Buvęs „Samsung“ vadovas ne juokais prisidirbo: bandė nutekinti itin svarbius dokumentus „Foxconn“ bendrovei, paaiškėjo to priežastis

Lukas Snarskis

2023-06-30, 14:10

0 komentarų

Buvusiam „Samsung Electronics“ darbuotojui praėjusį mėnesį buvo pareikšti kaltinimai dėl tariamo įmonės paslapčių nutekinimo konkuruojančioms įmonėms.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Buvęs „Samsung“ vadovas ne juokais prisidirbo: bandė nutekinti itin svarbius dokumentus „Foxconn“ bendrovei, paaiškėjo to priežastis

Pietų Korėjos prokurorai atskleidė daugiau detalių, teigdami, kad buvęs „Samsung“ vadovas siekė panaudoti pavogtus duomenis, kad padėtų „Foxconn“ steigiant lustų gamyklą Kinijoje.

Anot „Reuters“, šis asmuo buvo identifikuotas kaip Choi Jinseog. Nors pradiniame kaltinime nebuvo atskleisti jokie vardai, žiniasklaidos pranešimai vėliau susiejo Choi su „Foxconn“ per jo ryšį su įmone. Kaltinamajame akte teigiama, kad Choi įmonė Jin Semiconductor, 2018 m. sudariusi sutartį su „Foxconn“, gavo konfidencialią informaciją apie „Samsung“ tiekėjų tinklą, komercines paslaptis ir švarių patalpų valdymą.

Pranešama, kad Choi, siekdamas neteisėtai įgyti informacijos, perėmė daug darbuotojų iš „Samsung“ ir su ja susijusių įmonių. Informacijos apie švarias patalpas jis taip pat gavo per Cho Young-sik, „Samoo Architects & Engineers“, „Samsung C&T“ dukterinės įmonės, užsiimančios architektūriniu projektavimu ir statybos valdymu, darbuotoją. Be to, Choi tariamai įsigijo „Samsung“ gamyklos brėžinius iš „HanmiGlobal“ darbuotojo.

Nors kaltinimas teigia, kad pavogta informacija buvo skirta padėti „Foxconn“ statyti lustų gamyklą Kinijoje, Choi advokatas tvirtina, kad gamykla niekada nebuvo pastatyta. Advokatas teigia, kad Choi gauta informacija nėra susijusi su lustų projektavimu ar gamyba, ir rodo, kad pramonės standartai yra viešai prieinami švarių patalpų statybai. „Foxconn“, „Samoo Architects & Engineers“ ir „HanmiGlobal“ nebuvo įtraukti į jokius pažeidimus.

Choi Jinseogas, kažkada buvęs žymus Pietų Korėjos lustų pramonės veikėjas, turėjo sėkmingą karjerą „Samsung“, kur atliko pagrindinį vaidmenį kuriant DRAM atminties lustus ir lustų apdorojimo technologiją. Vėliau jis prisijungė prie „SK Hynix“ vyriausiuoju technologijų pareigūnu.

Pranešama, kad planuojama „Foxconn“ gamykla turėjo gaminti 20 nm DRAM atminties lustus, kurių planuojamas gamybos pajėgumas yra 100 000 lustų per mėnesį. Svarbu pažymėti, kad dėl Choi Jinseog pareikštų kaltinimų vyksta teisminis procesas ir tolesnis tyrimas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas