„Windows 11“ naudotojams – fantastiškos naujienos: daugelis jau gali išbandyti naują galimybę, kuri ženkliai pagerins pokalbių kokybę

Lukas Snarskis

2024-02-01, 10:31

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Windows 11“ naudotojams – fantastiškos naujienos: daugelis jau gali išbandyti naują galimybę, kuri ženkliai pagerins pokalbių kokybę

„Microsoft“ jau greitai ketina nutraukti „Windows 10“ operacinės sistemos palaikymą, tačiau tai niekaip nepriverčia vartotojų atsinaujinti ir pradėti naudotis „Windows 11“ versija. Dabar aiškėja dar viena naujovė, kurią ketina pasiūlyti ši JAV technologijų kompanija.

Netrukus „Windows 11“ operacinę sistemą papildys nauja dirbtinio intelekto funkcija. „Microsoft“ atstovų teigimu, „Voice Clarity“ galimybė netrukus bus prieinama „Windows 11“ kompiuteriuose su x64 procesoriais. Verta pastebėti, jog anksčiau tokia funkcija veikė tik įrenginiuose su ARM64 lustais.

„Voice Clarity“ - tai fone veikianti funkcija, kuri realiuoju laiku gerina jūsų balsą pokalbių metu. Ji naudoja „mažo sudėtingumo dirbtinio intelekto modelius“ foniniam triukšmui slopinti, aidui panaikinti ir aidėjimui sumažinti. Šiuo metu funkcija prieinama tik „Surface“ kompiuteriuose su ARM procesoriais, pavyzdžiui, „Surface Pro 9 5G“ ir „Surface Pro X“. Kaip bebūtų, netrukus ji bus prieinama daugeliui.

Naujoji „Voice Clarity“ galimybė veikia sistemos lygmeniu su visomis programomis, naudojančiomis ryšių signalų apdorojimo režimą, įskaitant balso pokalbius daugelyje populiarių žaidimų. Tai reiškia, kad galite naudotis balso prieigos galimybėmis nelaukdami, kol kūrėjai palaikys šią funkciją savo projektuose.

Ši funkcija yra „Windows Studio Effects“ dalis - patobulinimų, kurie remiasi mašininiais algoritmais ir kuriems reikia specialaus NPU (neuroninio procesoriaus), rinkinio dalis. Jie apima vaizdo fono efektus, akių kontaktą, automatinį įrėminimą ir balso patobulinimus. Tiesa, „Windows 11“ naudotojai, kurie naudojasi 26040 operacinės sistemos versija, gali kai kurias galimybes išbandyti ir be NPU.

Tokios bendrovės kaip „Microsoft“, „Qualcomm“, AMD ir „Intel“ žengia vis didesnius žingsnius į dirbtiniu intelektu paremtą patirtį šiuolaikiniuose asmeniniuose kompiuteriuose. Dar šiemet vartotojai turės galimybę rinktis iš naujų kompiuterių su lustais, turinčiais specialius dirbtinio intelekto procesorius.

Tikimasi, kad „Microsoft“ taip pat išleis naują „Windows“ operacinės sistemos versiją su novatoriškomis dirbtinio intelekto galimybėmis. Kai kurias iš jų bus galima naudoti jau esamuose kompiuteriuose, o kitos veiks tik naujuose įrenginiuose su naujausiais lustais. Neoficialiais duomenimis, 16 GB operatyviosios (RAM) atminties dabar yra dirbtinio intelekto kompiuterių pagrindas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas