Sudužo jūsų telefono ekranas? Sužinokite, kaip pasikeisti telefono ekraną pačiam – tai gerokai paprasčiau nei galvojate

Išmanieji telefonai kartais dūžta. Su tuo esame susidūrę kiekvienas, o ekrano keitimas gali būti itin brangus dalykas, kurį ne kiekvienas sau galime leisti. Tačiau tokias užduotis galime atlikti ir mes patys, o tai galbūt leis sutaupyti kažkiek pinigų ar tiesiog įgauti tam tikrų įgūdžių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Sudužo jūsų telefono ekranas? Sužinokite, kaip pasikeisti telefono ekraną pačiam – tai gerokai paprasčiau nei galvojate

Norint patiems pasikeisti ekraną – tai tikrai yra įmanoma, o šiandien pateikiame jums trumpą informaciją kaip tai pasidaryti ir kokių įrankių jums gali prireikti. Žinoma, pirmas dalykas ką jums reikia padaryti – tai turėti ekraną, kuris yra tinkamas jūsų telefonui, o taip pat ir visus reikiamus įrankius. Įsivaizduokime, kad visi mes turime „Samsung Galaxy S10“ išmanųjį telefoną.

Norint atlikti ekrano pakeitimą – jums reikės ne tik paties ekrano, bet ir tam tinkamų įrankių. Paprasčiausias ir pigiausias būdas – viską susirasti „Aliexpress“ platformoje. Žinoma, ekrano kokybės jums niekas negarantuos, tačiau jeigu jis ir bus kiek prastesnės kokybės – tai bent jau nesusikilęs. Žemiau esančioje lentelėje pateikiame „Galaxy S10“ ekrano variantą, o daugiau įvairių opcijų rasite pačioje platformoje.

Taip pat, jums reikės ir tam skirtų įrankių, o svarbiausia – tinkamų klijų, kurie deramai priklijuotų jūsų ekraną ir ateityje nekiltų dėl to jokių problemų.

Reikiamas įrankisKainaĮsigykite dabar
„Samsung Galaxy S10“ ekranas su rėmeliu164,58 euraiSpauskite čia

Klijai ekranai priklijuoti

2,30 eurųSpauskite čia

Įrankiai ekrano keitimui

8,81 eurasSpauskite čia

Kai jau turite visus įrankius – laikas pradėti ekrano keitimą. Pirmasis dalykas, kurį privalu padaryti – išjungti išmanųjį telefoną. Kadangi jums reikės jį visą išardyti, rekomenduojame įsitikinti, kad jis tikrai būtų išjungtas. Mes juk nenorime sugadinti viso įrenginio, tiesa?

Tuomet, mums reikės pakaitinti išmaniojo telefono, šiuo atveju „Galaxy S10“, nugarėlę. Tam puikiai tinka plaukų džiovintuvas ar kitas šilumą skleidžiantis įrankis. Svarbiausia – neperkaitinti. Rekomenduojame pakaitinti nugarėlę maždaug dvi minutes, o tuomet reikėtų pasikliauti vienu iš įrankių, kuriuos gavome iš „Aliexpress“.

Pakaitintą telefono nugarėlės vietą turime atkelti su tam skirtu įrankiu, kaip galite matyti aukščiau esančioje iliustracijoje, o tuomet panaudojame mėlyną plastmasinį laužtuvą, kuris leis atkelti dalį išmaniojo nugarėlės nuo korpuso. Kuomet pavyks atkelti galinį dangtelį – atsargiai įkišame mėlyną trikampį ir su juo atkabiname visą nugarėlę.

Verta pastebėti ir tai, jog papildomai pašildžius kitas nugarėlės vietas – procesas būtų gerokai paprastesnis, todėl jeigu turite galimybę – pašildykite ir kitas telefono kraštines. Kuomet pavyks nuimti galinį „Galaxy S10“, ar kito įrenginio, dangtelį – laikas pradėti ardymo procedūrą.

Iš pradžių, jums reikės atsukti aštuonis nedidelius varžtus, kurie laiko viršutinės vidinės dalies dangtelį. Kai tai padarysite – pasitelkus tam skirtą įrankį galėsite atkelti ir šį dangtelį. Tuomet – atjunkite išmaniojo telefono bateriją.

Susitvarkius su viršutine telefono dalimi – laikas keliauti į apatinę, kur ir vėl rasime plastmasinį dangtelį. Atsukame visus varžtus ir atsargiai pašaliname dar vieną apsauginį sluoksnį.

Tuomet, laikas atjungti ekraną nuo pagrindinės plokštės. Kaip tai padaryti – galite matyti žemiau esančioje iliustracijoje.

Jeigu įsigijote ekraną su rėmeliu – tuomet visa keitimo procedūra yra gerokai paprastesnė, dėl to rekomenduojame įsigyti būtent tokio tipo ekranus. Jų tikrai nesunku rasti „Aliexpress“ platformoje, o ir gaunamas rezultatas bus žymiai geresnis. Tuomet, jums belieka perkelti visus vidinius komponentus ant naujai įsigyto ekrano.

Jeigu įsigijote ekraną be rėmelio - tuomet jums reikia tęsti taisymo darbus ir pašalinti esamą. Procedūra ganėtinai paprasta, analogiška kaip ir nugarėlės nuėmimo. Visų pirma – pakaitinam ekraną, kad atšoktų klijai ir susidarytų tarpas panaudoti įrankius, kurie leis nuimti suskilusį ekraną.

Tuomet jums reikės pašalinti likusias klijų žymes nuo senojo ekrano tam, jog tinkamai paruošti plotą naujojo klijavimui. Ką belieka padaryti paskui - tai užklijuoti naują ekraną ir surinkti visą telefoną į jo pradinę kondiciją.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas