„Meta“ vadovas išvengė teisinės atsakomybės: M.Zuckerbergas išteisintas, buvo pareikšti itin rimti kaltinimai

Technews.lt

2024-04-17, 17:15

0 komentarų

„Meta“ ir kitoms įmonėms, įskaitant „Google“, „TikTok“ ir „Snap“, iškelta šimtai bylų, kuriose įmonės kaltinamos atsakomybe už tariamai vaikams daromą žalą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Meta“ vadovas išvengė teisinės atsakomybės: M.Zuckerbergas išteisintas, buvo pareikšti itin rimti kaltinimai

Kaip praneša „Reuters“, 25 iš šių bylų siekiama patraukti M. Zuckerbergą asmeniškai atsakomybėn, teigiant, kad jis sudarė klaidingą įspūdį apie platformų saugumą vaikams. Teigiama, kad M. Zuckerberg ne kartą buvo įspėtas, jog „Facebook“ ir „Instagram“ nėra saugios vaikams, tačiau jis ignoravo išvadas ir viešai teigė, kad platformos yra saugios jaunesniems žmonėms.

Įmonių teisė tradiciškai apsaugo vadovus nuo atsakomybės, ypač tokiose milžiniškose įmonėse kaip „Meta“, kur priimant sprendimus dalyvauja daug žmonių. Kalifornijos valstijos Ouklando apygardos teisėja Yvonne Gonzalez Rogers stojo M. Zuckerberg pusėn, sakydama, kad ieškovai negalėjo remtis jo lyginamosiomis žiniomis apie „Meta“ produktus, kad įrodytų, jog jis asmeniškai turėjo tokią pareigą kiekvienam ieškovui.

„Teismas nepritars tokiam naujam požiūriui“, – sakė ji ir pridūrė, kad tie, kurie padavė į teismą „Meta“ ir M. Zuckerberg, turi galimybę pakeisti ir iš naujo pateikti savo skundus.

Anksčiau M. Zuckerberg teigė, kad jis negali būti laikomas asmeniškai atsakingu už „Meta“ veiksmus vien todėl, kad yra generalinis direktorius. Kalbant apie ankstesnius jo viešus pareiškimus apie tai, kad socialinė žiniasklaida yra saugi vaikams, jo advokatai teigia, kad jie buvo apibendrinti arba jiems taikoma Pirmosios pataisos žodžio laisvės apsauga, o Zuckerberg neturėjo pareigos atskleisti saugumo išvadų, apie kurias jam tariamai buvo pranešta.

Praėjusių metų sausį Sietlo mokyklos padavė socialinės žiniasklaidos bendroves į teismą dėl to, kad jos sukėlė „psichikos sveikatos krizę“ tarp vaikų. Pernai spalį tą patį padarė daugiau kaip 40 valstijų.

Praėjusių metų lapkritį atliktame tyrime, kuriame buvo naudojami daugiau kaip 2 mln. žmonių duomenys, paneigti teiginiai, kad internetas, išmanieji telefonai ir programėlės kenkia naudotojų psichikos sveikatai. Tyrėjai teigė, kad jie ieškojo bendro sąlyčio siejančio technologijas su psichikos gerove, bet jo nerado.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas