Jau ruošiamasi naujųjų „iPhone“ gamybai: „Foxconn“ darbuotojai sulaukė viliojančių pažadų, tikimasi išvengti praeities klaidų

Arnas Balčiūnas

2023-06-06, 07:45

0 komentarų

„Foxconn“ yra vienas didžiausių elektronikos gamintojų pasaulyje. Taivane įsikūrusi įmonė gamina daugybę puikių išmaniųjų telefonų visame pasaulyje. Pažymėtina, kad „Foxconn“ gamina tokius telefonus kaip „Apple iPhone“, „Nokia“, „Google Pixel“, „Xiaomi“ ir kt.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Jau ruošiamasi naujųjų „iPhone“ gamybai: „Foxconn“ darbuotojai sulaukė viliojančių pažadų, tikimasi išvengti praeities klaidų

Niekam ne paslaptis, jog „Apple“ jau daugelį metų buvo laikoma didžiausia „Foxconn“ partnere. Kaip partneriai, „Foxconn“ daug ruošiasi „iPhone 15“ serijos gamybai. Praėjusių metų „iPhone 14“ serija susidūrė su keliomis gamybos problemomis dėl COVID-19 Kinijoje. Bendrovėje buvo daug darbuotojų, protestuojančių dėl blogų darbo sąlygų. Dėl šio protesto daugiau nei 20 tūkst. darbuotojų išėjo iš darbo.

Šiais metais „Foxconn“ pasiryžusi išvengti panašaus incidento, todėl įmonė kuria tinkamas struktūras, kad užtikrintų, jog „iPhone 15“ serijos gamyba vyktų sklandžiai.

Įmonė rengia motyvacinius paketus, kad paskatintų tiek naujus, tiek senus darbuotojus susidoroti su būsima užduotimi. Remiantis pranešimais, „Foxconn“ paskelbė, kad nauji darbuotojai, prisijungiantys prie jos gamyklos Džengdžou turės teisę gauti iki 395 eurų siekiančias priemokas.

Tačiau prie pasiūlymo pridedama nedidelė sąlyga - jie turi atidirbti mažiausiai 90 dienų. Šia paskata siekiama paskatinti darbuotojų išlaikymą ir suteikti papildomą finansinį atlygį tiems, kurie įmonėje pasilieka nurodytam laikui. Tokias priemones įmonės dažniausiai taiko siekdamos pritraukti ir išlaikyti talentus konkurencingoje darbo rinkoje.

„Foxconn“ taip pat kai ką parengė seniems darbuotojams. Įmonė teigia, kad seni darbuotojai, kurie nukreips į darbo vietą savo draugus ar šeimos narius, automatiškai gaus apdovanojimą. Remiantis įrašu, kurį BBC matė „WeChat“, darbuotojai, nukreipiantys naujus darbuotojus, gauna 65 eurus, jei asmuo įmonėje lieka bent mėnesį. Jie taip pat turi galimybę nukreipti daugiau nei vieną darbuotoją.

„Foxconn“ teigė, kad taip siekiama pagerinti „Apple City“ darbuotojų gaunamus privalumus. Tai yra tik vienas iš panašių Taivano bendrovės žingsnių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas