„Xiaomi“ netrukus pradės pirmojo savo elektromobilio prekybą, paskelbė ir apie naujos gamyklos atidarymą

Arnas Balčiūnas

2024-03-21, 18:00

0 komentarų

„Xiaomi“ dar ne taip seniai oficialiai pristatė pirmąjį savo elektrinį automobilį, kuris bus žinomas kaip „Xiaomi SU7“. Naujoji transporto priemonė turės dvi skirtingas versijas, o galingiausia jų pasiūlys 101 kWh baterijas su CATL elementais bei 875 V įkrovimo įtampa.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ netrukus pradės pirmojo savo elektromobilio prekybą, paskelbė ir apie naujos gamyklos atidarymą

Praėjusių metų pabaigoje įvyko „Xiaomi“ surengta spaudos konferencija, kurioje dėmesys buvo skirtas automobilių technologijoms. Nors iš pradžių kompanijos vadovai skelbė, jog neketina pristatyti ilgai laukto pirmojo elektromobilio, tačiau tokios kalbos buvo tik dūmu uždanga.

2023 metų gruodžio mėnesio pabaigoje „Xiaomi“ oficialiai pristatė pirmąjį savo elektromobilį, o dabar paskelbta ir jo prekybos pradžios data. Skelbiama, jog oficiali „Xiaomi SU7“ prekyba prasidės jau kovo 28 dieną. Tiesa, pirmasis bendrovės automobilis bus prieinamas tik Kinijos rinkoje.

Kartu su šiomis naujienomis, „Xiaomi“ atskleidė, jog jau turi ir veikiančią gamyklą, kurioje ir bus gaminamas šis elektromobilis. Ir nors bendrovės generalinis direktorius Lei Junas ir pasidalino gamyklos nuotrauka bei atskleidė, kad čia jau buvo surengtas valdybos posėdis, viešoje erdvėje vyrauja tam tikrų abejonių.

Kiek anksčiau, buvo skelbiama, jog BAIC siekia gauti leidimą gaminti „Xiaomi“ elektrinius automobilius Kinijoje. Tokią informaciją pranešė „Reuters“. Ekspertai abejoja apie bendrovės gamyklos atidarymą ir spėja, kad nuotraukoje gali būti BAIC gamykla, kuri papuošta „Xiaomi“ logotipu.

Tiesa, nors „Xiaomi“ elektromobilio prekyba prasidės jau už savaitės, tačiau šios naujienos oficiali kaina nėra žinoma iki šiol. Anksčiau buvo skelbiama, kad ši naujiena gali kainuoti nuo 33,5 tūkst. eurų, bet oficialaus patvirtinimo – kol kas nėra.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas