„Nordcurrent“ toliau plečiasi: įsigijo Ukrainos žaidimų kūrimo bendrovę „RinGames“

„Nordcurrent“ toliau plečiasi: įsigijo Ukrainos žaidimų kūrimo bendrovę „RinGames“

Viena didžiausių žaidimų kūrimo ir leidybos kompanija Lietuvoje „Nordcurrent“ toliau plečiasi: įsigijo Ukrainoje, Dniepro mieste įsikūrusią bendrovę „RinGames“. Įsigyta įmonė turi 28 darbuotojus ir 10 metų sukauptą patirtį kompiuterinių žaidimų industrijoje. „RinGames“ iki šiol buvo žinoma kaip stipriausia žaidimų grafikos komanda Ukrainoje. Didžioji dalis darbuotojų – grafikos dizaineriai ir dailininkai.

Iki įsigijimo „Nordcurrent“ su bendrove „RinGames“ bendradarbiavo ilgiau nei 8 metus. Per šį laiką „RinGames“ prisidėjo kuriant grafinį dizainą pasauliniams „Nordcurrent“ hitams – žaidimams „Cooking Fever“, „Murder in the Alps“, „Sniper Arena“ ir kitiems. Šiandien „RinGames“ daugiausiai dirba prie naujo laiko valdymo žaidimo – „Happy Clinic“. Jis šiuo metu testuojamas skirtingose užsienio šalyse, o žaidimo pasaulinis startas numatytas 2022 m. sausio pabaigoje.

„Šis įsigijimas – planuota ir dėsninga mūsų plėtra. Vertiname savo patikimus partnerius iš Dniepro ir džiaugiamės, kad jie pilnai prisijungė prie „Nordcurrent“ šeimos. „RinGames puikiai atitinka „Nordcurrent“ vertybes, kultūrą ir energiją. Tai – labai svarbu kuriant sėkmingą, tarptautinę žaidimų kompaniją. Tikime, kad ateityje Ukrainoje plėsimės dar labiau“, – sako „Nordcurrent“ vadovė Viktorija Trofimova.

Tuo metu Tatyana Margolina, vadovaujanti bendrovėms „RinGames“ ir „Nordcurrent Dnipro“, šį įsigijimą vertina kaip tolesnį Ukrainos talentų augimą.

„Prisijungimas prie „Nordcurrent“ grupės atveria duris daug spartesniam mūsų augimui. Iki šiol „RinGames“ garsėjo kaip stipriausia dizaino komanda Ukrainoje, o tapus „Nordcurrent“ dalimi galėsime plėsti savo kompetencijas ir panaudoti jas kuriant pasaulinio lygio mobiliuosius žaidimus. Su „Nordcurrent“ dirbame jau 8 metus, todėl įgijome pasitikėjimą. Taip pat puoselėjame panašias vertybes ir turime bendrą viziją, kaip norime kurti žaidimus. Esu tikra, kad integracija bus sklandi ir neabejotinai sustiprins mūsų verslą“, – sako T. Margolina.

Įsigijimo struktūrizavimo ir teisiniais klausimais rūpinosi advokatų kontora „Sorainen“, kuri užtikrino sklandžią įsigijimo proceso eigą.

Tai – jau antrasis kompanijos „Nordcurrent“ įsigijimas Ukrainoje. Prieš tai bendrovė 2018 metais įsigijo žaidimų kūrėjų studiją „Blam! Games Studios“ iš Odesos, kurioje tuo metu dirbo daugiau nei 60 darbuotojų.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas