„Xiaomi“ ruošiasi dar kartą sudrebinti automobilių rinką: jau kitais metais gali debiutuoti visureigis, kuris bus prieinamas už itin patrauklią kainą

Tomas Eidukevičius

2024-05-15, 14:55

0 komentarų

Dar kovo mėnesio pabaigoje oficialiai prasidėjusi pirmojo „Xiaomi“ elektromobilio prekyba nesiklosto gerai. Aiškėja, jog gamintojas sulaukė ženkliai daugiau užsakymų nei tikėtasi ir susiduria su problema patenkinti tokį rinkos poreikį. Dėl didžiulių išankstinių užsakymų „SU7“ laukimo laikas išaugo net iki septynių mėnesių.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Xiaomi“ ruošiasi dar kartą sudrebinti automobilių rinką: jau kitais metais gali debiutuoti visureigis, kuris bus prieinamas už itin patrauklią kainą

„Xiaomi“ po truputį įgauna pagreitį gaminant savo pirmąjį elektrinį automobilį, o internete jau pasirodo kalbų ir apie tolimesnius Kinijos technologijų milžinės planus. Aiškėja, jog gamintojas jau kuria naują visureigį, kuris tarp kompanijos vadovų yra lyginamas su populiariu „Tesla“ modeliu.

Iš pradžių buvo planuojama sutelkti visą dėmesį į „Xiaomi SU7“ sedano gamybą, kad šiais metais būtų pagaminta 100 tūkst. vienetų. Pradėjus jį gaminti ir išsprendus pagrindine problemas, bendrovė perjungė pavarą ir 2025 metų pabaigoje arba 2026 metų pradžioje ketina pradėti gaminti visureigį.

Nors informacijos apie antrąjį „Xiaomi“ elektromobilį ir nėra, tačiau jis turėtų būti tiesioginis „Tesla Model Y“ konkurentas. Pagrindinis Kinijos bendrovės vadovų tikslas – pasiūlyti konkurencingą kainą, kas yra daroma ir su „SU7“ modeliu, kuris parduodamas nuo maždaug 28 tūkst. eurų. Teigiama, jog būsimas visureigis bus dar pigesnis ir kainuos nuo 19,2 tūkst. eurų.

Tokiai informacijai pasitvirtinus – tai būtų išties patrauklus modelis, parduodamas už ganėtinai žemą kainą. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad bent jau kol kas „Xiaomi“ neturi planų savo transporto priemonių pasiūlyti už Kinijos ribų. Kaip bebūtų, sėkmingai vykdant pardavimus – reikėtų neatmesti ir galimo plėtros scenarijaus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas