Visi nori tik elektromobilių: šiuolaikinio krovinių vežimo milžinė perka 100 elektrinių „Renault Trucks“ sunkvežimių

Alternatyviaisiais energijos šaltiniais paremto krovinių vežimo pradininkė Prancūzijoje bendrovė XPO paskelbė apie precedento neturintį susitarimą įsigyti 100 elektrinių sunkvežimių iš „Renault Trucks“. Tokį sprendimą vežėjas priėmė ilgiau nei po metų bandymų: nuo 2021 metų spalio Liono ir Paryžiaus apskrityse jis bandė vien elektros energija varomą „Renault Trucks E-Tech D“ 16 tonų sunkvežimį.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Visi nori tik elektromobilių: šiuolaikinio krovinių vežimo milžinė perka 100 elektrinių „Renault Trucks“ sunkvežimių

„Renault Trucks“ yra ilgametis XPO transporto parko tiekėjas. Bendrovė jau suformavo 65 elektrinių sunkvežimių užsakymą, o visos 100 transporto priemonių vežėjui bus pristatytos iki 2024 metų. Pirmoji užsakymo partija jau atkeliavo 2022 metų pabaigoje.

Padės klientams siekti jų tikslų

16 ir 19 t komercinės transporto priemonės bus naudojamos 28-iose bendrovės XPO smulkių ir vidutinių krovinių paskirstymo vietose Prancūzijoje. Elektriniai sunkvežimiai bus skirti daliniams ir paletiniams kroviniams gabenti. XPO bendrovė yra paletinių krovinių pervežimo lyderė Prancūzijoje.

Bendrovė tikisi iki 2030 metų ketvirtadalį pervežimų atlikti tik elektra varomomis transporto priemonėmis ir taip sumažinti CO2 emisiją daugiau nei 26 tūkst. tonų. Susitarimą su „Renault Trucks“ pasiekusi įmonė pertvarko savo transporto parką, atsižvelgdama į būsimus reglamentus, numatančius transporto apribojimus apgyvendintose vietovėse. Kartu šis sprendimas leidžia transporto paslaugų užsakovams lengviau siekti savo dekarbonizacijos tikslų.

XPO pareiškė, kad iki 2030-ųjų siekia Prancūzijoje sumažinti savo šiltnamio efektą keliančių dujų emisiją 25 proc., palyginti su 2019 metų rodikliu.

„Likome patenkinti išbandę pirmąjį „Renault Trucks“ elektrinį pristatymų miestuose sunkvežimį. Mūsų naujas 100-o visiškai elektrinių sunkvežimių užsakymas yra precedento neturintis susitarimas tiek XPO, tiek pačiai „Renault Trucks“ Prancūzijoje. Daug investavome, kad paskirstymo centruose būtų įrengta per 80 įkrovimo stotelių. Šie įsipareigojimai rodo mūsų pasiryžimą pereiti prie tvaresnio transporto ir visomis išgalėmis remti mūsų klientus, mažinant anglies dvideginio emisiją jų tiekimo grandinėse“, – apibendrino „XPO Logistics“ Prancūzijos padalinio vadovas Bruno Kloeckneris.

Tinkamesni miestuose

Ekonomiškai pasiteisinantys „Renault Trucks E-Tech“ sunkvežimiai gali pervežti nuo 18 iki 21 padėklo, o energiją ratams tiekia 185 kW galios variklis. Viena įkrova iki 250 kilometrų nuvažiuojanti transporto priemonė per metus išmetamą CO2 kiekį sumažina maždaug 45,7 tonos, palyginti su dyzeline versija.

CO2 neišmetantys sunkvežimiai kelia gerokai mažiau triukšmo ir skleidžia mažiau kvapų, todėl puikiai tinka kroviniams gabenti tankiai apgyvendintose vietovėse. Be to, jie veikdami skleidžia mažiau vibracijų, dėl to vairuotojai ne taip greitai pajunta nuovargį. Kiekviename sunkvežimyje įrengta 360 laipsnių kamera sumažina aklųjų zonų plotą ir užtikrina didesnį saugumą.

„Džiaugiamės vykdydami didžiausią „Renault Trucks“ elektrinių sunkvežimių užsakymą Prancūzijoje, nes taip galime prisidėti prie XPO transporto energijos šaltinių pokyčių. Mūsų santykiai su XPO grįsti per ilgus metus užsitarnautu pasitikėjimu, o tai buvo vienas svarbiausių veiksnių siekiant šio istorinio susitarimo. „Renault Trucks“ yra tvarumo lyderis Prancūzijos rinkoje, o šis vaidmuo mus įpareigoja vesti permainų keliu tvaraus transporto link“, – pažymėjo „Renault Trucks France“ generalinis direktorius Christophe’as Martinas.

Investuoja į tvaresnį transporto parką

Šiaurės Amerikoje įsikūrusioje XPO ir jos Europos padalinyje dirba 38 tūkst. darbuotojų. Įmonė turi 564 paskirstymo vietas ir aptarnauja maždaug 43 tūkst. klientų.

Bendrovė turi vieną moderniausių ir saugiausių transporto parkų Europoje. Siekiant užtikrinti efektyvumą, jis valdomas skaitmeninėmis technologijomis. Daugiau nei 95 proc. XPO naudojamų transporto priemonių Europoje atitinka „Euro 6“ emisijos reikalavimus.

XPO pirmoji Prancūzijoje ėmė pristatyti krovinius alternatyviaisiais degalais – suskystintomis ir suslėgtomis gamtinėmis dujomis – varomais sunkvežimiais

Prancūzijos sunkvežimių gamintojas „Renault Trucks“ profesionalams skirtus transporto sprendimus siūlo nuo 1894 metų. Prie alternatyviųjų energijos šaltinių vartojimo įsipareigojęs pereiti „Renault Trucks“ gali pasiūlyti degalus taupančių transporto priemonių ir visą gamą vien elektros energija varomų sunkvežimių. Jų eksploatavimo laikas prailginamas taikant žiedinės ekonomikos principus.

„Renault Trucks“ priklauso „Volvo Group“ – vienai pirmaujančių sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir pramoninių bei laivų variklių gamintojų pasaulyje. Grupė taip pat teikia finansavimo paslaugas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas