„Apple“ pranoksta pati save: pirmojo sulenkiamo įrenginio galime sulaukti gerokai anksčiau nei skelbta aukščiau, tačiau tai nebus išmanusis telefonas

Lukas Snarskis

2024-05-07, 17:15

0 komentarų

Pirmieji sulenkiami išmanieji telefonai pasirodė dar ne taip ir neseniai, o šiai dienai kone kiekvienas gamintojas yra pristatęs bent po vieną tokį įrenginį. Žinoma, neabejotinas šios rinkos lyderis yra „Samsung“. Tačiau Pietų Korėjos milžinė tikisi jau netrukus sulaukti ir dar didesnės konkurencijos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ pranoksta pati save: pirmojo sulenkiamo įrenginio galime sulaukti gerokai anksčiau nei skelbta aukščiau, tačiau tai nebus išmanusis telefonas

Daugelis analitikų prognozuoja, kad „Apple“ jau artimiausiu metu turėtų pradėti intensyvius darbus, kuriant sulenkiamą „iPhone“ modelį. Ir panašu, jog JAV technologijų bendrovė jau kuris laikas dirba prie tokių įrenginių kūrimo.

JAV technologijų bendrovė jau kuris laikas ruošia sulenkiamą 20,3 colių įstrižainės ekraną turintį hibridinį įrenginį, o dabar skelbiama ir tai, jog „Apple“ gerokai lenkia savo pačios planus. Anksčiau buvo skelbiama, kad toks produktas gali debiutuoti tik 2026 – 2027 metais, tačiau dabar šios naujienos galime sulaukti jau kitąmet.

Remiantis naujausia informacija, „Apple“ jau kitąmet bus pasiruošusi pradėti masinę pirmojo savo sulenkiamo prietaiso gamybai. Taip turėtų nutikti jau 2025 metų pradžioje, kas leidžia tikėtis, kad oficialus pristatymas įvyks dar tų pačių metų pabaigoje arba 2026 metų pradžioje.

Kalbant apie patį prietaisą, tai bus hibridinis įrenginys, kuris nebus priskirtas nei „MacBook“, nei „iPad“ linijai. Kol kas nėra žinoma koks bus jo pavadinimas, tačiau jis turėtų būti priskiriamas aukščiausios klasės segmentui. Tačiau tai nėra vienintelis sulenkiamas įrenginys, kurį kuria „Apple“.

JAV technologijų milžinė jau kuris laikas ruošia ir sulenkiamą „iPhone“ išmanųjį telefoną, kuris gali būti prieinamas dviejų skirtingų dydžių. 2026 metų pabaigoje turėtų prasidėti masinė tokių įrenginių gamybą, o jie bus aprūpinti 7,9 ir 8,3 colių įstrižainės ekranais.

Priminsime, jog neseniai pasirodė „Apple“ sulenkiamų ekranų technologijos patentas, kuris atskleidžia, jog bendrovė kuria sprendimą, kuris leistų išvengti ekranų susidėvėjimo toje vietoje, kur jis yra sulenkiamas. Pasak „Patently Apple“, sulenkimo vietoje ekranas ploninamas cheminio apdorojimo būdu ir gali būti naudojamos įvairios medžiagos, kad ši sritis visada būtų lygi.

„Apple“ patente teigiama, kad griovelius ekrano srityje galima neutralizuoti skaidriu sluoksniu, kuris uždengia ekrano skydelį. Stiklo sluoksnyje gali būti suformuotas pailgas griovelis ar kitoks įdubimas, einantis lygiagrečiai lenkimo ašiai, tačiau uždengiantis lenkimo ašį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas