Nemokamai „YouTube“ be reklamų naudotis norintiems vartotojams – dar vienas smūgis: „Google“ atskleidė tolimesnius savo žingsnius, daugeliui naudotojų tai labai nepatiks

Arnas Balčiūnas

2023-12-05, 18:01 (atnaujinta 2023-12-05, 19:59)

7 komentarai (-ų)

„YouTube“ neabejotinai yra viena populiariausių ir plačiausiai naudojamų paslaugų, kurią „Google“ siūlo savo vartotojams. Platformoje dažnai pateikiama vis daugiau naujų galimybių, tačiau naujausi pakeitimai nepatiks daugeliui.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Nemokamai „YouTube“ be reklamų naudotis norintiems vartotojams – dar vienas smūgis: „Google“ atskleidė tolimesnius savo žingsnius, daugeliui naudotojų tai labai nepatiks

„Google“ jau kuris laikas kovoja su tais vartotojais, kurie naudojasi „YouTube“ platforma su įjungta reklamų blokavimo priemone. Internautai neseniai pastebėjo ir dar vieną gudrybę – naudojant tokias priemones vaizdo įrašai kraunasi gerokai lėčiau nei turėtų.

Norėdama atkalbėti naudotojus nuo reklamos blokatorių naudojimo „YouTube“ platformoje, „Google“ iš pradžių sustabdė vaizdo įrašus, ragindama išjungti reklamos blokavimą. Paskui, jei buvo aptiktas blokatorius, vaizdo įrašų įkėlimas buvo specialiai atidėtas. Tai buvo šiek tiek veiksminga, nes kūrėjai pranešė, kad smarkiai padaugėjo pašalintų reklamų blokuotojų. Dabar „Google“ kariauja tiesiogiai su tais, kurie kuria „Chrome“ plėtinius.

Naudodami „Google“ plėtinių platformą „Manifest V2“ kūrėjai gali labai greitai atnaujinti savo plėtinius. Tačiau kai 2024 metų birželį „Manifest V3“ taps privaloma, atsiras naujų apribojimų, dėl kurių gali smarkiai sulėtėti kūrėjų galimybės atnaujinti plėtinius.

Būsimi plėtinių atnaujinimai, prieš juos patvirtinant ir siunčiant naudotojams, turės pereiti visą peržiūros procesą. Reklamų blokatoriai remiasi greitais atnaujinimais, kad galėtų pasipriešinti „YouTube“ reklamų pateikimo sistemos atnaujinimams. Naujasis peržiūros procesas turėtų sulėtinti atnaujinimų diegimą, todėl „YouTube“ turės laiko pakoreguoti savo algoritmus, kad bandymai blokuoti reklamas būtų mažiau veiksmingi.

„Ghostery“ inžinerijos direktorius Krzysztofas Modras teigė, kad „Google“ „pritaiko savo metodus dažniau nei bet kada anksčiau“. Dėl dažnų „YouTube“ reklamų pateikimo sistemos pakeitimų kūrėjai turi keisti savo programinės įrangos blokavimo sąrašus bent kasdien, o kartais ir dažniau.

7 komentarų

Ernest

nezinau ka jie ten padarys,pas mane nuhakintas youtube su premium ir telefone ir pc,nereik man tu adblocku. aisku ir juos uzsirases

123

Nenoriu matyti to debilizmo kuri mums kiša per nukvakusios google reklamas. Tegul jas žiūri , kurie jas kuria. Jei nebeišeis blokuoti - atsisakysiu tos youtubes. Apsieinu be feisbuko, apsieisiu ir be youtubes.

Minde

Niekada neblokuodavau, bet visi taip isisiautejo su tom reklamom kad jaumesiu chrome lauk ir blokuosiu, kitaip jau nebeimanoma

Junn

Mes ir kovosim prieš google naudosim brave arba edge naršykles ir kitus dalykus tegu negalvoja kad laimės

As

Reklamos yra tai iš ko nemokamai prieinamos svetainės gyvena. Reklamų nedera blokuoti, jeigu nori, kad tų svetainių turinys toliau būtų nemokamas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas