Ne viskas gaminama tik Kinijoje: paaiškėjo, kad kas septintas „iPhone“ išmanusis telefonas pagaminamas Indijoje, aiškios to priežastys

Arnas Balčiūnas

2024-04-11, 09:00

0 komentarų

Daugelis mūsų naudojamos elektronikos, įskaitant ir išmaniuosius telefonus, yra pagaminta Kinijoje. Šioje šalyje gaminami ir didžiausių bendrovių produktai, o tarp tokių patenka ir JAV technologijų milžinė „Apple“. Tiesa, pastaruoju metu ieškoma ir alternatyvų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ne viskas gaminama tik Kinijoje: paaiškėjo, kad kas septintas „iPhone“ išmanusis telefonas pagaminamas Indijoje, aiškios to priežastys

„Apple“ paskelbta praėjusių finansinių metų ataskaita atskleidė, jog Indijoje buvo pagaminta bendrovės išmaniųjų telefonų už maždaug 14 mlrd. JAV dolerių. Tai – dvigubai daugiau nei ankstesniu laikotarpiu, o tai reiškia, jog bendrovė siekia sumažinti savo priklausomybę nuo Kinijos.

JAV technologijų bendrovė Indijoje pagamina kas septintą „iPhone“ išmanųjį telefoną, kas yra 14 proc. visos produkcijos, rodo „Bloomberg“ duomenys.

Dalį savo produkcijos gamybos „Apple“ perkėlė į Indiją, kilus geopolitinei įtampai tarp JAV ir Kinijos. Vietos šaltiniai atskleidžia ir tai, kad per dvylikos mėnesių laikotarpį, kuris baigėsi šių metų kovą, „Foxconn“ surinko beveik 67 proc. visų gaminių, dar 17 proc. pagamino „Pegatron“.

Likusieji įrenginiai buvo pagaminti „Wistron“ gamykloje, įsikūrusioje Karnatakos valstijoje, kurią neseniai įsigijo „Tata Group“.

Verta paminėti ir tai, jog „iPhone“ gamybos augimas sukūrė ir 150 tūkst. papildomų darbo vietų. Analitikai tai laiko dideliu laimėjimu dabartinei Indijos ministro pirmininko Narendros Modi administracijai, nes per artėjančius rinkimus, kurie turėtų įvykti per kelias ateinančias savaites, jis varžosi dėl trečios iš eilės kadencijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas