„Ignitis“ ir kitos energijos bendrovės turi naują konkurentą: Lietuvoje veiklą pradeda naujas žaidėjas, kuris pasiūlys dėmesio vertą paslaugą

Pranešimas spaudai

2023-03-27, 13:33

6 komentarai (-ų)

Baltijos šalyse veiklą vykdantis nepriklausomas elektros energijos telkėjas „Fusebox“ Lietuvoje pradeda teikti telkimo paslaugą. Šia paslauga siekiama padėti įmonėms efektyviau vartoti elektros energiją, o kartu – didinti elektros tinklo patikimumą ir mažinti į aplinką išmetamo CO2 kiekį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ignitis“ ir kitos energijos bendrovės turi naują konkurentą: Lietuvoje veiklą pradeda naujas žaidėjas, kuris pasiūlys dėmesio vertą paslaugą

Sėkmingai atlikusi Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ nustatytus balansavimo paslaugai reikalingus testus ir surinkusi daugiau nei 1 MW lankstumo savo portfelyje, bendrovė „Fusebox“ pradeda veiklą balansavimo rinkoje.

„Fusebox“ suteikia individualiai pritaikytą elektros energijai telkti reikalingą programinę įrangą, kuri padeda įmonėms sumažinti elektros energijos vartojimą, kai elektros tinkle kyla perkrovų rizika. Dalyvauti nepriklausomo elektros energijos telkimo veikloje gali visos įmonės, turinčios elektros įrenginių. Tai joms leidžia ne tik sumažinti savo anglies dvideginio pėdsaką, bet ir gauti papildomų pajamų.

Be to, elektros telkimo paslauga naudinga visiems rinkos dalyviams, nes mažina elektros energijos kainas visiems Lietuvos vartotojams, gerina tinklo stabilumą ir mažina iškastinį kurą deginančių elektrinių poreikį.

„Be galo džiaugiamės pradėdami paklausos telkimo veiklą Lietuvoje, – sako „Fusebox“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Tarvo Õngas. – Esame pasirengę padėti Lietuvos įmonėms mažinti išlaidas energijai ir prisidėti prie švaresnės ir tvaresnės energetikos sistemos ateities. Lengviausias ir ekonomiškiausias būdas įmonėms sumažinti išlaidas energijai – dalyvauti telkiant elektros energiją, mažinti savo anglies dvideginio pėdsaką. Tam pakanka minimalių pradinių investicijų, o už dalyvavimą dar ir mokama.“

Skirtingai nuo tradicinių energijos vartojimo efektyvumo programų, „Fusebox“ elektros telkimo programinės įrangos tikslas yra elektros suvartojimą perskirstyti, t.y. elektros energiją vartoti, kai paklausa ir kainos yra mažesnės. Vidutiniškai per mėnesį tai leidžia iki 20 proc. sumažinti išlaidas už elektros energiją, o per metus į aplinką išmetama apie 40 tonų mažiau CO2. Elektros energijos telkimo veikla ypač tinkama tokiai elektros įrangai kaip siurbliai, šaldymo kompresoriai, šildymo, vėdinimo bei oro kondicionavimo sistemos, kurios pasižymi inercija, todėl jas galima trumpam išjungti arba sumažinti apkrovą nedarant įtakos bendrai įmonės veiklai.

„Fusebox“ turi beveik dešimties metų patirtį elektros telkimo srityje ir šiuo metu yra didžiausia šių sprendimų teikėja Baltijos šalyse. Šią patirtį ir naujoves dabar galime panaudoti siekdami augti ir įsitvirtinti Lietuvoje bei kitose rinkose,“ – pažymi „Fusebox“ strateginių partnerysčių vadovas Edvardas Norkeliūnas.

Teikiant elektros vartojimo lankstumo paslaugą naudojamos bendrovės pažangiosios technologijos ir patentuota programinė įranga, suteikianti Lietuvos klientams galimybę realiu laiku gauti informaciją apie savo energijos suvartojimą ir priimti duomenimis pagrįstus sprendimus valdant energijos vartojimą. O taip pat ir sumažinti sąskaitas už energiją.

6 komentarų

Simonas

Būtinai reikėjo tokios įmonės !!! O be dukterinės įmonės irgi tiesiog nebus išspręstos problemos.O antroje metų pusėje,neįkūrus dar pačios pačiausios įmonės,viskas tik regresuos.O tai blogai,labai blogai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas