Vokietijos automobilių milžinė skaičiuoja išaugusį pelną, tačiau siunčia ir labai svarbią žinią, kuri darys įtaką artimiausiu metu

BMW

Daugelis kompanijų skelbia savo pardavimų rezultatus, kurie buvo pasiekti trečiojo 2022 metų ketvirčio metu. Puikius rezultatus pasiekė ir automobilių gamintojas BMW, tačiau jau artimiausiu metu tikisi ir kiek prastesnių pasiekimų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Vokietijos automobilių milžinė skaičiuoja išaugusį pelną, tačiau siunčia ir labai svarbią žinią, kuri darys įtaką artimiausiu metu

Kompanijos vadovai pasidžiaugė, jog trečiojo ketvirčio metu pasiekė 23 proc. didesnį pelną, kuris konvertavosi į 3,18 mlrd. eurų. Pagrindinė tokių gerų rezultatų priežastis – aukštesnės naujų automobilių pardavimo kainos. Kaip bebūtų, BMW atstovai pernelyg nedžiūgauja, nes artimiausiu metu tikisi gerokai prastesnių rezultatų, kuriuos smarkiai įtakos kylanti infliacija.

Įdomu tai, jog didesnis BMW pelnas pasiektas nepaisant mažesnių pardavimo apimčių, ką įtakojo problemos tiekimo grandinėje, įskaitant ir puslaidininkių trūkumą. Pastaroji krizė kelia rūpesčius ne tik Vokietijos automobilių milžinei, tačiau ir daugeliui kitų bendrovių, kurioms buvo sunku patenkinti rinkos poreikius.

„Solidūs mūsų trečiojo ketvirčio rezultatai rodo, kad lankstumas sukuria atsparumą... Esame kelyje, kad pasiektume savo metų tikslus“, – pranešime sakė generalinis BMW direktorius Oliveris Zipse'as.

Niekam ne paslaptis, jog dabartinė situacija rinkoje leido automobilių gamintojams pakelti kainas, ką sėkmingai padarė ir BMW. Ir nors tai sukūrė trumpalaikį efektą, kuris leido skaičiuoti didesnius pelnus nei tikėtasi, tačiau netrukus situacija gali visiškai pasikeisti. Bankams didinant palūkanų normas, analitikai jau dabar prognozuoja, kad vartotojai pradės vengti didelių pirkinių.

BMW jau dabar perspėja, kad kylanti infliacija ir palūkanų normos darys milžinišką įtaką automobilių pardavimams. Kompanijos atstovų teigimu, šiai dienai esantis didesnis nei vidutinis užsakymų skaičius netrukus turėtų normalizuotis, o tai ypatingai palies bendrovės padalinius Europoje.

Vokietijos milžinės finansų vadovas Nicolas Peteris teigė, kad BMW teigiamus rezultatus turėtų demonstruoti ir 2023 metais, o visų metų pardavimai turėtų būti nežymiai mažesni nei 2021 metais. Tiesa, jis pastebi, kad elektromobilių pardavimai turėtų išaugti dvigubai. Teigiama, kad BMW metinė pelno prognozė, nepaisant visko, išlieka nepakitusi – 7-9 proc.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas