Dar vieno vartotojo triumfas kovoje su elektros tiekėjais: išnagrinėtas ginčas, tiekėjas neteisingai sudarė elektros paslaugų sutartį

Pranešimas spaudai

2024-01-12, 07:45

0 komentarų

​Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą, kilusį tarp vartotojo ir UAB „Enefit“ dėl elektros energijos pirkimo-pardavimo sutarties nutraukimo ir sąskaitos anuliavimo. VERT nutarė iš dalies tenkinti vartotojo prašymą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar vieno vartotojo triumfas kovoje su elektros tiekėjais: išnagrinėtas ginčas, tiekėjas neteisingai sudarė elektros paslaugų sutartį

Vartotojas kreipėsi į VERT ir prašyme nurodė, kad su UAB „Enefit“ neteisingai sudaryta elektros tiekimo sutartis ne butui, o statomam daugiabučiui, pagal sutartį pateikta sąskaita, kurią statytojas atsisako apmokėti. Vartotojas prašė nutraukti nuo 2022 m. spalio 1 d. įsigaliojusią, neteisingai sudarytą sutartį ir anuliuoti pateiktą sąskaitą.

Nustatyta, kad sutartis sudaryta vartotojo vardu, kuri Nekilnojamojo turto registro duomenimis, sutarties sudarymo metu buvo vienas iš daugiabučio namo bendrasavininkų (vieno buto savininkas). UAB „Enefit“, prieš sudarydama sutartį su vartotoju, privalėjo įsitikinti, kad dėl sutarties sudarymo kreipėsi tokią teisę turintis asmuo, šiuo tikslu turėjo sutartį pageidaujančio sudaryti vartotojo prašyti pateikti nuosavybės ar kitas teisėto valdymo teises į objektą patvirtinančius dokumentus.

Įmonė neturėjo pateikti sutarties projekto iki tol, kol neįsitikino, kad dėl sutarties sudarymo kreipėsi teisę sudaryti sutartį turintis asmuo. Vadovaudamasi išdėstytu teisiniu reglamentavimu ir įvertinusi nagrinėjimo metu surinktus duomenis, VERT nustatė, kad UAB „Enefit“ sudarė sutartį su vartotoju klaidingai, nes neįsitikino, ar vartotojas turi teisę sudaryti elektros sutartį objektui (nuo 2022 m. spalio 1 d. iki 2022 m. lapkričio 30 d. vartotojas nebuvo objekto savininkas).

VERT iš dalies tenkino vartotojo reikalavimus: prašymas nutraukti sutartį, atmestas, nes sutartis jau nutraukta nuo 2022 m. lapkričio 1 d., tačiau UAB „Enefit“ įpareigota panaikinti vartotojui išrašytas sąskaitas ir per 30 kalendorinių dienų informuoti VERT apie vykdymo rezultatus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas