienas garsiakalbis, vidutinės kameros ar lėtas įkrovimas nėra gerai, tačiau itin atsparūs išmanieji dažniausiai negali pasiūlyti nė pusės to, ką turi „Galaxy XCover6 Pro“. Įrenginys yra pakankamai lengvas, patogus, veikia puikiai ir dar turi puikiai palaikomą programinę įrangą. Baterija ne stebuklas, bet dienai pakaks. Kodėl gi ne? Jeigu jums tikrai reikia būtent atsparaus telefono – „Samsung“ siūlo tikrai gerą variantą.

3 komentarų

Edgaras

Lietuvjoje geras užsienį gaidys sms gali rašyti o skmbiti ne gerai kad lempimius dar naudoju tos nokijos neužmušamos o šitas tai gaidys ne telėfonas jei negali skmbinti

Alcapone

Naudoju beveik pusė metų.
Viskas su juo gerai.
Kamera tikrai nebloga.
Na, aišku jeigu prioritetas yra kamera, visada yra pasirinkimas...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas