Britai svarsto neįtikėtinus ribojimus: kai kurie šalies gyventojai gali likti be išmaniųjų telefonų, siūlymai nustebins net ir visko mačiusius

Technews.lt

2024-04-13, 19:55

0 komentarų

Diskusijos vyksta Jungtinėje Karalystėje griežtinant jaunimo naudojimosi išmaniaisiais telefonais ribas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Britai svarsto neįtikėtinus ribojimus: kai kurie šalies gyventojai gali likti be išmaniųjų telefonų, siūlymai nustebins net ir visko mačiusius

Vasario mėn. vyriausybė paskelbė gaires dėl šių įrenginių naudojimo Anglijos mokyklose, kad sumažintų trikdžius ir pagerintų elgesį. Buvo siūloma, kad mokyklos galėtų uždrausti naudotis telefonais reikalaudamos, kad mokiniai telefonus paliktų namuose, atiduotų juos atvykę, laikytų neprieinamose spintelėse arba uždraustų jais naudotis klasėse.

Draudimas parduoti telefonus jaunesniems nei 16 metų asmenims yra viena iš svarstomų priemonių, kuriomis siekiama apsaugoti vaikus nuo galimų socialinės žiniasklaidos pavojų, taip pat kitų interneto grėsmių, pavyzdžiui, nusikaltimų, kibernetinių patyčių, pornografijos poveikio ir įsilaužimo.

Neseniai Anglijoje atlikta 2496 mokyklinio amžiaus vaikų tėvų apklausa parodė, kad 58 % apklaustųjų mano, jog vyriausybė turėtų uždrausti išmaniuosius telefonus jaunesniems nei 16 metų vaikams. Taip pat paaiškėjo, kad keturi iš penkių tėvų mano, jog išmanieji telefonai kenkia vaikams ir jaunimui. Kitos apklausos duomenimis, 64 proc. tėvų mano, kad draudimas parduoti telefonus jaunesniems nei 16 metų vaikams yra gera idėja. Tik 20 proc. manė, kad tai bloga idėja.

Dienraštis „The Guardian“ pažymi, kad kai kurie politikai nerimauja, jog vyriausybė peržengia savo ribas ir imasi mikroaplinkybių. Vienas šaltinis teigė, kad vyriausybė tik siekė, kad tėvai geriau žinotų apie vaikų apsaugą internete, pavyzdžiui, interneto svetainių apribojimus ir tėvų kontrolės priemones programėlėse.

Praėjusiais metais atlikta apklausa parodė, kad Jungtinėje Karalystėje 97 proc. vaikų turi telefoną iki 12 metų, o 99 proc. paauglių jį turi iki 17 metų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas