Naujausia statistika atskleidžia neįtikėtinus pokyčius: per itin trumpą laiką telefonų rinkoje įvyko milžiniški pokyčiai, sužinokite, kas ir kaip keitėsi

Lukas Snarskis

2023-10-30, 11:20

1 komentaras

Išmaniųjų telefonų rinka nuolatos keičiasi – gamintojai siūlo vis pažangesnes technologijas, naujas savybes bei tobulina anksčiau pristatytus sprendimus. Žinoma, pasirinkimas rinkoje didžiulis, o dėl pirkėjų dėmesio konkuruoja gausybė gamintojų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Naujausia statistika atskleidžia neįtikėtinus pokyčius: per itin trumpą laiką telefonų rinkoje įvyko milžiniški pokyčiai, sužinokite, kas ir kaip keitėsi

Daugelis be problemų galėtų išvardinti didžiausius išmaniųjų telefonų gamintojus, o taip pat ir keletą mažesnių kompanijų. Ieškantiems naujo įrenginio – pasirinkimas didžiulis, tačiau „Counterpoint“ tyrimas atskleidžia, jog pasiūla rinkoje mažėja. Na, bent jau kalbant apie prekinius ženklus.

Naujausio tyrimo duomenimis, dar 2017 metais išmaniųjų telefonų rinkoje buvo galima suskaičiuoti daugiau nei 700 gamintojų, o dabar šis skaičius siekia maždaug 250. Tai reiškia, jog per pastaruosius metus telefonus gaminti nustojo arba visai išnyko beveik 500 bendrovių.

Tarp didžiausių prekinių ženklų, kurie nebegamina išmaniųjų telefonų, būtų galima paminėti „Microsoft Lumia“, „BlackBerry“ ar LG. Nesunku nuspėti, jog daugelis kitų gamintojų buvo iš Indijos, Kinijos, Afrikos ar Japonijos. Tarp gerai žinomų vardų būtų galima paminėti ir indų kompanijas „Micromax“ ar „intex“, kinų „Coolpad“ ar „Gionee“.

Per pastaruosius metus išmaniųjų telefonų rinkoje įvyko nemažai pokyčių, kurie lėmė tai, jog mažesnė prekės ženklai tapo ne tokie konkurencingi. Kaip pažymi „Counterpoint“ specialistai, tokie veiksniai kaip ilgesnis telefonų naudojimosi ciklas, auganti rinka, tiekimo grandinės problemos ir technologiniai pokyčiai, tokių įrenginių gamintojas sukėlė nemažai sunkumų.

Tai ypač paveikė mažesnius rinkos dalyvius, kurie, palyginti su didžiausiais gamintojais, turi ribotus išteklius ir ribotas galimybes plėstis. Nors tokie prekių ženklai, kaip LG ar „Kyocera“, buvo įsitvirtinę kai kuriose rinkose, jie galiausiai nebesugebėjo konkuruoti dėl įvairių rinkos pramonės sunkumų.

Tiesa, verta paminėti ir tai, jog „Microsoft“ dar nėra pasitraukusi iš išmaniųjų telefonų rinkos. Taip, „Lumia“ prekinis ženklas jau kuris laikas nebeegzistuoja, tačiau JAV technologijų bendrovė jį pakeitė „Surface Duo“ produktais.

Mažesniems gamintojams susiduriant su problemomis – didieji dar labiau įtvirtino savo pozicijas rinkoje, o puikus to pavyzdys yra „Samsung“ ir „Apple“. Abi šios bendrovės sėkmingai lyderiauja išmaniųjų telefonų segmente ir kol kas nėra jokių ženklų, kad tai galėtų pasikeisti.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas