Dar viena žinoma markė elektrifikuojasi: bandys apgauti vairuotoją, kad automobilis su vidaus degimo varikliu

Paulius Černiauskas

2021-03-11, 09:40 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
Dar viena žinoma markė elektrifikuojasi: bandys apgauti vairuotoją, kad automobilis su vidaus degimo varikliu

Naujasis sportinių automobilių gamybos kompanijos „Aston Martin“ valdytojas kanadietis Lawrence Stroll patvirtino gandus dėl įmonės tolimesnio gyvavimo elektromobilių sektoriuje. Savo interviu „Financial Times“ jis papasakojo, jog apie 2025 metus įmonė turėtų išleisti du visiškai elektra varomus modelius: sportinį dvidurį ir miesto visureigį.

Savo duotame interviu kompanijos vadovas sportinį elektromobilį apibūdino kaip „klasikinį ir teisingą“ – pasak jo, tai bus automobilis su priekyje montuojamu elektriniu varikliu ir galiniais varomaisiais ratais. Tai klasikinis ir visiems gerai pažįstamas surinkimo modelis, jau kelis dešimtmečius naudojamas benzininiuose automobiliuose. Pasirinktas modelis ne atsitiktinai – dėl konstrukcinių limitų ir saugos reikalavimų variklis priekyje yra kone vienintelis būdas surinkinėti šį sportinį automobilį.

Niekam ne paslaptis, jog galiniais ratais varomas automobilis atiduoda daugiau jėgos, nei priekiu varomi modeliai, o priekyje įtaisytas vidaus degimo variklis padeda paskirstyti automobilio svorį ir tai tiesiogiai įtakoja jo stabilumą kelyje. O štai elektra varomi varikliai yra palyginus lengvi ir tolygus svorio paskirstymas tiesiogiai priklauso nuo akumuliatorių išdėstymo.

Taigi „Aston Martin“ išsikėlė ambicingą tikslą apgauti naujojo elektromobilio vairuotoją, suteikdama jam tokį pojūtį, lyg jis vairuotų vidaus degimo varikliu varomą modelį - kaip pavyzdį Lawrence Stroll pateikė „DB11”modelį. Tiesa, tokiu būdu konstruojamas modelis savo galia ir greičiu turėtų pralaiminėti prieš tuos konkurentus, kurie nuo pat pradžių gamino elektromobilius tik jiems skirtose platformose.

Apie miesto visureigį plačiau nepasakota, tačiau žinoma tiek, jog jis bus surenkamas Anglijoje, o sportinis modelis – Velse. Tikėtina, jog elektrinė automobilių dalis bus pasiskolinta iš „Mercedes-Benz“, kadangi vokiečių gamintojams priklauso 20% „Aston Martin“ kompanijos akcijų, tačiau įmonės direktorius neatmeta ir kitų galimybių.

Primename, kad 2019 metų pabaigoje įmonė faktiškai bankrutavo ir pateko į naujas rankas – ja pradėjo rūpintis kanadietis Lawrence Stroll. „Aston Martin“ planavo plataus masto pertvarką ir 2021 metais išleido naujas elektrines transporto priemones su „Lagonda“ prekės ženklu. Dabar „Aston Martin“ vadovybė žada, kad po 2030 metų prekės ženklas siūlys tik elektromobilius ar įkraunamus hibridus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas