Nustokite naudoti telefonams skirtus dėkliukus ar ekrano apsaugas: tai gali pridaryti daugiau žalos nei suteikti naudos ir aš jums pasakysiu kodėl

Lina Snarskienė

2024-09-12, 07:55

34 komentarai (-ų)

Kiekvienais metais visame pasaulyje nuperkami šimtai milijonų naujų telefonų dėklų, tačiau šie naudingi aksesuarai dažnu atveju yra gaminami iš pigių, neperdirbamų medžiagų. Ir nors alternatyvų yra, bent Lietuvoje jos užima tik nedidelę nišą.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Nustokite naudoti telefonams skirtus dėkliukus ar ekrano apsaugas: tai gali pridaryti daugiau žalos nei suteikti naudos ir aš jums pasakysiu kodėl

Pripažinkime - visi norime apsaugoti savo išmanųjį telefoną ekrano apsaugomis arba dėklais. Juk niekas nenori, kad 1000 eurų investicija nueitų perniek, nes netyčia nukrito ant žemės ir suskilo. Bet kas būtų, jei pasakytume, kad jums iš tikrųjų nereikia naudoti ekrano apsaugos?

Dažniausiai jūsų įrenginys puikiai veikia ir be jokių apsaugų, ypač jei tai naujesnis „iPhone“ ar kitas aukštos klasės išmanusis telefonas. Žinoma, iš pradžių tai gali nuskambėti beprotiškai, tačiau iš tiesų tai yra tiesa. Atėjo laikas išlaisvinti savo išmanųjį nuo nereikalingų aksesuarų!

Dėklas gali sukelti daugiau žalos nei naudos

Priklausomai nuo naudojamo dėklo ir vietos, kurioje gyvenate, jis gali sukelti daugiau rūpesčių nei naudos.

Priežastis ta, kad jūsų išmaniojo telefono dėklas gali įkaisti, kai jį įkraunate. Galbūt tai neatrodo svarbu, tačiau jei nuolat įkraunate įrenginyje aukštoje temperatūroje, galite visam laikui sugadinti jo akumuliatorių, o tai yra kur kas blogiau nei telefono skrydis iš rankos iki žemės.

Jei dėl dėklo įrenginys iš tiesų įkaista - geriausia jį nuimti. Visada galite susirasti kitą dėkliuką, kurį galėtumėte naudoti, tačiau geriausia opcija būtų nenaudoti jokio papildomo aksesuaro, bent jau įkrovimo metu.

Dėklai surenka daug dulkių

Daug kartų sakyta, kad jūsų telefone yra daugiau bakterijų nei viešajame tualete. Negana to, toks palyginimas naudojamas kalbant apie tuos prietaisus, kurie naudojami be jokių dėkliukų.

Įsivaizduokite, koks purvinas gali tapti jūsų „iPhone“ ar „iPhone“ išmanusis, kai jį tikrai ilgai laikysite dėkle. Nors gamintojas teigia, kad telefonas yra atsparus dulkėms, ilgainiui tai vis tiek gali jį paveikti. Panašiai tai gali paveikti ir jus bei jūsų kvėpavimo sistemą, jei nebūsite atsargūs.

Žinoma, tai galioja tikrai ne visiems telefonų dėklams, tačiau daugelis jų gali sukaupti daug dulkių, jei paliksite juos labai ilgai. Jei reguliariai nevalote savo įrenginio - naudodami dėklą tik dar labiau jį užteršite.

Dingsta jūsų telefono grožis

Vienas iš puikiausių „Samsung“, „Apple“ ar kitų gamintojų telefonų bruožų yra tai, kad jie yra ploni ir elegantiški. Jį galite nešiotis su savimi net nepastebėdami. Taip pat galite jį įsidėti į rankinę ar krepšį ir net nepajusite jo svorio.

Kita vertus, jei naudojate ekrano apsaugą arba dėkliuką - jūsų išmanusis gali tapti storesnis. Galite pradėti jausti papildomą svorį, o jį laikyti labai ilgai gali būti net nepatogu. Jei nenorite kišenėje nešiotis didelio perteklinio svorio - atsikratykite to dėklo ir mėgaukitės tikru telefono dizaino grožiu.

Lengviau naudoti be dėklo

Kai kurie tvirti dėklai yra tokie dideli, kad dėl jų sunku naudotis išoriniais „iPhone“ valdikliais. Jei turite tikrai storą dėklą - pasiekti jungiklį ar garsumo mygtukus gali būti beveik neįmanoma.

Ne tik tai, bet ir tai, kad gali nepavykti patikimai naudotis išmaniojo „Back Tap“ funkcija, kuri leidžia du ar tris kartus bakstelti telefono galinę dalį ir automatiškai atliktą tam tikrą veiksmą. Jei sunkiai naudojatės kuriuo nors iš šių valdiklių, gali būti, kad atėjo laikas atsisveikinti su dėklu.

Ilgainiui dėklai atrodo susidėvėję

Kai kurie telefono dėkliukai nėra ilgaamžiai. Net jei perkate dėklą iš „Apple“, „MagSafe“ produktai linkę susidėvėti gana greitai – daug greičiau, nei susidėvėtų paties įrenginio stiklo ir metalo apdaila. Atsižvelgiant į tai, kokie brangūs jie yra, tiesiog nesijaučia, kad apskritai verta įsigyti dėklą.

Galiausiai, vaikščiosite su negražiai atrodančiu dėklu, kuris iš tikrųjų neapsaugo jūsų telefono. Tas pats pasakytina ir apie ekrano apsaugą, jei ji be jokios aiškios priežasties pradės skilinėti – o taip nutinka daugeliui.

Be dėklo jūsų telefonas atrodo kur kas šauniau

Viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl žmonės renkasi „iPhone“, o ne „Android“, yra ta, kad jis atrodo šauniai. „Apple“ daug laiko skyrė flagmano dizainui, kad jis atrodytų ir jaustųsi aukščiausios kokybės. Jis puikiai telpa rankoje ir jį labai malonu laikyti.

Juk jei išleidžiate pinigus, kad nusipirktumėte telefoną už 1000 eurų, tikrai norėsite taip jaustis. Žinoma, tą pačią taisyklę galima būtų pritaikyti ir brangiausiems kitų gamintojų flagmanams.

Deja, kad ir koks lengvas ir plonas būtų jūsų dėklas, su juo tiesiog nesijaučia taip pat, kaip be dėklo. Be to, jei naudojate ploną dėklą tam, kad „iPhone“ jaustųsi ir atrodytų gerai, tuomet tas dėklas vis tiek neatlieka savo darbo.

34 komentarų

N P

Peikiat, keikiat, tačiau nesuprantat, kad tai užsakytas straipsnis. Perki naują telefoną ir tau perša visokius jo draudimus, ekrano ir panašiai. Ekrano apsaugos, dėkluukai ir t.t. skatina žmones atsisakyti draudimo, o tai kenkia kažkieno verslui. Gėda autoriams.

Giedrė

Mano telefonas yra su guminiu dėklu. Jis turi pastorinimus ties jungikliu ir garso mygtuku - jokių problemų paspaust. O ir prigludęs jis yra taip, kad dulkės neturi jokių galimybių prasiskverbt. Šitas straipsnis yra skirtas telefonų meistrams.

Aha

Reikia džiaugtis, kad yra racionalizatoriu, išradimai lengvina gyvenimą, balsuoju už apsaugą

Steve

Vos pradejes skaityti supratau, dekliuko ir apsauginio stikliuko klausimas yra absoliuti nesamonė, tolesnis tekstas tik muilo burbulo putimas. Lygiai toks pat bukinimas kaip "Jokiais budais nekraukite telefono pakiše po pagalve ar visa nakti" Sutinku gal ir yra tokiu bukapročiu, bet čia turi buti visiškai neadekvatus. Dar autorius nepaminejo kad visu tipu krovimo jungtims yra specialus kištukai nuo kuriu gal braižosi telefonas ir gadinasi krovimo lizdas. Nors šiaip kištukus naudoju nuo dulkiu, apsauginis stikliukas akivaizdu reikalingas, o dekliukas dar vienas aksesuaras be kurio neišsiversi, tai rubas kuri nuimu kai kraunu, tada ir dulkes nuvalau. Tikrai nereikia buti genijum kad suprastum kam viso to reikia. Kai karta nukrito suskilo deklas, bet ne telefonas. Nesvarbu kiek
mokejai 1 500€ ar 250€ apsaugos reikalingos.

Gintaras

Visats telefonais naudojuosi tik be dėklo, keičiu kas metus,vidutiniškai, kartais dažniau,dabar susižavėjau atlankimais, susiradau internete nusipirkU ir išmečiau, nes nieko nėra geriau kaip jausti, telefoną kokį sukūrė dizaineriai tiek iPhone tiek Android, šimtąkart sutinku su autore!!!!!!! Praėjo tie laikai kaip vyniodavome televizoriaus distancinį pultelį į Celofaną,atsiuskite tautiečiai

Pietras

Seubas kažkoks. Dėl dėklo tai gal gal. Nenaudoju. Net apsauginis stikliukas būtinas. Neseniai pas sūnų nukrito telefonas be apsaugos. Suskilo visiškai. Teko keisti visą ekraną

Giesha83

Nekvėpuokit, nes galite itraukti ivairias mikroskopines dulkiu pavidalo mikro nano lasteles ir gali išsivys patologija. Pff...

Lankytojas

Komentarai,tai tikrai avinų... Niekuomet nenaudojau jokio dėklo ir tf laiko puikiai, net nukritę...

Padas Papirdauskas

Jūs tai tikrai esat pavirtę į aviną zmohau tuh manie melahshkis :(((

Pažįstu

Pamačiau Luko išsireiškimus fb, supratau kad stipriai susireikšminęs jis, kitų nuomonė nesvarbi, tik jo vieno, ir tik jis vienas teisus. Panašu kad kotas kirvį atitiko.

Vėjų vėjas

Arba straipsnis rašytas su dirbtinių intelektu, arba autorė išvis be intelekto yra. Skaičiau straipsnį vėl todėl, kad pamatyti, ant kiek labiau dar galima nusisvaigti.

Sindikato daina

"Mes ne avinai prie naujų tvarto vartų,
Mums nereikia ganytojos, kuri vestų už rankos
Aš ne ligonis, aš blaiviai mąstau
Tu nesakyk man ką daryti,
Aš nesakysiu kur eiti tau"
(G&G Sindikato dainos žodžiai)
Susidaro įspūdis, kad, anot autorės, didžąjai daliai žmonijos reikalingi patarėjai net sviesto ant duonos tepimo klausimu. Negalvokit, kad mes tokie buki ir esam vaikų darželio lygio be nuosavos nuomonės ir kad bet kas savo nuomonę gali primesti. Buką tautą lengva valdyt.

Nebesvaig

Rašytojas truputį nusvaigo, pagal jį tai tipo žino iš ko gamina, gal tyrimus padarė. O negali būti atvirkščiai, tos pigios medžiagos ir yra tos pačios, tik ne ant tiek užsimesta, kaip to pačio iphono ar kito savikaina kokių 3-4kart pigesnis. Nešioju aparatą už 1500€, jei ne dėklas, būtų mišios ne kartą, ir ką? Aišku dėklas originalus, oficialiai salone pirktas. Tai gal pasiūlysi apsidrausti kosmoso kainomis?

Opa

Reikia skubiai pasirodyti daktarui, jei telefonas už 1500 kišenėje.

Asta

Koks jis jums rašytojas, tai žurnalistas tik. Nebesvaik žodis rašomas su k raide gale

Marius

Lukai Snarski tau pačiam normaliai atrodo tavo žmonos straipsniukas? Nu nesąmone konkrečia parašė neabejoju kad ir pats prisidėjai. Isidėk tu iphona I rankinuką ir pasižiurėk kas iš jo liks kai kelias dienas pasinešiosi. Ļygiai tas pats ir kišenėsu centais ar raktais. Čia reklamą iphonui prastuminejat? Visiškai su realybe susipykę...

Rimantas

O jei ir dėklas išmanus? Ir apsaugojęs yra daug kartų, ir tvirčiau laikosi rankoje! Vienareikšmiškai - tik su dėklu!

Jo tikrai

Gerai, kad ne atsparus ugniai ir net neperšlampamas, tik išmanus🤣 Nebesapaliok, išmanų dėklą išrado🤣

Vytautas

Matomai autorei pigūs miltukai pasitaikė. Pirma - visokie iphone už 1999.99€ su gorila ar makaka stiklu ne ką prasčiau braižosi nei koks pokopoko ar redmyredmy už 250€. Dažnas telefonas su įdėklu gauna papildomo funkcionalumo. Stabilumą rankose, apsaugą nuo dulkiu ir smūgių, tvortinimo galimybes, stovo funkcijas ar net papildomo ikrovimo funkcijas. Autorei patariu žiemą vaiksčioti su stilingais marškinėliais ir aukštakulniais, o baisų paltą ir žieminius batus išmesti į konteinerį nes taip stilingiau

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas