Geriausi OLED išmanieji televizoriai: penki pasirinkimai, kurie leis mėgautis aukščiausia vaizdo kokybe bei daugybe papildomų galimybių

Simona Snarskytė

2023-11-11, 16:10

1 komentaras

Nėra vieno televizoriaus, kuris tiktų kiekvienam žiūrovui, teigia ekspertai. Šiandien reiklesnis vartotojas renkasi geriausią ir labiausiai individualų gyvenimo būdą atitinkantį televizorių įdėmiai įvertindamas technologijų ekspertų rekomendacijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Geriausi OLED išmanieji televizoriai: penki pasirinkimai, kurie leis mėgautis aukščiausia vaizdo kokybe bei daugybe papildomų galimybių

Nukeliavus į bet kurią elektronikos parduotuvę – rasime gausybę įvairių televizorių. Tačiau kaip išsirinkti geriausią OLED televizorių, kuomet jų pasirinkimas yra toks didelis? Daugelis turbūt neprašautų pasirinkę bet kurį modelį, kuris atitinka dydžio bei kainos reikalavimus, tačiau ką daryti, ieškantiems geriausio?

Jeigu ieškote geriausio OLED televizoriaus – šis tekstas yra skirtas būtent jums. Kviečiame pažvelgti į specialistų atrinktą geriausių išmaniųjų televizorių penketuką.

„Samsung S90C“ išmanusis televizorius

Daugelio žmonių pripažintas kaip geriausias pasirinkimas – „Samsung S90C“. Nors LG C serijos OLED televizoriai ilgą laiką dominavo rinkoje, tačiau S90C dėl savo ryškumo, geresnio skambėjimo nei „LG C3“ tapo pirmu pasirinkimu. Svarbu paminėti, kad abiejų minėtų televizorių kainos iš esmės tokios pačios, tad tai dar vienas kriterijus, kodėl labiau verta rinktis „Samsung S90C“. Įrenginyje daugybė ryšio prisijungimo galimybių, žaidimų palaikymas su 4K raiška ir kintamo ekrano atsinaujinimo dažnio galimybė visose keturiose HDMI jungtyse.

Aptariame įrenginyje yra tas pats „Neural Quantum 4K“ procesorius, kurio dėka gaunami natūraliai, išraiškingai atrodantys vaizdai. Tam naudojama 20 neuroninių tinklų, kad būtų įdiegta daugybė dirbtinio intelekto suteiktų patobulinimų, įskaitant ir geresnį HD ir SD turinio išplėtimą iki natūralios 4K raiškos ekrane.

Nuotraukų kokybė stulbinančiai ryški, išlaikanti 1000 nitų vaizdo ryškumą ekrane, todėl net ir pagal OLED standartus gaunamos labai kontrastingos nuotraukos. S90C gali nesuteikti 1400 nitų ryškumo, kurį galima gauti su „Samsung S95C“, tačiau nepaisant to, ryškumas, spalvų gylis yra didesnis nei kitų OLED televizorių už tą pačią kainą. Palyginimui, „LG C3“ turi apie 800 nitų, tačiau jis taip pat patenka į geriausių OLED televizorių sąrašą, kadangi jį galima žiūrėti iš bet kurios vietos.

„Samsung S90C“ yra neįtikėtinai plono dizaino, ypatingai kraštuose. Televizorius šiek tiek storesnis viduryje dėl toje vietoje esančių išorinių jungčių bei apdorojimo dėžutės. Šone integruotas įspūdingas garsiakalbių masyvas.

„LG A2“ išmanusis televizorius

„LG A2“ serijos televizoriai yra pigiausi šios firmos OLED variantai, kurie nepasižymi tokia pačia funkcijų gausa kaip brangesni kitų serijų įrenginiai. LG OLED skydelis kontrastingas ir palaikantis nuostabias spalvas, tačiau ne taip ryškiai kaip brangesni LG televizoriai. „LG A2“ taip pat turi „webOS“ išmaniojo televizoriaus operacinę sistemą, kuri yra viena geriausių rinkoje.

A2 serija turi „LG Alpha 7 Gen“ dirbtinio intelekto procesorių, kuris pirmą kartą buvo integruotas 2021 metais ir suteikė tokias funkcijas kaip dinaminis tonų atvaizdavimas ir 5.1.2 kanalų garso maišymas. Šios serijos televizoriai taip pat palaiko „Dolby vision“, HDR10 ir HLG didelio dinaminio diapazono formatus bei „Dolby Vision IQ“ bei HGIG technologijas.

„Filmmaker“ rėžimas užtikrina tikslius spalvų ir judesių nustatymus, išjungia bet kokius automatinius pakeitimus, kurie nustato vaizdą taip, kaip filmo režisierius iš pradžių numatė jį pateikti.

Bendrai, A2 serija pasižymi nedideliu kiekiu funkcijų palyginti su kitais LG OLED ir 4K raiškos televizoriais. Pagrindiniai skirtumai yra susiję su žaidimų specifikacijomis, tokiomis kaip HDMI 2.1 įvestimi, 120 Hz ekranu, kintamo atnaujinimo dažniu ir „FreeSync“, kurios visos yra prieinamos bendrovės B2 serijos televizoriuose. Tačiau, jei žaidimų funkcijos yra neaktualios, šis įrenginys yra geros kokybės už prieinamą kainą.

„Sony XR-A95K“ išmanusis televizorius

„Sony A95K“ yra OLED televizoriaus šedevras. Jame integruota „Wuantum Dot“ OLED technologija, kuri derina OLED juodos spalvos meistriškumą ir neprilygstamą šviesų valdymą reguliuojant ryškumą, spalvas. „Sony Cognitive XR“ bandymo metu pateikė tokios aukštos kokybės vaizdus, jog galima teigti, kad „„Sony A95K““ tai atvaizduoja neabejotinai gražiausiai iš visų aprašomų televizorių.

Nors naujasis „„Samsung S95C““ (pateikta apžvalga apačioje) suteikia dar ryškesnius vaizdus dėl naujos kartos QD-OLED skydelio, tačiau dėl „Sony“ patobulinto vaizdo apdorojimo ir „Dolby Vision HDR“ palaikymo, manoma, kad kino mėgėjai vis tiek pirmenybę teiks „Sony“.

Televizorius pasižymi unikaliu dizainu, kadangi yra galimybė užsidėti visą įrenginio plotį apimantį rėmelį tiek iš galo, kad matytųsi minimaliai, tiek iš priekio. Vizualiai įrenginys atrodo aukščiausios kokybės.

Nors įsigijus naują televizorių rekomenduojama susieti jį su papildoma garso sistema, tačiau šiuo atveju garsas buvo įspūdingas. Taip yra todėl, kad „Sony XR-A95K“ turi integruotą „Acoustic Surface“ technologiją, kuri veikia kaip televizoriaus garsiakalbiai.

Šio įrenginio kaina dėl aukštos kokybės kainuoja beveik 1000 eurų daugiau nei kiti aptariami OLED televizoriai, tad tie, kurie nori išleisti mažesnę dalį pinigų, turėtų atsižvelgti į tai.

„Samsung S95C“ išmanusis televizorius

„Samsung S95C“ yra ryškiausias OLED televizorius iš visų išbandytų ir apie 70 proc. ryškesnis nei „LG C3“. Nors „LG G3“ yra šiek tiek ryškesnis HDR akcentams, tačiau „Samsung“ pasižymėjo geresniu ryškumu vaizdui per visą ekraną. Tai reiškia, kad jis pateikia gerai ne tik HDR vaizdus, tačiau ir išlaiko sodrias, aiškias, tikslias spalvas.

Pavyzdžiui, didelio dinaminio diapazono turinys atrodo daug ryškesnis ir tikroviškesnis, ypač atsižvelgiant į ryškius akcentus, pavyzdžiui, saulės kadrai, ryškios lempos, metalo ir stiklo blizgesys atrodo įspūdingai. Juoda spalva taip pat pateikiama kaip gili, sodri, kas yra tradicinio OLED namų kino pagrindas.

„Samsung S95C“ sunkiau apdoroja judesius dėl trūkstamo „Dolby Vision HDR“ palaikymo, todėl rekomenduojame pakoreguoti išankstinius nustatymus, kad būtų gautas geriausias vaizdas. Dėl šios priežasties manoma, jog kino mėgėjai pirmenybę teiks „Sony A95K“ dėl judesių tikslumo. Tačiau dienos metu, šviesioje patalpoje šis televizorius yra puikiai matomas.

Jei naudojate visapusišką srautinio perdavimo palaikymą, kai garsas sekas tai, kas vyksta ekrane ir visų naujausių HDMI 2.1 žaidimų funkcijų palaikymą – tai vienas geriausių televizorių šiandieninėje rinkoje.

„LG B3“ išmanusis televizorius

„LG B3“ yra vienas geriausių OLED televizorių pasirinkimas žaidėjams, ieškantiems pigesnio 120 Hz OLED televizoriaus nei kiti čia esantys modeliai. Dėl puikios vaizdo kokybės, sklandaus judesio apdorojimo ir ypač naudingos žaidimų optimizavimo funkcijos, B3 yra biudžetinis televizorius, kurį žaidėjai turėtų pasirinkti, jei nori žaisti OLED žaidimus. Trūkumas, jog visuose keturiuose HDMI prievaduose nėra HDMI 2.1.

Garso našumas nėra itin įspūdingas, nors to ir tikimasi už tokią kainą, tad tikrai norėsite papildomos garso sistemos. Vaizdo kokybė įspūdinga – išskirtinis kontrastas, puikus HDR ir ryškios, išraiškingos spalvos.

Kainos atžvilgiu „LG B“ serijos televizoriai yra vieni iš pigesnių modelių, pasižymintys aukštesnėmis specifikacijomis, palyginti su dar pigesnėmis A serijomis. Neišvengiamai buvo padaryta tam tikrų pakeitimų, siekiant sumažinti kainą, todėl B3 yra mažiau ryškus nei „LG C3“, „Samsung S90C“ ar S95C. Nepaisant to, jis siūlo neblogas specifikacijas už labai gerą kainą, įskaitant puikų HDMI 2.1 žaidimų funkcijų rinkinį, kintamą atnaujinimo dažnį, automatinį mažos delsos režimą ir kt.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas